Siirry sisältöön
minä vaan___

Minua kiusattiin ala-asteella, mutta kun menin ylä-asteelle kiusaaminen onneksi loppui. En silti voi unohtaa kiusaajiani ja kiusaamista. Olisiko teillä samanlaisia kokemuksia tai vinkkejä miten voi unohtaa menneet ja jatkaa eteenpäin?

Ditte-Verkk@ri

Moikka!
Kiva että kirjottelit :)

Kiusaaminen jättää aina jäljet ihmiseen, vaikka ne ovatkin useimmitien näkymättömiä. Onneksi toi kiusaaminen on loppunut.

Kiusaamiseen liittyviä asioita olisi varmaan hyvä käsitellä jonkun toisen ihmisen kanssa. Olisiko sun elämässä sellasta aikuista jolle voisit niistä tunteista, ajatuksista ja tapahtumista jutella. Voisitte yhdessä miettiä mikä olisi paras tapa käsitellä niitä. Koulussakin voi mennä juttelemaan esim kuraattorille tai terveydenhoitajalle.

Usein asioista puhuminen helpottaa ja auttaa sitä että pääsee elämässä eteenpäin ja pystyy unohtamaan ne kamalat asiat mitkä on tapahtunut. Eli kehottaisin sua meneen jutteleen jollekkin:)

Tsemppiä!

Samanlainen.

Moi.
Mulla on sama juttu. Paitsi vielä haukutaan läskiks ja finninaamaseks =(
Sun kannattaa kohdata sun kiusaajat ja yrittää puolustaa itteees ja ne vielä tulee jotain sanomaan. Ja sun pitää ajatella että nytten se elämä vasta alkaa.

Marmori

Moi !
Tiedän mitä tarkoitat sillä ettet voi unohtaa kiusaamista. Minua kiusattiin aika paljon ala-asteella. Ja ’paras kaverini’ osoittautui pelkäksi valehteliaksi. Se jätti minulle huonon omatunnon itsestäni ja menetin luottamuksen muihin.
Jatkoin eteen päin siitä huolimatta. Kannatta yrittää unohtaa huonot kokemukset etteivät ne jää vaivaamaan mieltä. (=

K

Mulla oli samanlainen tilanne kuin sulla, kun menin yläasteelle niin sain ekat kaverini ja kiusaaminen loppui pitkälti siihen. Tosin yksi ala-asteelta samalle yläasteelle siirtynyt jatkoi kiusaamista vaikka kävin rehtorinkin kanssa keskusteluja mutta se vaan kohautti olkiaan.
Mitä tohon unohtamiseen tulee..en osaa antaa vinkkejä koska mä en ole vielä unohtanut omalta kohdalta sitä kiusaamista vaikka siitä on yli kymmenen vuotta aikaa. Mun kohdalla kiusaaminen oli tosi rankkaa ja siitä on jääny syvät arvet. Kiusaamiskokemuksen voi jättää taka-alalle ja keskittyä onnellisiin asioihin elämässä mutta ne muistot ei koskaan unohdu. Itse jatkan elämääni ja olen tällä hetkellä ihan onnellinen, mulla on hieno perhe joka välittää musta, kavereita ja kivoja hetkiä mutta sitten huonoina hetkinä tai samankaltaisissa tilanteissa kuin ala-asteella ne muistot tulee mieleen kuin tyhjästä…

LoL@koddaraäläna

kerro kaikille että sua ollaan kiusattu muttä kun sä kerrot niin sen murheet siirtyy muille ettei sun tarvii kantaa sitä raskasta taakkaa yksin vaikka sä oot kertonut sen muille, jos sä tunnet ne tyypit nii voit yrittää sopii sen riidan nii tulee parempi mieli ja sä joku päivä naurat sille että sua on kiusattu =) usko pois muakin on kiusannut yks jenna se on kiusannu niin monta kertaa muita että sillä ei oo kavereitä älä koskaan käänny kiusaajien puolelle ja muuten jos joku haukkuu sua sano sille ai sulla on hienot kengät tai tnj. se toimii!! (=)

Vastaa aiheeseen: kiusaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top