Siirry sisältöön
apua

eli pulma on sellainen, että luokallamme on poika, jonka kaverit ”kiusaavat” tätä koko ajan, esim. koulutarinoissa he käyttävät tämän nimeä jatkuvasti, eikä mitenkään hyvässä tarkoituksessa. Poika on kaveripiirissään ainoa, jolle tehdään tälläistä.

Joskus kiusaaminen on fyysistä, esim. kerran muut pojat innostuivat ennen tunnin alkua vähän liikaa, kaatoivat pojan tuoleineen lattialle ja istuivat hänen päälleen _tuolilla_, vaikka poika sanoi selvästi ”lopettakaa”. Tälläisiä ”pieniä” piloja tehdään hänelle melko usein, mutta en ole varma, onko tämä kiusaamista vai ei.

onko tämä teistä kiusaamista vai ei? itse olen sitä mieltä, että poikaa kiusataan, mutten uskalla kertoa opettajalle ennenkuin olen aivan varma.

Gardian Angel

Kyllä se on kiusausta ja selvää sellaista!
Olen itse sitä mieltä että sinun kannattaisi sanoa opettajalle, onnea matkaan ja toivottavasti tuo loppuu :)

Sartsu – Verkk@ri

Moi!

Hieno homma, että pidät silmäsi auki, ja haluat että kaikilla on hyvä olla! Niin sitä pitää.

Ehdottaisin, että menisit juttelemaan pojalle asiasta. Kerro, että et pidä siitä mitä muut hänelle tekevät ja kysy onko hän kanssasi samaa mieltä. Tosin kiusattu ei välttämättä kerro, vaikka muitten teot satuttaisi.

Voit myös mennä suoraan kertomaan opettajalle tai muulle aikuiselle, koska mielestäni kertomasi kuulostaa jo niin kamalalta. Ketään ei saa loukata fyysisesti eikä henkisesti. Kiusaamisen rajaa on usein hankala määritellä, mutta siitä voimme varmasti molemmat olla varmoja, että jos poika on käskenyt lopettaa ja muitten käytös on vain jatkunut, poika ei tykkää siitä mitä hänelle tehdään.

Olisi hyvä, jos juttelisit pojalle muistakin asioista kuin kiusaamisesta. Silloin hän ainakin tajuaisi, että maailmassa on muitakin ihmisiä kenen kanssa olla kaveri ja nauttia kavereista. Tämä siksi, että voi olla ettei poika uskalla kunnolla sanoa muille, koska pelkää joutuvansa sitten olemaan yksin..

Kuten sanoin, hienoa että huomioit kaikki ja haluat puolustaa kiusattua, mutta muista ettet ota asiasta liikaa vastuuta! Kerro asiasta aikuiselle ja sen jälkeen jätä se heidän huolekseen. Poika tulee todennäköisesti vielä kiittämään sinua, jos ei ääneen niin ainakin varmaan ajatuksissaan, olet enkeli :)

-Sartsu

kukkanen_

Kyllä on! Kannattaa kertoo opelle, jos et uskalla tai jos pelkäät että sua aletaan kiusata. Ei ne uskalla!

”@”

Kyllä, sen on pakko olla kiusaamista, koska kiusatun on vaikea puollustautua ja se on jatkuvaa. Vaikka kiusattua kiusataan eri tavoin, se on silti kiusaamista.
Todella julmaa!!!
Minun mielestäni kannattaa kertoa opettajalle.
toivotan onnea pojalle!!1

mielipideihminen

TODELLAKIN ON TÖRKEÄÄ KÄYTÖSTÄ! Ilmoita opettajalle tästä. se on ihan selvää kiusaamista.. jos kerta poika sanoo muille että ”lopeta” niin he eivät lopeta vaan jatkavat ..!

Nimetön

kiitos teille <3 tilanne on rauhoittunut kiusaamisen suunnalta sen verran, että luulen, että joku on opettajalle kertonut ja opettajan suunnalta on tilanteeseen puututtu. tai pojat on ymmärtänyt että ei ollut hauskaa. tai kiusattu on sanonut vastaan. tai jotain.
onneksi tämä tapaus päättyi näin hyvin (:

Nimetön

Mielestämme tämä on kiusaamista, koska se kohdistuu toistuvasti samaan henkilöön, eikä lopu kielloista huolimatta.Erityisen vakavaksi asian tekee se, että kiusaaminen on muuttunut fyysiseksi.
Neuvomme sinua keskustelemaan kiusatun pojan kanssa,jotta hän huomaa saavansa tukea ja tietää ettei ole yksin asian kanssa. Kiusaamisesta täytyy kertoa opettajalle ja koulukuraattorille mahdollisimman pian, ettei tilanne enää pahenisi.
Hyvä että olet huomioinut asian ja ruvennut toimimaan tilanteen selvittämiseksi.

Sartsu – Verkk@ri

hieno homma, ihana kuulla!

Vastaa aiheeseen: kiusattu vaiko eikö?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top