Siirry sisältöön
Minä_tarvitsen_apua

En tiedä mitä tehdä kiusaamisen kanssa.Eli, mua haukutaan päivittäin koulussa, ja juoruillaan selän takana. Haukkumasanaa en pysty edes kirjoittamaan, koska en pysty edes sanomaan sitä enää. Kiusaamisen takia musta on tullu hirvittävän ujo ja arka, vaikka kavereiden kanssa osaan olla oma itseni, eli vähän puheliaampi. Jos kaverit sanoo jotain kiusaajille, ne alkaa kiusata mun kavereitakin. Kiusaajien takia mulla on hirveä olo, ja tunnen itseni arvottomaksi. Mikä oudointa, en ole koskaan sanonut tai tehnyt kiusaajilleni mitään väärin. Kiusaamiseni alkoi kutosluokalla ja jatkuu yhä.

Seeeeez

O_o

Joku

Jos haukkumasana on koko ajan sama niin vastaa ”Keksi jotain uutta, en keksi mitä tommonen narsisti saa irti saman sanan jankkaamisesta”

Nimetön

Joo toi oli hyvä! :D ja hei muista se et siinä et sä oot oma ittes ei oo mitää väärää ja jos jotku pikkusieluset lapset kiusaa sua ni se ei johdu sust vaa siin on kysy niiden omista ongelmist!

K

Keskity siihen että sulla on kavereita. Toisten on helppo sanoa että ”älä välitä niistä kiusaajista” mutta se ei ole ollenkaan helppoa. Kiusaamistilanteen jälkeen ajattele, että sulla on kavereita, ne ei hauku sua eikä kiusaa sua. Sulla on kavereita, joiden kanssa voit olla, puhua ja viettää aikaa. Itsekin olin kiusattu ja mulla oli vähän samankaltainen tilanne kun sulla mutta mulla ei ollu ollenkaan kavereita. Ajattele että olet onnekas kun sulla on edes yksi kaveri.
Tukeutukaa kavereiden kanssa toisiinne. Tukeudu vanhempiin. Mun vanhemmat autto mua hirveesti, ilman vanhempia tilanne olis ollu vielä pahempi. Mäkään en tehnyt mun kiusaajilleni mitään joten en osaa sanoa mikä siihen auttais että se loppuis. Mulla kiusaaminen kesti 1-6 luokat ja 7 luokalla siirryin uuteen kouluun ja sen takia kiusaaminen loppu siihen. Sain ensimmäiset kaverini siellä. En osaa sanoa muuta kuin että hae tukea läheisistä ihmisistä ja että sä oot arvokas. Kukaan ei ole kiusaamisen arvoinen ja kiusaaminen ei ole oikeutettua. Niitä kiusaajia näet varmaan koulussa joka päivä, mutta aina kun mahdollista niin jos näet ne kaukaa niin lähde toiseen suuntaan. Välttele minkä ehdit niin ne ei voi kohdata sua eikä sanoo sulle mitään loukkaavaa josta tulis taas hirveä olo.

Jokuheivain::)

Moi. Minulla on myös sama ongemla! Minusta siis juorutaan hölynpölyä ja kiusataan ulkonäön kanssa ja vähän muussakin.. Joskus välitän mitä he haukkuvat mutta joskus en! Älä välitä heistä jotka kiusaavat sinua. Voit sanoo myös heille että lopettaa tämän kiusaamisen. Joskus se ei riitä. Sinun kannattaisi kertoa vanhemmillesi tai ystävällesi niin he voivat auttaa! Mä otan tukea susta me ollaan kaikki erillaisia mutta samanarvoisia!
Mulla on mun luokassa yks Samun niminen poika (muutettu). Se kiusas viimevuoden alussa kun hän tuli meidän luokkaan. En tiedä miksi hän jatkuvasti kiusasi minua. Muutkin kiusasivat mukaan.Se oli tosi ikävää. Minä sitten aloin myös hakkua. Haukuin aina häntä homoksi ja hamsteriksi. Ja aloin pottuila hänen kanssa. Mutta välillä hän oli kiltti minulle. Kun mä olin hiljaa niin se oli mullekkin. Elikä se kiusas välillä muo.. Mä sitten valitin opelle ainakin 3 kertaa viikossa. Ope tekis iitä lopun ja Sampsa joutui rehtorin puheille ja se oli hyvä asia. Mä silloin myös tunnunstin opelle että mäkin oon vastannut ikävästi. Sen jälkee kun hän oli reksin puheilla hän ei kiusannut minua. Mutta muo ei oo koskaan lakattu kiusaamisessa. Hävettää olla joskus koulussa mutta muistan aina että tärkeää on se että on oma ittensä ja eikä välitä muista kun ystävistään ja muista tärkeästä asioista!

