Siirry sisältöön
kiusattu.

Moro! Olen 14v tyttö. Mun ongelma on mun frendit. Ku alotin ylä asteen uudessa koulussa sain nopeesti frendejä, mut sitte ku menin tänä vuona ysille. Mun kaverit ei ollu edes muisvinakaan mua, ja alko kiusata mun omaa tyyliä..vaikka koulut alko vasta vähän aikaa sitte haluaisi jo pois..men kestä. Tätä. Mitä teen..?

Ditte-Verkk@ri

Moikka!
Hienoa että sait tän kirjoitettua.

Sun tilantees kuulostaa ikävältä. Oletko yrittänyt puhua tästä niille ”kavereille” jotka sua kiusaavat? Tai sanoa vastaan?
Jos et itse uskalla niille jutella asiasta niin koulussa on paljon aikuisia joihin voi tällaisissa tilanteissa kääntyä. Voisit mennä juttelemaan esimerkiksi jollekkin opettajalle tai kuraattorille?

Jos tilanne jatkuu tällaisena, vaikka olisit yrittänyt kiusaajille puhua, mitä sinun ei tarvitse tehd jos et itse halua, olisi tärkeätä että puhuisit asiasta jollekkin luotettavalle aikuiselle koulussa tai kotona. Sun ei yksinään tarvitse tällaisten asioiden kanssa kamppailla!

Muista että uusia ystäviä löytää usein yllättävistäkin paikoista, vaikka se voikin tuntua haastavalta. Oikeat ystävät hyväksyy sut sellasena kun sä oot ja tukee sua. Sellaset jotka kiusaa sua, ei ole sun kavereita. Ja sä oot oikeiden ystävien arvoinen =)

Tsemppiä syksyyn ja ota asia rohkeasti puheeksi jonkun aikuisen kanssa!

//Ditte

:PP

Älä välitä kiusaajista! Siinä on hyvä neuvo. Eti jotain hyviä kavereita koulun ulkopuolelta, aloita vaikka joku kiva harrastus

Vastaa aiheeseen: kiusattu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top