Siirry sisältöön
Kiusattu

Mua on kiusattu koulussa 5 luokasta asti melkeen joka päivä, mua kiusataan mun lyhyydestä (148 tai yli cm) ja mun poikkiksen ja mun suhteesta. Mun exä (joka on siis mun poikkiksen veli) huutelee koko aja jotai ja yritän kestää :(. Mut joskus vaa tuntuu ett haluun pois täst maailmast. [osa tekstistä poistettu]Mul on vaan 1 aito ja hyvä ystävä, se kuuntelee, ja lohduttaa kovissaki paikoissa. Meiän koulus muutenkin hakataan paljon oppilaita, ja vaikka meiän koulu kuuluu KiVa- koulu järjestelmään, se ei auta mitään. Meiän koulus on paljon : tappeluita,tönimistä, potkimista, lyömistä, puremista, ja haukkumisia todella pahoilla sanoilla, joita en viitsi mainita. Toivon vaan saavani avautua tästä jollekkin. Mulla itelläni voi olla alkava masennus, ja tuntuu vaan ett elämä menee päin pyllyy.. :( Mut koitan jaksaa :) Kiitos ajastanne ja kiitos kun jaksoitte lukea tän :)

MLL Ylläpito

Hei,

pahoittelut, kun olet joutunut odottamaan viestisi julkaisua ja vastausta. Kerroit viestissäsi, että sinua kiusataan ja exäsi huutelee jotain koko ajan. Hyvä, että lähdit kirjoittamaan tänne.

Kiusaaminen on tosi väärin, eikä se ole sinun syytäsi eikä tarkoita sitä, että sinä olisit sitä, mitä kiusaajat tai exäsi huutelevat. Sinulla on oikeus saada olla rauhassa koulussa, kuten myös muillakin teidän koulun oppilailla. Kerroit, että teidän koulussa on paljon fyysistä että henkistä väkivaltaa eikä KiVa-koulu-järjestelmä ole auttanut. On harmillista kuulla tämä. Kiusaamiselle täytyy tehdä jotakin, jotta teillä on rauha opiskella ja kasvaa kouluyhteisönne keskellä. Hyvä, että otit ensimmäisen askeleen ja kirjoitit tänne. Se oli rohkeasti tehty.

Ymmärrän hyvin, että sinusta tuntuu siltä, että haluat pois tästä maailmasta. Paha olo kasvaa helposti, jos sitä ei pääse kertomaan kenellekään. Kirjoitit, että olet vain yrittänyt kestää tätä kaikkea. Minulle tuli huoli siitä, kuinka jaksat ja ajattelenkin, että olisi tärkeää, että pystyisit myös koulussasi kertomaan jollekin luotettavalle aikuiselle tilanteestasi. Olisiko teidän koulussa esimerkiksi opettajaa, jolle voisit mennä juttelemaan? Entä terveydenhoitaja tai kuraattori?

Entä tietävätkö vanhempasi tilanteestasi? Kirjoitit, että toivoisit, että voisit avautua tilanteestasi jollekin. Uskon, että pystyt siihen, vaikka varmasti kertominen voi aluksi tuntua jännittävälle. Olet kuitenkin kaiken avun arvoinen ja sinun elämäsi on mittaamattoman arvokas. Olet ihana juuri sellaisena kuin olet ja vaikeista asioista ja kokemuksista on mahdollista selvitä ja olo voi muuttua paremmaksi. Silloin elämäkin alkaa taas tuntua elämisen arvoiselta.

Laitan sinulle tähän linkin Nuortennetin Huoli puheeksi -lomakkeeseen, jota voit halutessasi käyttää keskustelun aloittamisessa: http://www.mll.fi/huolipuheeksi . Kannustan sinua myös soittamaan Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111. Se on maksuton ja luottamuksellinen ja siellä saa jutella aikuisen kanssa mistä tahansa asiasta. Voisiko se olla seuraava askel avun hakemiseen, jos kasvokkain puhuminen tuntuu vaikealta?

Olemme mielellämme sinun tukenasi! Tsemppiä sinne ja rohkeutta kertoa!

Vastaa aiheeseen: Kiusaamista joka päivä koulussa.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top