mä vaan

Hei :)
Olen itsekin ollut lähes koko ala-asteen koulukiusattu. Itse vetäydyin automaattisesti syrjään muista ja masennuin, monesti itkin illalla. Seitsemännellä luokalla paras kaverini neuvoi minut kuraattorille. Siitä oli oikeasti apua, ja aloin olla rohkeampi ja enemmän sitä mitä oikeasti olen. Sitä kautta kiusaaminen väheni huomattavasti. Suosittelen sinullekkin kuraattoria tai vastaavaa, jolle voisit puhua. Kannattaa myös jutella vanhemmille ja opettajille.
Tsemppiä ja virtuaalinen halaus. =)

Tyyppi_

Tuttu tunne. Oon ite ollu koko ala-asteen ajan koulukiusattu. Ei oo mitää kivaa hommaa.. Nytte se mun kiusaamine on vähentyny, johtuu varmaan siitä ko mua on kiusattu nii kauan, joten oon oppinu antaa takas samalla mitalla. Ite koitan sanoo siitä kiusaajasta jotai nii pahaa, että se hiljenee vähäks aikaa. Yksin oon tän asiankaa, ko koti ja koulu ei tue mua yhtää, ja kavereita mulla ei oikee oo.. Jos sua kiusataan, nii itekki alat myöhemmi kiusaamaa muita. Siks ne kiusaajat varmaa itekki kiusaa. Ite aina välillä tulee jotai sanottua, mutta yleensä pidän itteni kurissa.

Voimii kaikille kiusatuille, kiusaajat voi toki lopettaa ton kiusaamisen, koska kukaa ei oo täydelline.

Hyvää joulua kaikille! (:

Kuunnelkaa: Mandi – Miks kaikki kiusaa ?

moi

sano niille jotai, älä vaa oo hiljaa. käske niitten lopettaa ja jos ne haukkuu sua, ni sanot jotai takas, esim jotai ”keksikää jotai uutta sanottavaa”, siitä ne saattais hiljentyy ?:)

depressed

Joo, minullakin on tämä sama ongelma :( En ymmärrä niitä ihmisiä, jotka saavat jotain iloa toisten haukkumisesta. Voisit keskustella tilanteesta vaikkapa koulukuraattorille, terveydenhoitajalle, tai muulle vastaavalle henkilölle, kuten omalle opettajallesi, joka voisi tehdä jotain asian eteen. Itse tosin en ole vielä opettajalleni maininnut asiasta, mutta kuraattori ja terveydenhoitaja tietävät. Puhuminen helpottaa :) Luota myöskin ihaniin ystäviisi, jotka tukevat sinua! Keksi jotain niin pistävää, että kiusaajillakin menee suu ainakin hetkeksi umpeen.

Tsemppiä sinulle! :)
~

Minä_tarvitsen_apua

Moikka, aloittaja täällä. Haluaisin oikeasti kiittää teitä kaikkia avusta, se antoi tukea kovasti! :D Eli kerroin kiusaamisesta ysiluokan puolivälissä (kun kiusaamista oli jatkunut viisi vuotta) opettajalleni,ja hän saikin lopetettua sen pitämällä puhuttelun. Kiitos vielä kerran kovasti kaikille, jotka auttoivat! ;D

ööööööööööööö……….

Kerro heti jollekkin aikuiselle! Tuommonen ei voi jatkua……………

Vastaa aiheeseen: Kiusaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top