MLL Nuortennetin ylläpito

MLL:ssa pohditaan, kehittäisimmekö kiusaamista kokeneille nuorille verkossa toimivia ryhmiä. Haluaisimme kuitenkin ensin kuulla, mitä mieltä nuoret ovat ideasta, ja mitä pitäisi ottaa huomioon.

Ryhmien tarkoitus on, että nuorilla olisi mahdollisuus keskustella kokemuksistaan aikuisten ohjaajien ja muiden samaa kokeneiden kanssa. Ryhmät toimisivat aina tietyn ajan kerrallaan, esimerkiksi kahdeksan verkkotapaamista ja lisäksi keskustelufoorumi. Ryhmiin ilmoittaudutaan aikuiselle ohjaajalle oman vanhemman luvalla, mutta esimerkiksi omaa nimeä ei tarvitsisi kertoa muille osallistujille, jos ei halua.

Kertoisitko meille, mitä mieltä olet tällaisesta ajatuksesta ja miten kehittäisit ideaamme?

Siirry tästä linkistä vastaamaan -> https://bit.ly/2JFHFH8

Avustasi kiittäen MLL Nuortennetin Ylläpito

Kata, verkk@ri

Mun mielestä tämä olisi ainakin ihan super hyvä idea! <3 Kiusaamisen kanssa ei kannata eikä tarvitse jäädä yksin!

Nostetaanpa tätä ideaa täältä taas esiin kun koulutkin alkaa taas tällä tai ensi viikolla. Miltä tämmönen kuulostaisi? :)

Azzie

Kiusaaminen on täysin ahterista, mutta siihen puuttuminen on vähän ongelmallista. Hankala aihe. Esimerkiksi kouluissa harvoin on resursseja ja konkreettisia keinoja kiusaamisen ehkäisyyn. Tietty on Kiva koulu- hankkeita ynnä muuta, mutta miten paljon ne oikeasti toimivat?

Pidän aina innovatiivisista ja luovista ideoista, mutta olen pikkuisen myös skeptinen. Puhuminen ja kuuntelu ovat todella, todella tärkeitä, mutta entä konkreettiset keinot? Yleensä sanotaan ”älä niistä välitä” tai vastaavaa, mutten ole varma, miten tehokasta se on?

Toivottavasti tämä idea saa kuitenkin tulta alleen. On tärkeää olla paikka, missä voi puhua. Mutta kysyisin, entä yli 18- vuotiaat nuoret? Tuossa mainittiin lupa vanhemmilta, ja 18- vuotias ei sitä tarvitse, joten oletan, että ryhmät ovat alle sen iän. Mitä sitten, jos joku yli 18- vuotias haluaa myös puhua?

Vastaa aiheeseen: Kiusaamista kokeneiden verkkoryhmä
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.