Clarice👜💙

Moi. Mun mielestä nykyaikana kiusaamiseen puututaan väärällä tavalla. Nykyaikana kaikki ajattelee vaan, että kiusatulle voi jäädä elinikäiset arvet. Ite en oo koskaa tajunnut tuota ajattelutapaa. Eikö kiusatulle voisi ennemminkin opettaa, että on mahdollisuus päästä yli siitä, ja kiusattu voi oikeasti ahdistua koko ajaksi, jos opettaa vaan, että ”no nyt oot kiusattu, ja et oo enää koskaan iloinen, voivoi”.
Ennen opetettiin, että jos poika kiusaa tyttöä, niin on poika vaan ihastunut siihen tyttöön. Mun mielestä tällanen ajattelutyyli sopii paremmin, kuin se toinen. Yks mun sukulainen opetti mullekkin ennen, että jos poika kiusaa tyttöä niin se on ihastunut, ja uskoin ihan oikeasti. Mutta nykyään tuo sukulainen on vaan nykyajan muodissa mukana, että ”kiusatulle voi jäädä elinikäiset jäljet”. Ja on vähän ristiriitaista se, kun täälläkin opetetaan, että jos kiusaa vaatteista niin on vaan kateellinen niin eikö siitä pitäisi olla ylpeä, että on kiusattu, koska tietää omistavansa hienot vaatteet? Pitäisi. Todellakin. Ite oon tässä ajattelutyylissä vähän erilainen kuin useimmat, kun ajattelen, että kiusaaja on ihastunut. Ja jos tyttö kiusaa tyttöä/poika poikaa, niin voihan sekin olla ihastunut.
Mua on alkanut ärsyttää tämä nykyajan ajattelutapa kiusaamisesta. Jo pelkkä ”kiusatulle voi jäädä elinikäiset jäljet”-lauseen kuuleminen ärsyttää tosi kovasti. No, en oo varma, julkaistaanko tätä viestiä, mutta ainakin toivon, että julkaistaan. Onko enää ketään, jolla on samanlainen suhtautuminen kiusaamiseen kuin mulla? En yritä olla ärsyttävä tällä viestillä, tää on vaan mun näkemys asiasta. En oo trolli. Hei kertokaas omat näkemyksenne!

Suonjar

”Kiusaamisesta voi jäädä elinikäiset arvet” sanoo ”voi jäädä” eikä ”jää varmasti”. Tuota viestiä ei sitä paitsi ole tarkoitettu kiusatulle vaan kiusaajalle ja niille, joita ei kiusata.

☺️

se on ihan totta, että kiusatulle voi jäädä elinikäiset arvet, mutta se on enemmänkin kiusaajille muistutus siitä, että ei kannata kiusata. kaikille kiusatuille ei jää elinikäisiä arpia, mutta uskon, että suurimmalle osalle jää.
se on myös totta, että poika voi kiusata tyttöä jos se on ihastunut, mutta tosta ajattelutavasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. tää maailma on niin heteronormatiivinen ja toi ajattelutapa vaan lisää sitä. siinä oletetaan, että poika on hetero. siinä lisätään myös sitä ”pojat on poikia” -ajattelutapaa. kyllä poika pystyy hillitsemään itseään sen verran, että ei tahallaan kiusaa toista.
mun mielestä toi ”kiusaaja kiusaa vaan, koska se on kateellinen” on maailman ärsyttävin tapa puuttua kiusaamiseen. en usko, että kiusaaja edes on kateellinen. jos on, sen pitäisi saada joku terveellisempi tapa ilmaista kateuttaan kuin toisen kiusaaminen.
uskon, että kiusaaminen johtuu siitä, kun kiusaajalla on jotain omia ongelmia. kiusaaja yrittää purkaa ärsyyntymistään/ahdistustaan kiusaamalla toisia.
muista, että nää oli vain mun mielipiteitä. jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja on aina mielenkiintosta kuulla muiden mielipiteitä.
hyvää kesää🌿🌞

Hei!
Oon samaa mieltä tuosta et ”kiusaaminen jättää ikuiset arvet”-lause on tosi huono. Sillä jotku kiusaajathan nimenomaa pyrkii siihen että kiusatun koko elämä menis pilalle ja ettei siitä koskaa tulis ei kiusattua. Samoin kiusatut voi ajatella tuosta lauseesta ettei voi koskaa päästä ylös tai olla onnellinen.

Mun mielestä ei oo hyvä tapa myöskään tuo et kiusaaja on vaa kateellinen tai ihastunu. Koska suurin osahan ei oo kateellisia tai ihastuneita. Ihastuneena ehkä voi härnätä vähä toista mutta tahallinen toisen haukkuminen ja mielenpahottaminen ei oo kyllä mikään merkki ihastumisesta. Yleensähän kiusaaminen johtuu vaan siitä että kiusaajalla itellään on asiat huonosti ja purkaa sitä muihin.

Putte🏳️‍🌈

Siis mua kiusattiin koulussa en oikein uskaltanut kertoa siitä mut lopulta kerroin ope piti sille pojalle yhen puhuttelun ja siinä se oli. Siis niinku nykyäänki se kommentoi joka päivä ja ne kommentit ei oo kivoi. Oon yrittäny vaa ignoorata sen se ei oikee onnistu. Mut oon tajunnu et se on samanlaine muillekki paitsi sen ihastukselle. Kun mua lohduteltii vaa et se on vaa ihastunu muhun mut ei ollu nii. Siisku vaik vaa nimiteltäis välil nii sihen ei puututa!!! Mun entises koulus puututtii pienestäki mut tääl ei joten tääl on näit ilmapiirin pilaajii!!! Lol en tiiä auttoks tää yhtää mut joo. <333

.

Ajattelen ainakin itse että kiusaajalla on itsellä paha olla ja purkaa sitä kiusaamalla.

Vastaa aiheeseen: Kiusaamisen näkemykset

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.