Siirry sisältöön
Perho

Nyt on semmonen tilanne, etten tiedä, kiusataanko minua, vai mitä se on. Se ”kiusaaja” on minun ikäinen 12 v tyttö, minun luokaltani. Tällaista se on tehnyt:

-Kun sanoin että jokin peli oli outo, se ”kuiskasi” että niin oot sinäkin. Minä kyllä kuulin ihan hyvin.

-Paiskannut ulko-oven naamaani.

-Mulkoillut minua.

-Sanonut minua homoksi….. Ja mitä väliä vaikka olisinkin?

-Sanonut minulle ”hah”

No, muuta en nyt muista, mutta ei tuossa varmaan ole kaikki. Tarkennan vielä, että hän, joka minua ”kiusaa” on entisen parhaan kaverini nykyinen bestis. Eli hän toisin sanoen vei ystäväni. Mutta ei se enää haittaa, vaan olen kolmen muun kanssa.

Ja kysymys kuuluu, onko tuo kiusaamista? Ja mitä voisin tehdä? Vaikka se ”kiusaaja” on välillä ihan sovussa kanssani, silti…. Se ei ole kivaa, kun hän tekee noin.

Happy_HelloKitty

Harmi kun sulle tehdään noin☹️

Musta toi kyllä on kiusaamista, tosin vähän epäselvää, eli en voi olla varma. Ja oikeastaan sä sen ainoastaan tiedät.

Kuinka pahalta se susta tuntuu? Jos se tuntuu pahemmalta kun ärsyttävältä, se on VARMASTI kiusaamista.

Joka tapauksessa tuo on väärin. Eli oli se kiusaamista tai ei, niin silti se on tosi ikävää. Oon pahoillani sun puolesta😔❤️💚

Kissa

Hei!
Mielestäni toi kuulostaa vähintäänkin kiusoittelulta tai kiusaamiselts, ku toihan on jatkuvaa nimittelyä ja tahallista tollasta oven paiskaamista esim. Mun luokalla on yks, joka myös käyttäytyy välillä tolleen mua, ja monia muitakin kohtaan. Se on tosi hyvä, et sulla on kavereita, ja haluisin kysyy, et tietääks ne tosta?
Ehkä voisit vaikka niille kertoa tai sit vaikka terkkarille. Minulle vain tepsi se, että en vain kuunnellut, mitä toiset puhuivat minusta, koska muistan, kun kuulin aina oman nimeni jonku suusta. Se ei tunnu kivalta, mutta en vain välittänyt, koska sillä ei ole väliä! He saavat ajatella ja puhua sinusta, mitä ikinä haluavat, kun yleensä se vaan tarkottaa, et ne ite on jostain epävarmoja! Voit myös vaikka opettajalle puhua asiasta. He varmaa osaa myös auttaa.

N [nimimerkkiä muutettu]

Tuo ei ole suorasanaisesti kiusaamista. Hän ei näköjään pidä sinusta tai sitten tulkitset hänen huumorinsa väärin. Minullakin on sellaisia kavereita jotka sanovat tuolla tavalla, mutta he eivät koskaan tarkoita sitä pahalla. Se on silloin vain vitsi. Se että hän vei ystäväsi on tietenkin ikävää, mutta en nyt pidä ihan kiusaamisena. Mutta jos miettii se SAATTAISI myös olla kiusaamista.

Janus

Onko tuo jatkunut pitkään? Eihän tuo asiallistakaan käytöstä ole. Kannattaa kertoa jollekkin.

Tämmöne

Moi! Kannataa aina kertoo aikuselle jos koet vähäkään pahaaoloa tai kiusaamista. Tuo on mielestäni kiusaamista ja hyvä että sinulla Kavereita joiden voit olla. Kannattaa sanoo opettajalla, vanhemmalle tai muulle luotetavalle aikuselle.

moms spaghetti 🇺🇦

mun mielestä toi on kiusaamista.
se ei oo ok haukkua, mulkoilla tai naureskella sulle yms :/
toivon että kerrot tästä vanhemmille tai vaikka suoraan opelle, niin asiaan voidaan puuttua :)

tsemppii sulle ja hyvää kevättä🐢🌱🌼🌿✨

:3

Kyllä tuo minun mielestäni on kiusaamista, sun kannattaa kertoa vanhemmille ja opettajille. Ja myös puhua sille tyypille kuka sua kiusaa että se ei oo kivaa mitä se tekee

Heiiii

Hei!

Kiitos, kun kerroit tästä. Saat olla siitä ylpeä.

Minua on kohdeltu samalla tavalla, ja mietin itsekin lasketaanko se kiusaamiseksi. Tilanteesi on todella hankala, tiedän kokemuksesta. On hankala tietää, miten toimia, koska kiusaaminen ei ole aivan ilmiselvää.
Asia on niin, että mieti, miksi edes olisit hänen kanssaan. Tuoko hän sinun elämääsi mitään hyvää? Sinä itse päätät kenet haluat elämääsi. Minusta hän vaikuttaa todella ilkeältä, joten suosittelisin, että jätät hänet omaan arvoonsa. Yritä parhaasi mukaan olla olematta hänen kanssaan. Käytä aikasi muiden parempien kavereitesi kanssa. Kiusaajasi pitää oppia, että tuolla käytöksellä ei pitkälle pääse. Tuolla käytöksellä hän menettää sinut.
Asiahan on niin että se tapa, miten hän toimii sinua kohtaan, on todellakin väärin. Sinun ei todellakaan tarvitse kestää tuollaista käytöstä. Sinun kannattaisi mahdollisimman paljon välttää ihmisiä, jotka kohtelevat sinua noin. Jos kohtaat tuollaista käytöstä paljon, sillä on vaikutusta sinuun pitkälläkin aikavälillä.
Lopulta onko sillä edes niin väliä luokitellaanko tuo kiusaamiseksi vai ei? Jos et pidä tuollaisesta käytöksestä, älä anna sen tulla elämääsi. Kiusaajasi ei voi suuttua siitä, että et halua häntä elämääsi. Hänhän tässä itse on siihen syypää.

Ps. Kiusaajallasi on varmaan huono olo itsellään ja hän yrittää purkaa sitä sinuun. Mielestäni kiusaajasi on todella lapsellinen.

Tsemppiä sulle! Pysy vahvana ja älä anna kiusaajasi lannistaa sinua <3.

KawaiiGril🌸

Mun mielest toi on kiusaamista

Ikävää et sulle tehään tällästä mut mul on sama tilanne siis tää kiusaaja oli joskus mun kamu. ja tässä pieni tarina siitä siis olin sillä yökylässä ja katsottiin kauhu leffaa ja mä en oo mikään kauhun ystävä joten tuntu vaikeelta vielä laittaa nukkuun joten juteltiin siinä niitä jä näit .Kunnes tää kyseinen henkilö lukittti sen huoneen oven eikä antanu mun avata sitä ja alko pelottelee mua jaa se jatko ja jatko ja jatko siihen asti et mä itkin ja huusin täyttä kurkkua että ”avaa nyt piip se ovi ”ja tää mun kamu sanoo siihen et ”et sie voi tuommosesta alkaa itkee” ja mää sir soitin tästä äidille ja nii mä lähin sieltä ja ei siin mitään

[osa viestistä poistettu]

PuShEeN

Ei toi oo kyl ihan ookoo haukkua muita noin eli kutsuisin tota kyl kiusaamiseks

Vastaa aiheeseen: Kiusaamista vaiko ei?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top