Siirry sisältöön
minä

Oon 7. luokkaa käyvä poika ja mua on liusattu esikoulusta saakka henkisesti että fyysisesti. enkä jaksa tätä paskaa enää. [osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit vakavasta asiasta. Olet joutunut kokemaan vääryyttä aivan liian kauan ja ei ole ihme, että sinulla on tuollaisia ajatuksia. Ajatusten toteuttaminen ei kuitenkaan ole oikea ratkaisu, vaan tarvitset aikuisen apua ja tukea. On aikuisten velvollisuus puuttua kiusaamiseen ja tukea sinua.

Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi kiusaamisesta ja synkistä ajatuksistasi? Koulussa voit pyytää apua esimerkiksi opettajalta tai kouluterveydenhoitajalta. Vai tuleeko sinulle mieleen joku toinen koulun aikuinen, ketä voisit lähestyä kasvotusten tai viestillä? Voit käyttää apunasi Huoli puheeksi lomaketta, joka löytyy täältä: http://www.mll.fi/huolipuheeksi. Voit halutessasi tutustua myös Nuortennetin Mistä apua -osioon: http://www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua.

Me haluamme auttaa sinua ja voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen, numerosi ei näy) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta viikon sisällä. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20. Meillä voi puhua mistä vaan asioista ymmärtävän aikuisen kanssa, jonka kanssa voitte miettiä sanoja ja tapoja kertoa kiusaamisesta lähelläsi oleville aikuisille. Sinun ei tarvitse jäädä yksin!

Hyvä, että kirjoitit. Tilanteeseesi täytyy saada muutos parempaan, ansaitset ja voit saada apua! Halauksin, Ylläpito!

HotChocolate

Moikka!

Valitettavasti mä en voi nähdä sun koko viestiäsi, vain pienen osan siitä, mutta otsikon perusteella haluaisin sanoa sulle entisenä kiusattuna vähän rohkaisevia sanoja.

Tiiän miltä tuntuu olla kiusattu ja ymmärrän että tulee halu kostaa. Mäkin olen halunnut ja välillä mietin miltä olisi tuntunut kostaa kiusaajilleni, onhan se loukattuna monesti houkutteleva ajatus kun näkisi kiusaajan puolestaan itkemässä tai kiristelemässä hampaitaan.

Sanon silti, että älä tee sitä. Säkin tiiät miltä tuntuu olla kiusattu ja tiiät miten pahalta se tuntuu, vaikka kosto kuulostaa kivalta niin se ei ole sitä. Kostaminen on kun yrittäisi sammuttaa tulipaloa heittämällä sinne bensaa, se ei auta yhtään ja pahentaa aina tilannetta.
Tiiän että voi olla pahimmissa raivoissaan vaikea miettiä ja ajatella järkevästikään, mutta pyydän oikeasti että harkitse vielä. Kiusaajat on tehneet sulle tosi tosi väärin etkä olis ansainnut sitä, mutta voisitko harkita armahtamista?
Pahin ”kosto” on kun jättää kiusaamisen omaan arvoonsa eli ei lähde siihen leikkiin mukaan, muulloin se on vaan sitä bensan liekkeihin heittämistä.

En saanut viestistä selvää kiusataanko sua vieläkin vai onko se loppunut.
Jos sua vieläkin kiusataan niin edellisen viestin mukaan kysyn että onko sulla ketään luotettavaa aikuista jolle kertoa asiasta tai oletko jo kertonutkin?
Tiiän että kertominen on tosi vaikeaa, mäkin oon ollut siinä tilanteessa mutta parasta on kun miettii vähän eteenpäin, ”tämä auttaa mua pääsemään kiusaamisesta eroon”, ja eikö sitä kaikki halua? :)
Jos sun perheessäsi tai lähipiirissäsi ei ole ketään tällaista turvallista aikuista, niin koulussa on esim. kouluterveydenhoitaja, -kuraattori ja -psykologi.
Sun asiasi on tärkeä ja kannustan sua menemään vaikka heidän pakeilleen että sun asiaasi voitaisiin puuttua!

