Siirry sisältöön
en tajua ?

en tajua erästä luokkalaistani . olemme olleet jo ala-asteesta lähtien samalla luokalla ja ihan hyviä kavereita koko sen ajan , mutta nyt ysillä se on mennyt siihen että hän on ruennut tiuskimaan minulle asioista kuten esim. puhetavastani ja pukeutumistyylistä ? kasilta lähtien olemme aina heittäneet pientä läppää ja semmosia läppätappeluita mutta nyt minulle riitti . enää se ei tunnu miltään leikkitappelulta vaan että se on tahallista ja tunneperä ihan jotain muuta . esimerkki tänään koulussa hän haukkui tyyliäni ja matki sanomisiani tyhmällä äänellä ja sanoi että kuulostan ihan tyhmältä ja huudan aina . sitten kun yritin sanoa hänelle että tajuatko että tuo ei ole enää kivaa niin hän huusi minulle että ole sinä hiljaa ja matki taas ääntäni semmoisella ”helari-huutoyhdistelmällä” . olin seuraavan tunnin yksin hiljaa itkien etupulpetissa ja sen tunnin jälkeen tuntui jo niin pahalta että lähdin koulusta sanomatta kellekkään . olen sanonut hänelle että lopettaa tyylini ja puhetapani loukkaamisen mutta se aina vain jatkuu . eikä se tunnu yhtään paremmalta ainakaan kun muutkin yhtyvät pilkkaamiseen .
olen koulussani tukioppilas , sosiaalinen , minulla on kavereita , menen aina kiusaamisen väliin ja kaikki pitävät minua vahvana ihmisenä , mutta nyt kuitenki hajosin täysin . en jaksa tuota enää ! enkä uskalla mennä sanomaan opettajallekkaan asiasta . ehkä sitten vain tukehdun omaan tuskaani ja kuuntelen tuota ? vai mitä teen ?

vau

oot tosi hyvä tyyppi kun teet jotain sun koulussa tapahtuvn kiusaamisen eteen :) ihan tosi,haluisin itekkin mut ei rohkeus riitä…inhottavaa kun sun kaverista tuli tollanen, tunne on tuttu. mun kavereilla se oli vaan ohimenevää.koita olla välittämättä sen irvailusta. älä sorru itkeen sen edessä, sillon se tietää että sä oot kuunnellu ja jatkaa haukkujaan. mut jos se vaan jatkaa ja jatkaa niin mieti onko sille haukkumiselle jotain syytä? voisitko parantaa sun omaa käytöstä jossain asiassa, tai ootko sanonut sille jotain? jos et niin kysy siltä suoraan että mikä on sen ongelma. ihan sairasta kun tollannen käytös /:
toivon etttä autto…ei varmaankaan…mut tsemiä sulle eteenpäin(:

Subeida-Verkkari

Hei! Ikävää että kaverisi on alkanut käytäytymään törkeällä tavalla. Sinun ei todellakaan tarvitse sietää tuollaista, joten neuvoisin sinua kertomaan asiasta esim. terveydenhoitajalle, rehtorille, luokanvalvojalle tai muulle luotettavalle aikuiselle. Aikuisen avulla asia varmasti saadan selvitettyä ja kaverisi tajuaa millainen on ollut.

Hienoa, että itse toimit tukioppilaana ja olet kiusaamista vastaan! :)

Tsemppiä ja hyvää kevättä!

Kia – Verkkari

Moikka,
ikävää kuulla, että pitkäaikselle ystävällesi ja sinulle on käynyt näin :(
Itse suosittelisin sitä, että sanot kaverillesi suoraan, että hei mikä meidän ystävyydessä on muuttunut? Miksi me ei olla enää samanlaisia niin kuin ennen? (Jos et halua sanoa tätä kasvotusten, voit aina toki tekstata, soittaa, laittaa viestiä facebookissa tai muualla) Ehkä täällä tavalla ystäväsi heräisi, ja tajuaisi, että tosiaan, kaikki ei ole niin kuin ennen. Ehkä hänkin haluaisi kaiken olevan niin kuin ennen.
Jos kuitenkin et halua sanoa asiasta kaverillesi, voit puhua asiastasi vaikkapa vanhemmillesi tai jollekkin muulle luotettavalle aikuiselle (täti, kummi, kuraattori, terveyenhoitaja…) He voivat varmasti auttaa sinua. Ja myös varmasti haluavat auttaa sinua. Tärkeintä on, että sinä et jää yksin asian kanssa, joka selvästi ahdistaa sinua!

Voimia sinulle ja aurinkoista kesän odotusta!
T: Kia

Vastaa aiheeseen: kiusaamista vai ei ?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top