Siirry sisältöön
Huolestunut isosisko

Moi! Pari veljeni luokkalaista on kiusannut veljeäni jo tovin, mutta äskettäin meni yli. Luokkalaiset nimittäin uhkasivat hakata veljeni, Asiasta ilmoitettiin kiusaajien vanhemmille mutta silti he uhkailevat. Kuulin myös, että kiusaajien kaverit pelkäävät näitä kiusaajia koska ilmeisesti yksi kiusaajista on hakannut useampiakin lapsia. Tänään tullessani koulusta veljeni kiusaajat pyöräilivät minua vastaan ja sanoivat, että he ovat jo hakanneet veljeni. Haluaisin tietää, voiko asiasta tehdä ilmoitusta sossuille tai vastaavalle. Miten ilmoitus tehdään ja onko siitä pakko kertoa vanhemmilleni? Asia huolettaa minua kovasti, sillä haluan että veljeni pystyy leikkimään ja olla huoletta ulkona.

Kida

Voin ymmärtää huolesi, minuakin kiusattiin ala-asteella ja yläasteella. Valitettavasti minua auttoi kun päätin puolustautua takaisin,niin fyysisesti kuin sanoilla. Se vähitellen loppui eikä ollut ainakaan niin henkilökohtaista. En nyt tarkoita, että veljesi pitäisi tehdä niin jos hän ei todellakaan halua. En tiedä miten ilmoitukset menevät,mutta suosittelen syvästi että kertoisit vanhemmillesi. Ehkäpä koululla voitaisiin järjestää keskustelu sinun ja kiusaajien perheiden kanssa,opettajan läsnäollessa. Asiat on hyvä saada selviksi.

Pidäthän huoli,että veljesi on sinulle rehellinen kun kysyt onko jotain tapahtunut. Itselläni on kolme siskontyttöä,ja jos ongelmia on tullut olen saattanut mennä sanomaan luokkaan näille kiusaajille suorat sanat. Tiedän että pidät varmasti hyvää huolta veljestäsi, hän on siitä varmasti kiitollinen. Toisinaan vain keskustelu ei auta, täytyy näyttää ettei alennu. Kiusaajat yleensä valitsevat sen jolla ei näyttäisi olevan niin suurta defenssiä.

Toivotan teille onnea, uskon kyllä että asiat paranevat kun asioille saadaan kunnot startit.

Azzie

Tällainen löytyi Finlexin sivuilta, sikäli mikäli siitä on apua:

”7 § (21.4.1995/578)

Laiton uhkaus

Joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.”

Tietysti sitä aina toivoisi, etteivät asiat menisi äärimmäisyyksiin, mutta tuo on kyllä minun mielestäni todella törkeää, että uhataan toisen hyvinvointia ja terveyttä. En voi kuin ihmetellä näiden kiusaajien alhaista moraalia, vaikka valitettavasti ihmettelyni ei mitenkään asiaasi auta. Mutta uskoakseni tämä kyseinen lainaus Suomen laista voi auttaa? Ehkä sinun kannattaisi puhua vanhempiesi kanssa tilanteesta, jopa kiusaajien vanhempien kanssa, ja kenties on mahdollista tehdä ilmoitus, mikäli veljesi kokee tilanteen tosiaan uhkaavaksi? Vanhempasi tietävät luultavasti minua paremmin, menevätkö tällaiset ilmoitukset sosiaaliturvan, poliisin vai minkä kautta.

Vastaa aiheeseen: Kiusaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top