Ymmärrän oikeasti todella hyvin miten kiusaaminen loukkaa ja jopa saa ihmisen tuntemaan itsensä arvottomaksi. Muista silti että sä olet yhtä arvokas kuin kaikki muutkin on, oot rakastettu ja susta varmasti välitetään!
Kuulostat fiksulta pojalta joten toivon että harkitsisit sitä ettet kostaisi kellekään.
Kostaminen (puhun nyt kokemuksesta, mä olen yrittänyt myös kostaa ja kostanutkin valitettavasti) pahentaa vaan asioita.
Mua kiusattiin ekoja kertoja rankemmin ykkösluokalla. Tokaluokalla aloin itse kiusaamaan kiusaajiani ja toivon etten olisi koskaan edes harkinnut sitä.
Mulle tuli lopulta niin paha olo siitä koska tajusin lopulta miten väärin olin tehnyt, ne oli kohdellut mua väärin ja mun olo oli silloin kamala, mutta nyt aiheutin saman heille ja pahensin vaan omaa oloani lisää.
Kosto ei ole ratkaisu, se voi saada asiat näyttämään hetken ”paremmilta” mutta jossain vaiheessa elämää sitten tajuaa miten väärin teki ja miten haluaisikaan korjata tilanteen.

Joten pyydän että etsisit tukea lähipiiristäsi tai aluksi soittaisit vaikka lasten ja nuorten puhelimeen tai ottaisit yhteyttä kirjepalvelulla. Älä kosta, se on vaan paha juttu jota häpeää ja katuu myöhemmin.

Kristittynä haluaisin vielä sanoa sen, että me kaikki ihmiset tehdään valitettavasti pahoja asioita ihan omasta tahdostamme. Me ollaan ihan kamalia toisillemme ja ei aina edes tajuta sitä ja ei todellakaan ansaittaisi saada anteeksi tekojamme. Ihmisethän usein antaa toisilleen anteeksi kun teon on hyvittänyt maksamalla siitä tms.
Okei, no me ei voida korvata kaikkia tekemiämme pahoja juttuja ja siksi on ihanaa että Jumala antaa anteeksi siksi koska hän itse haluaa ja koska on niin kiltti.
Hän ei siis anna anteeksi koska oltaisiin jotenkin hyviä tekoja tehty tai pyydelty miljoona kertaa anteeksi vaan siksi, että hän on hyvä.
Pyydän siis että säkin yrittäisit unohtaa ne kaunat ja antaa anteeksi koska mä tiedän että sussakin on hyvää!
Ei joitain tekoja voi antaa anteeksi siksi että ne ansaitsisi tulla armahdetuiksi, vaan siksi että se anteeksiantaja on niin hyvä ja kiltti.
Tässäkin tilanteessa siis on tärkeämpää että sä haet apua tilanteeseesi ja armadat, siitä tulee parempi olo ja kiität itseäsi vielä!

Paljon hyvää ja siunausta sun elämääsi! Kiusattuna olo on tosi rankkaa mutta toivon että tajuat että oot arvokas ja ihana ihminen ja sussa on tarpeeksi voimaa tehdä tilanteeseen muutos!
Tsemppiä!

Juhiz

Oon itte jo melkein 30v ja eksyin tänne sivuille kun hain tietoo mahdollisesta keskittymis häiriöstä. (vaikeeta saada apua näin vanhempana). mutta asiaa, pysy kovana. ne kiusaajat tulee pyytää sulta anteeks ja miettii lopun ikäänsä miks ne kiusas sua.. mä itse ”mopotin” eli kiusasin Nuorempia ja Pienempiä koska mulla oli itsellä asiat huonosti.. Ja arvaa mis ny ollaa? Noh, mä oon työtön ja ne joita kiusasin, elää nyt hyvää elämää, näin 16v jälkeenpäin, toivon että olisin ollut se joka ottaa opinnoist kaiken irti ja pelaa sääntöjen mukaa.. Fyysiselle väkivallalle en voi mitää, mutta pidä pää kylmänä, mieti että ne on vaan paskempia kun sä oot.. ja se on tosi.. Ja ne tosiaan tulee miettii sun kiusaamista koko ikänsä, mutta unohda sä ne.. paras kosto on se ettet vaan välitä niistä.. oo oma ittes, voimia!

Vastaa aiheeseen: kiusaajille kostaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top