Siirry sisältöön
~ahdistunut

Mä oon 9.luokalla oleva tyttö ja mua ei ikinä oltu kiusattu, ennen ku 7-luokan lopussa… Sen aikaset 9-luokkalaiset alko haukkuu mua tosi paljon, koska olin mokaillu yhdissä bileissä. Olin niin kännissä, että ”vierin” rappuset alas, joten nää 9-luokkalaiset alko huutelee mulle että: ”pistä kädet ja jalat taskuu ni voit kierii ton mäen alas” tms. No, koitin kuitenki pärjätä sen 7-luokan, koska sen jälkeen nää ysit lähtis meiän koulusta, ja nii mä pärjäsinki, ystävien tuella. No sitte kesäloman jälkee ku tulin kasille, mun luokkalaine poika sano mua ohimennen läskiks, ajattelin vaa, et ihasama, se on sen mielipide. Sitte se poika oli varmaa puhunu muitten mun luokan poikien kaa, koska viikkoi myöhemmi ne alko haukkuu mua koko ajan läskiks ja tynnyriks yms. Se ei kyl sinäänsä haitannu mua, vaiks tosi kiusallist se oliki, mut mä kun nyt oon aika paksu. Mut sit yks päivä yks pahimmist kiusaajapojist sano et mä muka haisen, vaiks se ei oo totta. Ja sit ne keksi kaikkee mikä ei oikeesti oo totta, jote must se oli raivostuttavaa! No mut koitin jaksaa sit kasiluokanki, mut siihen en pystyny yksi, mun oli pakko purkaa nää mun tunteet mun kaverille ja kyl se mua kuuntelikin. Sitte yhdel matikantunnilla mä ja mun kaveri yritettii keskittyy siihe matikkaan, vaiks pojat pitiki kauheet metelii luokassa, eikä opettaja huomannu yhtää(mikä oli tosi kummallist, ettei _muka_ huomannu). Ni mä oon sellane etten pysty olee kuuntelemat mitä ne puhuu, koska haluun tietää, jos ne haukkuu mua ja niin ne haukkuki. Ne haukku ihan ääneen ja kaikkien kuulleen ja kukaan ei puuttunu siihe. No en pystyny enää pitää pokkaa ja rupesin itkee äänettömästi ja ku mun paraskaveri, joka istu mun vieres näki ku itkin, seki rupes itkee… Opettaja huomas sen sit ja päästi muut oppilaat ulos ja kyseli, et onks meil paha olla. Sitte me kerrottii kaikki ja opettaja oli vaa sillee, ”mä en oo huomannu mitää tollasta” ja kaikki oppilaat oli huomannu sen! Sit opettaja otti nimii ylös ja passitti ne KIVA-kouluun. No sitte tuli joululoma ja sain huokasta hetken. Ja sitte sain tietää tosi ihanan uutisen, mun vanha kaveri oli tulos meiän kouluun, mun luokalle. Ajattelin, et jos pojat kiinnittäis siihen huomion, eikä muistais kiusata mua enää. Nii se sit oliki, mentii loman jälkee takas ja pojat ei kiusannu mua enää yhtää, ei ne kyl pahemmi huomioinukkaan, mut hyvä vaan et se kiusaaminen loppu! Mut sit nyt 9-luokalla se kiusaaminen on taas vähä niiku alkanu. Yks niistä pahimmista kiusaajista istuu mun takana ja vetää aina välil pulpettiaan pois päin must ja nauraa. Ja yskii myös sillee hysteerisesti, koska mä oon sen edes. Haluisin mennä kuraattoril tai jonnekki, mut en todellakaa haluu et vanhemmat saa tietää! Jote koitan vaa jaksaa ja onha mul kavereitaki :)

Ditte- Verkk@ri

Moikka!
Kiva että kirjotit!

Toi ei todellakaan ole reilua kohtelua sua kohtaan, ne kiusaajat tekee väärin ja sen opettajan olisi pitänyt ottaa vakavasti se että kerroitte kiusaamisesta. Hyvä että sulla kuitenkin on kavereita jotka tukee sua ja jotka auttaa sua jaksamaan.

Ehdottaisin kuitenkin että menisit sinne kuraattorille, sun ei tarvitse kestää tollaista kohtelua. Se että menet sinne ei automaattisesti tarkoita sitä että se soittaa sun vanhemmille. Menisit sinne vaan jutteleen ja kertoisit tilanteestasi ja kiusaamisesta. Jos yksin meneminen tuntuu hankalalta ota joku kavereistasi mukaan. Kuraattorilla on vaitiolovelvollisuus, kerro hänelle ihan reilusti vaan että et haluaisi että vanhempasi ainakaan tässä vaiheessa tietävät asiasta. Voitte sitten yhdessä miettiä mikä olisi paras ratkaisu tilanteeseen.

Uskon kuitenkin että olisi hyvä jos kertoisit vanhemmillesi. He ovat kuitenkin vanhempiasi ja heidän tehtävänsä on auttaa sinua ja pitää sinusta huolta. He rakastavat sinua aivan varmasti ja haluavat parastasi. Hekin voisivat ehkä otta yhteyttä kouluun jos et itse tahdo kiusaamisesta kertoa.

