Siirry sisältöön
Clarice👜💙

Moi. Mun mielestä nykyaikana kiusaamiseen puututaan väärällä tavalla. Nykyaikana kaikki ajattelee vaan, että kiusatulle voi jäädä elinikäiset arvet. Ite en oo koskaa tajunnut tuota ajattelutapaa. Eikö kiusatulle voisi ennemminkin opettaa, että on mahdollisuus päästä yli siitä, ja kiusattu voi oikeasti ahdistua koko ajaksi, jos opettaa vaan, että ”no nyt oot kiusattu, ja et oo enää koskaan iloinen, voivoi”.
Ennen opetettiin, että jos poika kiusaa tyttöä, niin on poika vaan ihastunut siihen tyttöön. Mun mielestä tällanen ajattelutyyli sopii paremmin, kuin se toinen. Yks mun sukulainen opetti mullekkin ennen, että jos poika kiusaa tyttöä niin se on ihastunut, ja uskoin ihan oikeasti. Mutta nykyään tuo sukulainen on vaan nykyajan muodissa mukana, että ”kiusatulle voi jäädä elinikäiset jäljet”. Ja on vähän ristiriitaista se, kun täälläkin opetetaan, että jos kiusaa vaatteista niin on vaan kateellinen niin eikö siitä pitäisi olla ylpeä, että on kiusattu, koska tietää omistavansa hienot vaatteet? Pitäisi. Todellakin. Ite oon tässä ajattelutyylissä vähän erilainen kuin useimmat, kun ajattelen, että kiusaaja on ihastunut. Ja jos tyttö kiusaa tyttöä/poika poikaa, niin voihan sekin olla ihastunut.
Mua on alkanut ärsyttää tämä nykyajan ajattelutapa kiusaamisesta. Jo pelkkä ”kiusatulle voi jäädä elinikäiset jäljet”-lauseen kuuleminen ärsyttää tosi kovasti. No, en oo varma, julkaistaanko tätä viestiä, mutta ainakin toivon, että julkaistaan. Onko enää ketään, jolla on samanlainen suhtautuminen kiusaamiseen kuin mulla? En yritä olla ärsyttävä tällä viestillä, tää on vaan mun näkemys asiasta. En oo trolli. Hei kertokaas omat näkemyksenne!

Suonjar

”Kiusaamisesta voi jäädä elinikäiset arvet” sanoo ”voi jäädä” eikä ”jää varmasti”. Tuota viestiä ei sitä paitsi ole tarkoitettu kiusatulle vaan kiusaajalle ja niille, joita ei kiusata.

☺️

se on ihan totta, että kiusatulle voi jäädä elinikäiset arvet, mutta se on enemmänkin kiusaajille muistutus siitä, että ei kannata kiusata. kaikille kiusatuille ei jää elinikäisiä arpia, mutta uskon, että suurimmalle osalle jää.
se on myös totta, että poika voi kiusata tyttöä jos se on ihastunut, mutta tosta ajattelutavasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. tää maailma on niin heteronormatiivinen ja toi ajattelutapa vaan lisää sitä. siinä oletetaan, että poika on hetero. siinä lisätään myös sitä ”pojat on poikia” -ajattelutapaa. kyllä poika pystyy hillitsemään itseään sen verran, että ei tahallaan kiusaa toista.
mun mielestä toi ”kiusaaja kiusaa vaan, koska se on kateellinen” on maailman ärsyttävin tapa puuttua kiusaamiseen. en usko, että kiusaaja edes on kateellinen. jos on, sen pitäisi saada joku terveellisempi tapa ilmaista kateuttaan kuin toisen kiusaaminen.
uskon, että kiusaaminen johtuu siitä, kun kiusaajalla on jotain omia ongelmia. kiusaaja yrittää purkaa ärsyyntymistään/ahdistustaan kiusaamalla toisia.
muista, että nää oli vain mun mielipiteitä. jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja on aina mielenkiintosta kuulla muiden mielipiteitä.
hyvää kesää🌿🌞

Hei!
Oon samaa mieltä tuosta et ”kiusaaminen jättää ikuiset arvet”-lause on tosi huono. Sillä jotku kiusaajathan nimenomaa pyrkii siihen että kiusatun koko elämä menis pilalle ja ettei siitä koskaa tulis ei kiusattua. Samoin kiusatut voi ajatella tuosta lauseesta ettei voi koskaa päästä ylös tai olla onnellinen.

Mun mielestä ei oo hyvä tapa myöskään tuo et kiusaaja on vaa kateellinen tai ihastunu. Koska suurin osahan ei oo kateellisia tai ihastuneita. Ihastuneena ehkä voi härnätä vähä toista mutta tahallinen toisen haukkuminen ja mielenpahottaminen ei oo kyllä mikään merkki ihastumisesta. Yleensähän kiusaaminen johtuu vaan siitä että kiusaajalla itellään on asiat huonosti ja purkaa sitä muihin.

