Siirry sisältöön
Basuke-Otaku

Eli siis, olen 14-vuotias tyttö, harrastan koripalloa ja olen otaku (Japani-friikki näin lyhyesti sanottuna)
Mulle v*ttuillaan kun harrastan korista, mutten pelaa välitunneilla poikien kanssa ja koska mulla on huono kunto… En kuulema voi/saa pelata korista huonokuntoisena. Ja kuulema se johtuu mun laiskuudesta… Mutta oikea syy mun huonoon kuntoon ei ole laiskuus tai mikään, mut mä en saa rasittaa itteäni (sairauden syy), siksi se vaikuttaa siltä että olisin huonokuntoinen. On todella turhauttavaa kuulla kun kaikki motkottaa tästä… Mä kuitenkin rakastan korista sydämestäni!
Ja sitten mulle v*ttuillaan myös siitä, kun olen otaku, mutten osaa lukea japania/puhua sitä kunnolla…. Ei otakuna oleminen ole sitä että puhutaan ja luetaan vain Japania! Mutta en osaa sanoa näille tyypeille vastaan…. Ja kaiken päälle mua syrjitään koko ajan….

HotChocolate

Moi! :)

Ompas kurjaa että sulle on käynyt noin! :(
Mutta on tosi hyvä että sulla on harrastuksia ja mielenkiinnonkohteita!
En tiedä tietääkö sun koulukaverisi että sulla on joku sairaus ettet voi rasittaa itseäsi kauheasti?
Sun ei ole pakko kertoa siitä, mutta voisit yrittää sanoa vastaan?
Yleensä kiusaajille vastaan sanominen (ei provosoiva käytös kuten haukkuminen tai takasin kiusaaminen, se vaan pahentaa asioita) mutta kylmänviileästi totuuden sanominen voisi olla ihan hyvä?
Esim. ”Ei otakuna oleminen tarkoita sitä että on pakko osata japania”, tai ”pelaan niin paljon kuin pystyn ja haluan” jne.
Sua kyllä kiusataan ihan tyhmistä syistä, ja sun ei ole pakko kestää sitä sekuntiakaan! Kerro siitä siis myös vanhemmillesi, koulukuraattorille tai -psykologille?

Oot ainutlaatuinen ja varmasti kiva ihminen! Jätä tyhmät kommentit omaan arvoonsa, kiusaajilla on yleensä tapana olla kateellinen tai yksinkertaisesti vaan huonoitsetuntoinen missä yritetään pönkittää omaa egoa.

Siunausta ja tsemmpiä! :)

Trishie

Joo, on totta et ihmiset ei haluu olla niiden kanssa, jotka poikkeaa massasta – poikkeuksia toki on, mutta anyways. Itselläni on äärettömän huono kunto (joka johtuu omasta laiskuudesta), mutta kun pelaan korista välillä, muiden mukaan loistan. Ei siis ole mikään este, kunhan on vesipullo mukana. Tämä saattaa kuulostaa kohtuuttomalta kysymykseltä, mut tietääkö kukaan, että sul on sairaus, mikä vaikuttaa sun pelaamiseen? Jos tietää, ne ihmiset on idiootteja, mutta on oma asiasi haluutko kertoa.

Japanin kielestä vielä…

Watashi wa gakusei desu! (Olen opiskelija)
Hokkaido ni ikai desu! (Menen Hokkaidoon)
Soredomo… (Mutta/vai)

Tuossa on suunnilleen kaikki, mitä osaan itse puhua japania. Oon harrastanut näitä juttuja aktiivisesti 12-vuotiaasta, eli noin kuusi vuotta. Merkeistä ei edes keskustella, kun ei niitä osaa lukea. Mua syrjittiin aika paljon tästä harrastuksesta. Netissä tapaa mukavia ja samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä ja koska Suomen juna-/linja-autoverkosto on hyvin kehittynyt, miititkin ovat mahdollisia.

Et siis oo yksin tämän kanssa :).

minä vaan (:

Moii! (:
On ikävää että sua kiusataan siitä että olet otaku ja siitä että pelaat koripalloa mutta sulla on se sairaus joka vaikeuttaa pelaamista. Jos kiusaajasi ihmettelevät sitä että olet otaku mutta et osaa japania niin he voisivat sen sijaan miettiä miksi he kiusaavat mutta eivät tiedä miltä se tuntuu? Ja jos he kuitenkin tietävät miltä se tuntuu niin miksi sitten tehdä sitä? Mutta nyt tässä niitä neuvoja: 1. harjoittele peilin edessä puhumista (näin saat itsevarmuutta sanoa heille vastaan ainakin minä sain) 2. Mieti valmiiksi mitä sanot kiusaajille seuraavan kerran kun he huomauttavat asiasta. 3. Kerro heille millaista otakuna oleminen on jotta se voisivat ymmärtää asian eikä kiusaisi siitä. Kerro myös reilusti sairaudestasi ja siitä miten se vaikuttaa elämääsi. 4. Kannattaa myös kertoa kuinka vaikea kieli japani on. Ja tärkeimpänä neuvona tämä! Ole itsevarma ja näytä kiusaajille että tosissasi haluat heidän lopettavan kiusaamisen! En tiedä onko näistä apua mutta toivon että autan jotenkin… :)

Vastaa aiheeseen: Kiusataan harrastuksista….

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top