Rohkeesti vaan kuraattorin juttusille niin ysiluokastasi tulee mukavampi, ihan varmasti. Sun ei tarvitse yksin jaksaa tollasen asian kanssa!
Tsemppiä kouluun =)

Nimetön

etsi aikuinen tai joku muu luottohenkilö kelle voit tästä puhua ja joka sua osaa auttaa! sanat sattuu enemmän kuin teot, et saa vähätellä kokemaasi. ja käsittelemättömät asiat eivät muuta tuota kuin ahdistusta ja traumoja. tsemppiä!

Apina123

Moi!

Minuu säälitti toi alku ku muakin on kiusattu.:( mut koita kestää kyl sä pärjäät älä kuuntele niitt kiusaajii:)

aiheen tekijä

Mua ei nyt oo enää kauheesti kiusattu, jotkut meiän luokan pojat on jopa alkanu ”lähentyy” mua. Mut se mun entinen paras kaveri, joka tuki mua kiusaamisprossesis, ei oo mun kaa enää. Se vaihto kaveriporukkaa (siihen suosituimpaan) mut se mun vanha kaveri, joka tuli mun luokalle on nyt mun paras kaveri.

Nyt mua vaan vähä pelottaa, et alkaakohan lukios kiusaaminen uudestaan, koska siel on niit entisii 9-luokkalaisii, jotka kiusas mua sillon ku olin 7-luokalla…

mäwaan

Oo onnellinen että se loppui!! Mua on kiusattu 8 vuotta. Välillä se oli pahempaa ja välillä pois päältä. En todellakaan ymmärrä miten oon kestäny :ooo! Mut kohta sulla loppuu ysi. Ja jos ne alkaa kiusaamaan, kerro kuraattorille tai älä välitä ollenkaan. Jos se ei auta että annat niiden haukkujen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, niin ala pistää vastaan! Vaikka kerran sanot kaiken mitä sä tunnet sitä/niitä kohtaan, se varmasti pistää hiljaseks :D mut suosittelen tuota älä välitä neuvoa… mut jos se ei toimi niin sit kovemmat otteet! jaksele :p

kiusattu myös

Hei!! Oli hyvä että kerroit. Tuo ei ole reilua kiusaamista, ei tietystikkään mikään kiusaaminen ole reilua. Tuo on erittäin törkeää ja sinun kannattaisi kertoa vanhemillesi. On tosi tärkeää että kiusaaminen saatais loppumaan. Kaikki mokailee joskus, myös kiusaajasi on varmasti mokannu joskus. On hyvä että on kavereita tukemassa ja lohduttamassa. Tsemppiä!!

aiheen tekijä

Kiitos kaikille, jotka on tsempannu mua! :)

Nyt on peruskoulu sitte ohi, oon nii onnellinen et pääsin niistä kaikista eroon. Mulla ei oo enää ku 2 kaveria, kiitos niiden kiusaajien ja niiden perättömien juorujen. No mut hyvä et kuitenki edes ne 2 :)
Ärsyttää vähän, ku toi kiusaaminen on kuitenki jättäny sellaset arvet, etten oo enää nii rohkee, joten pelkään etten uskalla tutustuu uudes lukios kehenkään, koska pelkään niiden reaktioo :(
Mut toivottavasti ihmiset aikuistuu ton lukion aikaa, eikä oo nii lapsellisii ku noi mun entiset luokkalaiset.

Nimetön

Sanoit että pelkäät kiusaamista lukiossa. Yritä vaikuttaa itsevarmalta. Jos ei onnistu nii ite tekisin nii et sanoisin sille pääkiusaajalle et haluun puhuu kahdenkesken, kertoisit miltä kiusaaminen tuntuu jne jne…. Sillo se luultavasti ymmärtäis sun tunteet. Jossei ymmärrä nii se on yksinkertaisesti tunteeton idiootti. Tsemppii tulevaisuudelle :)

aiheen tekijä pitkästä aikaa :)

Nyt oon käyny jo pari-kolme kuukautta lukioo ja tosi hyvin on menny :) Kukaan ei oo kiusannu mua, enkä oo kuullu yhdenkään haukkuvan mua. Kiusaaminen jätti kuitenki sellaset arvet, etten pysty olee niin rohkee enää, varsinkaa poikien keskuudessa… Ryhmätöissäkin mä oon tosi hiljanen, mutta kyllä se siitä sitten! :)
Oon saanu uusia kavereita ja oon ite menny niitten ’epäsuosittujen’ kavereiks, koska en haluu et ketään on yksin ja joutuu kokeen kiusaamista…
Nyt oon huomannu yhden mun rinnakkalaisluokkalaisen pojan, jolla ei oo yhtään kaveria ja jota 2 poikaa haukkuu jatkuvasti. Ne pojat huutaa sille ja vaatii rahaa, ne lyö ja potkii sitä, utelee sen yksityisasioita ja kaikkee muuta kamalaa. Mun tekis tositosi paljon mennä juttelee sille pojalle, mut mä en uskalla, koska pelkään et ne 2 poikaa alkaa kiusaa myös mua, just ku mä oon päässy kiusaamisesta eroon…
Oon alkanu lähestyy sitä poikaa netin avulla, kuka tietää ehkä jonain päivänä istun sen kanssa koulussa, eikä kukaan enää kiusaa sitä :)

Vastaa aiheeseen: kiusaaminen ei loppunutkaan?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top