Siirry sisältöön
MLL Nuortennetin ylläpito

MLL:ssa pohditaan, kehittäisimmekö kiusaamista kokeneille nuorille verkossa toimivia ryhmiä. Haluaisimme kuitenkin ensin kuulla, mitä mieltä nuoret ovat ideasta, ja mitä pitäisi ottaa huomioon.

Ryhmien tarkoitus on, että nuorilla olisi mahdollisuus keskustella kokemuksistaan aikuisten ohjaajien ja muiden samaa kokeneiden kanssa. Ryhmät toimisivat aina tietyn ajan kerrallaan, esimerkiksi kahdeksan verkkotapaamista ja lisäksi keskustelufoorumi. Ryhmiin ilmoittaudutaan aikuiselle ohjaajalle oman vanhemman luvalla, mutta esimerkiksi omaa nimeä ei tarvitsisi kertoa muille osallistujille, jos ei halua.

Kertoisitko meille, mitä mieltä olet tällaisesta ajatuksesta ja miten kehittäisit ideaamme?

Siirry tästä linkistä vastaamaan -> https://bit.ly/2JFHFH8

Avustasi kiittäen MLL Nuortennetin Ylläpito

Kata, verkk@ri

Mun mielestä tämä olisi ainakin ihan super hyvä idea! <3 Kiusaamisen kanssa ei kannata eikä tarvitse jäädä yksin!

Nostetaanpa tätä ideaa täältä taas esiin kun koulutkin alkaa taas tällä tai ensi viikolla. Miltä tämmönen kuulostaisi? :)

Azzie

Kiusaaminen on täysin ahterista, mutta siihen puuttuminen on vähän ongelmallista. Hankala aihe. Esimerkiksi kouluissa harvoin on resursseja ja konkreettisia keinoja kiusaamisen ehkäisyyn. Tietty on Kiva koulu- hankkeita ynnä muuta, mutta miten paljon ne oikeasti toimivat?

Pidän aina innovatiivisista ja luovista ideoista, mutta olen pikkuisen myös skeptinen. Puhuminen ja kuuntelu ovat todella, todella tärkeitä, mutta entä konkreettiset keinot? Yleensä sanotaan ”älä niistä välitä” tai vastaavaa, mutten ole varma, miten tehokasta se on?

Toivottavasti tämä idea saa kuitenkin tulta alleen. On tärkeää olla paikka, missä voi puhua. Mutta kysyisin, entä yli 18- vuotiaat nuoret? Tuossa mainittiin lupa vanhemmilta, ja 18- vuotias ei sitä tarvitse, joten oletan, että ryhmät ovat alle sen iän. Mitä sitten, jos joku yli 18- vuotias haluaa myös puhua?

.

Minua on alkanu kiusata minun vanha poikaystäväni ärsyttää kun hän kaverien kanssa soittelee ja kiusaa koko ajan onneksi eivät tiedä osoitettani tai kouluani mutta silti koko ajan haukkuvat ja soittavat olen estänyt kaikkialla mutta koko ajan eri numerosta tulee spämmiä en ole kertonu kenellekkään pelottaa

.

Minua on alkanu kiusata minun vanha poikaystäväni ärsyttää kun hän kaverien kanssa soittelee ja kiusaa koko ajan onneksi eivät tiedä osoitettani tai kouluani mutta silti koko ajan haukkuvat ja soittavat olen estänyt kaikkialla mutta koko ajan eri numerosta tulee spämmiä en ole kertonu kenellekkään pelottaa

TääONniiinTOTTA

Aika hyvä idea mut eeks sitö varte vois vaa tehä chatin mikä o tiettyin aikoin 🧐🤨

Kiusattu, 15 v. nuori tyttö

Kyllä,ehdottomasti kannatan. Kiusaaminen jättää aina arvet ja traumat joten niitä voi olla helpompaa käsitellä yhdessä samaa kokeneiden kanssa.

Mä vaan :(

Kaikki joita kiusataan niin älkää tehkö mitään tyhmää sen takia kun ette jaksa sitä koska iteäni kiusataan ja oon aina vaan halunnu kadota sen takia mut älkää tehkö niin koska sitä just ne kiusaajat haluaa mut vaikka sua kiusattais niin silti oot sille kiusaajallekkin tärkee.:)

:)

Mielestäni hyvä idea, koska varmasti useaa kiusataan.

Kiusattu

Mielestäni erittäin mahtava idea! Itteä kun on kiusattu, ja kukaan ei uskonut sitä joten en saanut myöskään vertaistukea ja jouduin ite usein ongelmiin jos väitin et joku kiusaa. Haluaisin antaa muille vertaistukea omien kokemuksien pohjalta!😃

Roosaa08 GG

Super hyvä idea! Tulis varmaa monille käyttöön! :)

tyttö

Kannatan! Niin montaa on kiusattu.

🤗

Hei ! 🤗

Tosi hyvä idea ! 🤗

Mua ei ole kiusattu, mut monet muut vois tarvita tollasta.

Käyn vielä vastaamassa kyselyyn.

🤗

Vastaa aiheeseen: Kiusaamista kokeneiden verkkoryhmä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top