Siirry sisältöön
:/

Noo oon 9 luokal ainaki mitä muista nii koko ylä asteen on kiusattu välil
joko dissattu r viast tai panost tai kui läski oon vaik ol tavallaa sopiva
ja aik usei painost vaik muut ei tiiä paljon painan [osa tekstistä poistettu] oo noin 160cm
no miul o habaa ja läskii
oon miettiny et vois kokonaa lopettaa syöminen mut vaarallista
ja urheilen viikos jonku verra
ja oon välil aik väsyny ja [osa tekstistä poistettu] ku oon auttanu kavereit ku paha olla ja sillee….

MLL Ylläpito

Hei,

todella ikävää, että sinua on kiusattu koko yläasteen ajan. Tietysti, jos koko ajan kuulee ikäviä kommentteja omasta itsestään, alkaa miettiä, että onko itsessä jotain vikaa. Mutta EI ole. Sinä olet täysin sopiva, hyvä ja tykättävä omana itsenäsi. Kiusaajat eivät tarvitse mitään erityistä syytä kiusatakseen, vaan he kiusaavat kiusaamisen vuoksi. Eli tällä yritän välittää sinulle sitä, että kiusaamisessa on kyse näistä kiusaajista, ei sinusta. Sinussa ei ole mitään vikaa tai väärää, vaan heidän käytöksessään.

Sinun ei missään nimessä tule lopettaa syömistä. Ilman ravintoa keho ja mieli eivät toimi. Olet vielä nuori ja on super tärkeää, että saat riittävästi ravintoa, jotta kehityksesi ja kasvusi kohti aikuisuutta eivät vaarannu. On eri asia sitten haluta syödä terveellisesti ja pitää itsestään huolta. Se on hyvästä, mutta on muistettava syödä riittävästi ja monipuolisesti. On kiva kuulla, että urheilet viikossa jonkun verran. Senkin vuoksi sinun on syötävä, jotta jaksat urheilla.

Kuulostat auttavaiselta ja hyvältä ystävältä, mutta muistathan, ettet ota muiden ihmisten murheita liiaksi omille harteillesi? Itsesi satuttaminen on myös huolta herättävä asia ja toivon, ettet enää tekisi siten itsellesi. Onko jotain tiettyjä tilanteita tai ajankohtia, jolloin sinun tekee mieli satuttaa itseäsi? Miten muuten voisit niissä tilanteissa toimia?

Voisitko jutella kiusaamisesta ja näistä muista tänne kirjoittamistasi asioista jonkun aikuisen kanssa? Onko koulussanne terveydenhoitajaa, kuraattoria tai koulupsykologia, jonka koet mukavan oloiseksi ja helposti lähestyttäväksi? Kaikkien heidän kanssa voit jutella luottamuksella.

Myös Lasten ja nuorten puheline, nettikirjepalvelu ja chat ovat paikkoja, joissa voit jutella luottamuksella aikuisen kanssa.

Tsemppiä loppuvuoteen ja muistathan pitää itsestäsi huolta!

:/

No sii tulee ku oon iha väsyny [osa tekstistä poistettu] tai jos oon pahoittanu vaik poikkiksen miele nii syytän itteeni ja sillo myös tulee

Ja en oikee osaa kertoo kellekkää vast oppinu tänne kirjottaa ja puhuu poikkikselle ja kaverille joskus
En oikee luota sillee aikuisii tai sillee livenä katottuna

MLL Ylläpito

Se on hyvä, että olet kirjoittanut tänne. Se voi olla ensi askel asioista puhumiseen kasvotusten. Suosittelen kokeilemaan myös meidän chattia! Siellä on valitettavan ruuhkaista, mutta kannattaa silti kokeilla, jos pääsisit juttelemaan.

Mitä jos yrittäisit miettiä jotain sellaista ajateltavaa tai tekemistä, joka estäisi sinua tarttumasta itsetuhoisiin tekoihin? Se voi olla ajatuksista kirjoittaminen, musiikin kuuntelu, hengitykseen keskittyminen.. Joku laittaa ponnarin tai kuminauhan ranteen ympärille ja naputtelee sitä rannettaan vasten, jolloin saa jonkin fyysisen tunteen, joka ei kuitenkaan vahingoita.

Kunpa et olisi liian ankara itseäsi kohtaan. Välillä ihmissuhteissa tulee riitaa tai itse tulee sanottua/tehtyä jotain sellaista, josta toinen pahoittaa mielensä, mutta sen sijaan, että rankaisee itseään, voisi keskittää huomionsa siihen, että pyytää anteeksi ja pohtii, miksi nyt sattui toimimaan/sanomaan sillä tavalla ja miten jatkossa voisi toimia paremmin. Ei varmasti poikaystäväsikään halua, että satutat itseäsi?

Osaatko muuten sanoa, miksi sinun on vaikea luottaa aikuisiin? Onko luottamuksesi rikottu?

Vastaa aiheeseen: kiusattu välil

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top