Siirry sisältöön
Lukiolainen

Tää on mun eka vuosi lukiossa. Tämä kiusaaminen, piilohaukkuminen ja muu naureskelu alkoi noin 3 kuukautta sitten. Ennen sitä, mua ei olla koskaan ennen kiusattu tai muuta tällaista. Ehkä vain vähän jotain lievää, mut ne on jo selvitetty. Nämä kaksi poikaa, molemmat ns. ”suosittuja” meidän lukiossa, sekä isoja ja tunnettuja, ottivat minut jostain syystä uhrikseen ja naureskelun ja haukkumisen kohteeksi. Olen liikunnallinen ja minulla on paljon kavereita ja yleisesti hyväksytty. Treenaan paljon, joten en ole mitenkään huonokroppainen enkä muuta, joten kiusaaminen ei ainakaan voi johtua mistään siihen liittyvästä asiasta. He ilkkuvat ja naureskelevat jokaisen tilaisuuden tullen ja ottavat minuun normaalia enemmän fyysistä kontaktia muihin verrattuna liikuntatunneilla. Yritän olla välittämättä ja nauraa, mutta tämä alkaa kohta todella käymään jo hermoille ja alan stressaantumaan tekemisistäni koulussa. Olen miettinyt erilaisia keinoja saada tälle loppu, mutta tappelu ei ainakaan auta, sillä he ovat minua 10cm pidempiä ja paljon isompia(lihaksikkaampia). On yleinen ajatus, että kiusaajilla on asiat huonosti ynnä muuta, mutta näillä henkilöillä ei näytä näin olevan… Turhauttava tunne, kun mikään asia ei näytä puoltavan omia chancejä tän asian hoitumisessa.. Mitään vinkkejä, että miten tilanne pitäisi ottaa vastaan? En haluaisi missään nimessä, että kiusaajat saisivat tietää, että olisin kannellut heistä opettajalle/vanhemmille, sillä tilanne vain pahentuisi. Pitääkö minun vain kestää nämä 3-4 vuotta tätä ilkkumista, vai meneekö se ohi jo aiemmin?

Oppilas

Kenenkään ei tarvitse hyväksyä kiusaamista omalla kohdallaan,siitä pitää kertoa heti kun se on alkanut jollekkin luotettavalle aikuiselle.

Tulossa lukioon

Moi! mä kannattaisin sinun kertoa asiasta jollekulle henkilölle, et sinä jaksa tuota koko 3-4 vuotta. Olen itse kokenut saman enkä olisi kestänyt jos et olisi puhunut asiasta jollekkin. Älä anna sen pilata sinun lukiotasi. Olet tärkeä henkilö!!

Vastaa aiheeseen: Kiusaaminen lukiossa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top