Putte🏳️‍🌈

Siis mua kiusattiin koulussa en oikein uskaltanut kertoa siitä mut lopulta kerroin ope piti sille pojalle yhen puhuttelun ja siinä se oli. Siis niinku nykyäänki se kommentoi joka päivä ja ne kommentit ei oo kivoi. Oon yrittäny vaa ignoorata sen se ei oikee onnistu. Mut oon tajunnu et se on samanlaine muillekki paitsi sen ihastukselle. Kun mua lohduteltii vaa et se on vaa ihastunu muhun mut ei ollu nii. Siisku vaik vaa nimiteltäis välil nii sihen ei puututa!!! Mun entises koulus puututtii pienestäki mut tääl ei joten tääl on näit ilmapiirin pilaajii!!! Lol en tiiä auttoks tää yhtää mut joo. <333

.

Ajattelen ainakin itse että kiusaajalla on itsellä paha olla ja purkaa sitä kiusaamalla.

Sweet Cucumber🥒💕

Muuten: ulkomailla saattaa olla joitakin, joiden nimi on Kiusa-Aja. Se on melkein kuin kiusaaja, mutta ulkomailla ihan käytössä oleva nimi. [Osa viestistä poistettu.]

😿

Kuule, Clarice👜💙, sinua ei ole taidettu koskaan kiusata? Ainakin ilmaiset asian minusta vähän epäkohteliaasti, vaikka tuskin sitä tarkoitat. Toki asiaa voi olla vaikea ymmärtää, jos ei sitä itse ole kokenut, mutta tiedän, että täälläkin on monia, jotka ovat vuosikaudet itkeneet itsenä uneen ja piiloutunut koulussa kiusaajilta… Kuulun itsekin heihin, ja siitä on ”ihastuminen” hitto vieköön kaukana!

Solita

Tämä on varmaan paras kirjoitus, minkä olen lukenut pitkään aikaan.

✨🌹010 tyttö🌹✨

Claire👜💙 ja muut ketkä on eri mieltä mä oikeasti voin melkein vannoa ettete ole joutunut kokemaan fyysistä tai henkistä kiusaamista. Ne ketkä on ei voi noin vaan ”päästä siitä yli” Jos joku kertoo sulle koko ala-koulun ajan että olet turha, nolo jne, niin eikö siinä jää pikkuisen traumoja sekä muistoja? Mulla on jalassa arpi, jonka ne kiusaajat mulle aiheuttivat. Lääkärin mukaan se jää sinne todennäköisesti mun koko elämän ajaksi.

Ei kiusaaminen oo niin yksinkertainen asia, joka pitäisi unohtaa. Kerro, vaikka kymmenille aikuisille siitä, ne ei auta millään tavalla sua unohtamaan kaikki mitä sun on pitänyt sietää.

En tiiä oletko sitä kokenut, mutta usko pois! EI OLE KIVAA ITKEÄ KOULUN VESSOISSA JA SIELLÄ TOISET KOPUTTELEVAT KOVAA OVEEN HUUTAEN: ”NOLIS” ”HU0RA” ”ETKÖ USKALLA TULLA ULOS?”

Haluan vaan sanoa ettei kiusaamisesta voi päästä noin vain yli. Siis eihän kiusaaminen tottakai tarkoita sitä ettei voisi enää koskaan olla iloinen. Ei. Siinä olen samaa mieltä kanssasi. Kiusaaminen voi vaikuttaa, mutta sen ei pitäisi estää iloa ikuisesti.

Täällä ihmisiä oikeasti kärsii! Ette tiiä kuinka paljon vidduilua me joudutaan kiusatut kestää❤️‍🩹

Solita⚘

✨🌹010 tyttö🌹✨: okei, tuo on sinun mielipiteesi, mutta kannattaa kunnioittaa kaikenlaisia näkemyksiä. En tullut tänne riitelemään, mutta tsemppiä vaan ylläpitoon, kun osaatte arvostaa erilaisia näkemyksiä tästäkin asiasta!

Juu u

Mä oon ihan samaa mieltä✨️🌹010 tyttö🌹✨️:n kaa. Joo siitä voi jäädä ikiajoiks jälki mutta se ei oo ainoo juttu mikä voi jäädä. Sulle tulee jäämään ikuisuuksiksi miljoonia traumoja! Ja sepä pahinta että joudut itkemään ittes uneen. Silloin tuntuu aivan hirveälle herätä. Just silloin sä haluisit vaan jäädä sänkyyn itkemään, olla menemättä kouluun. Ja sekin että pelkää mennä kouluun koska ei ikinä tiedä mitä tulee vastaan.
Toivottavasti tää autto ymmärtämään miltä kiusaaminen tuntuu!
Tsemppiä kaikille kiusatuille!<3❤️‍🩹❤️‍🩹

Jaa

Siis mä oon ihan samaa mieltä ✨️🌹010tyttö🌹✨️ kaa. Sä et voi vaan päästä siitä yli eikä siitä vaan tuu ”ikuiset jäljet”. Sulla tulee miljoonia traumoja jotka vaikuttaa sun loppu elämään! Ja se ku joudut itkee ittes uneen nii silloin kun sä heräät aamulla herärykseen niin silloin ei muuten tee mieli herätä silloin sä vaan haluisit jäädä sun sänkyyn itkee itte uudestaan uneen, olla menemättä kouluu koska sua pelottaa.
Tsemppii kaikille kiusatuille !<3❤️‍🩹❤️‍🩹

Ok

Samaa mieltä

Clarice💞💌💋

Okei, nyt ymmärrän.

Vastaa aiheeseen: Kiusaamisen näkemykset

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top