Siirry sisältöön
höpsähtänyt

Heipähei,

en laitellut tätä tuonne nuorten kirjoituksiin tai mikä lie nyt onkaan -paikkaan, koska tahdon muidenkin mielipiteitä.
Mahdanko olla ainoa, josta on tosi ärsyttävää, kun jotkut ihmiset rohkaisevat kiusattuja sanomalla, että ”älä välitä niistä ne on tyhmiä” ja blablabla. Okei, huono esimerkki, mutta tarkoitan sitä lohduttamista muita haukkumalla.
Aivan, kiusaaminen on vakava asia, mutta myös muillekin kuin kiusatulle! Se, että joku kokee pahaa oloa ja purkaa sitä muihin(mikä on siis väärin) ei muokkaa henkilön ihmisarvoa ollenkaan, eikä oikeuta haukkumaan kiusaajaa. Voisin kokemuksesta ja kuulemani perusteella sanoa, että jokainen kiusaaja katuu tekojaan jossain vaiheessa elämäänsä, ja haluaisi pyytää anteeksi ”uhreiltaan”.

Olen pahoillani hieman sekavasta teksistä, mutta haluaisin tosiaan herättää keskustelua asiasta.

jkl567

Mielestäni aihe on melko vaikea. On totta, että kiusaajat yleensä kiusaavat jostain syystä, purkaakseen pahaa oloaan joka on aiheutunut mahdollisesti koulun ulkopuolella, tai sitten pönkittääkseen omaa asemaansa porukassa alistamalla muita kun ovat ensin itse kokeneet alemmuutta.

Se, että sanotaan kiusatulle kiusaajien olevan tyhmiä, yritetään todennäköisesti taas pönkittää kiusatun itsetuntoa joka on kiusaamisessa särkynyt. Eihän todellisuudessa kukaan ole toistaan tyhmempi, pahaa oloaan vain puretaan eritavoin ja joskus valitettavasti toisiin..

Kiusattu

Yläkoulussa minua kiusattiin, mutta vähättelin itse kiusaamista, koska se ei vastannut kuvaa, jonka olin kiusaamisesta. Se oli aluksi henkistä ”musertamista”, joka johtui kateudesta koulumenestykseeni. Tajusin vasta silloin, että minua kiusataan kun se muuttui fyysisesti tönimiseksi ja että paha oloni johtuu siitä. Muut eivät kuitenkaan huomanneet pahaa oloani, koska piilotin tunteet sisälläni ja eristäydyin muista huomaamattomasti. Kun kaverianikin alettiin kiusata päätimme yhdessä että nyt tämä saa loppua. Lopulta keräsimme kaiken rohkeutemme ja menimme kertomaan luokanvalvojallemme kiusaamisesta. Hän puuttui asiaan heti ja kiusaaminen onneksi loppui.
Näin jälkeenpäin kun olen miettinyt miksi toisia kiusataan, niin olen päätynyt siihen että kiusaajat vaan purkavat pahaa oloaan niin kun eivät tiedä miten muute voisi purkaa pahaa oloaan.
Viestini siis on että kiusaaminen ei ole missään tilanteessa oikein. Jos tuntuu että sinua kiusataan mutta kaverit sanovat että ei se ole kiusaamista niin silloin pitää vain kuunnella omaa sydäntään ja mennä kertomaan rohkeasti aikuisille siinä ei menetä mitään mutta voi voittaa paljonkin.

Voimia siis kaikille kiusatuille ja siitä toipuville. KOSKAAN ei saa menettää toivoaan.

Ja kiusaajille yrittäkää aina miettiä kiusatun näkökulmasta ennen kuin sanotte mitään.
Terveisin 15 vuotias kiusattujen puolella oleva ja kanssa kokija

Vastaa aiheeseen: Kiusaajat?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top