Siirry sisältöön
m

ei saa kiusata

Ditte-Verkk@ri

Moikka!
Hienoa että sait tän kirjoitettua.

Sun tilantees kuulostaa ikävältä. Oletko yrittänyt puhua tästä niille ”kavereille” jotka sua kiusaavat? Tai sanoa vastaan?
Jos et itse uskalla niille jutella asiasta niin koulussa on paljon aikuisia joihin voi tällaisissa tilanteissa kääntyä. Voisit mennä juttelemaan esimerkiksi jollekkin opettajalle tai kuraattorille?

Jos tilanne jatkuu tällaisena, vaikka olisit yrittänyt kiusaajille puhua, mitä sinun ei tarvitse tehd jos et itse halua, olisi tärkeätä että puhuisit asiasta jollekkin luotettavalle aikuiselle koulussa tai kotona. Sun ei yksinään tarvitse tällaisten asioiden kanssa kamppailla!

Muista että uusia ystäviä löytää usein yllättävistäkin paikoista, vaikka se voikin tuntua haastavalta. Oikeat ystävät hyväksyy sut sellasena kun sä oot ja tukee sua. Sellaset jotka kiusaa sua, ei ole sun kavereita. Ja sä oot oikeiden ystävien arvoinen =)

Tsemppiä syksyyn ja ota asia rohkeasti puheeksi jonkun aikuisen kanssa!

//Ditte

:PP

Älä välitä kiusaajista! Siinä on hyvä neuvo. Eti jotain hyviä kavereita koulun ulkopuolelta, aloita vaikka joku kiva harrastus

Ditte-Verkk@ri

Heipsan!
Hienoa että kirjoitit tänne!

Tilanteesi kuulostaa kyllä tosi rankalta. Ei ihme että kouluun meneminen tuntuu hankalalta. Tämän ratkaisemiseksi olis todella tärkeää että ottaisit asian puheeksi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Se voi olla vaikka äti, isä, täti tai joku koulun henkilökunnasta. Koulussa voi mennä juttelemaan esimerkiksi koulukuraattorille tai terveydenhoitajalle. He pystyvät auttamaan sinua tämän asian kanssa.
Mainitsit että asian puheeksi ottaminen tuntuu vaikealta. Nuortennetin sivuilta löytyy semmoinen ”huoli puheeksi” kaavake joka voi toimia keskustelun avaajana. Voisitko kokeilla sitä? Linkitän sen tuonne alas.
Olis tosi tärkeää ettet nyt jää yksin tämän asian kanssa vaan menisit juttelemaan tästä jollekkin aikuiselle. Kenenkään ei pitäisi tarvita pelätä kouluun menemistä!

Hirmupaljon tsemppiä sinulle, kyllä asiat vielä selviävät =)
/Ditte

Linkki huoli puheeksi kaavakkeeseen:
http://mll-fi bin.directo.fi/@Bin/b34e8f6eb34c85920198adc67ed9014b/1349277228/application/pdf/14427896/Huoli%20puheeksi%20-lomake.pdf

Kiusatun äiti

Moi!

Itselläni saman ikäinen tytär ja häntä kiusataan. Asia on aika tuore ja onneksi tyttäreni uskalsi puhua asiasta. Tekstissäsi on niin paljon samoja asioita mitä tyttäreni kertoi että voisitte olla yksi ja sama tyttö( miten pienet ihmiset voivat olla niin kieroja ja ilkeitä toisiaan kohtaan). Yrittäisit kertoa vanhemmillesi, he kuitenkin rakastavat sinua ja haluavat että sinulla on kaikki hyvin. Jos et uskalla puhua niin kokeile kirjoittamista, itselleni se on ollut aina helpompi tapa purkaa tunteita. Odottelen opettajalta viestiä, jotta asia saataisiin selväksi ja kiusaaminen loppumaan. Toivottavasti et jää kiusaamisen kanssa yksin! Tsemppiä!

Kokemuksen ääni: tyttö 18 v

Kerro ihmeessä tilanteestasi jollekulle! Se voi tuntua aluks vaiheelta, tiiän sen omakohtaisesta kokemuksesta, mutta kiusaaminen taatusti jatkuu ja pahentuu, ellei asiaan puututa. Asiasta puhuminen sitä paitsi auttaa oikeesti, sillä silloin ei oo enää yksin. Sitä paitsi, vanhempasi luultavasti pystyvät ymmärtämään sua paremmin kuin arvaatkaan, sekin omakohtaista kokemusta;). Sä et oo yksin, tsemppiä ja kaikkee mahdollista hyvää sulle!

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei Antsa,

kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Halutessasi voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

MLL Ylläpito

Hei,

kerroit vakavasta asiasta, sillä kiusaaminen on aina todella väärin jan tuollainen haukkuminen on henkistä väkivaltaa. Sinun ei todellakaan tarvitsisi joutua kuuntelemaan tuollaista. Sinussa ei ole mitään vikaa eikä ketään saa nimitellä tai muuten kiusata ulkonäön (tai minkään asian) vuoksi – on sitten minkä kokoinen tai näköinen tahansa.

Oletko kertonut vanhemmillesi, opettajalle tai muulle koulun aikuiselle kiusaamisesta? Koulun aikuisilla on lakisääteinen velvollisuus tehdä kaikkensa saadakseen kiusaaminen loppumaan. Sinulla on myös oikeus käydä koulua rauhassa.

Voisitko kertoa (mahdollisesti uudelleen) vanhemmillesi tästä kiusaamisesta? Josko he voisivat soittaa kouluun ja vaatia opettajia puuttumaan asiaan järeämmin?

:(

Kiusaaminen on oikeesti kauheeta. Ihmiset on erilaisia. Mä oon aika itsevarma, joten uskallan sanoa vastaan. Mä suosittelen yrittämään. Panemaan vastaan. Yritä löytää sisäinen kipinäs, joka tän perusteella näyttää kadonneen. Sä olet kaunis. Sä olet. Mä en oo nähy sua, mutta sillä ei oo väliä. Seuraavan kerran ku ne haukkuu sua sanot vaan ”En menis suakaa kyl kehuu” tai jotain. Vaikka se ois joku ’suosittu’ tyyppi, jota kaikki ihailee. Ei sillä oo väliä. Sä oot kutosel-seiskal (?). Ei niiden pitäis olla niin lapsellisia, että menis valittaa opelle ku on ite kiusannu. Sun kannattais kerto jollekki jos et oo jo. Kannattaa ettii kavereita. Ne saattaa ymmärtää. Jos kukaan teijän luokalla tai koulussa ei haluu olla sun kaa sä voit ettii niitä netistä. On niitä ihmisiä, jotka rakastaa muita riippumatta niiden koosta, ulkonäöstä tai mistään muusta. Mä tiiän miltä se tuntuu ku joku haukkuu. Mulla se ei ollu/oo yhtä vakavaa, mutta se sattuu. Mä oon tosi lyhyt. Pienetki kommentit pieniltä lapsilta, jotka ei tajuu sattuu.

Sun pitää kattoa ittees peiliin ja nähdä kauneutes. Pojat ei muutenkaan tykkää sellasista luurangoista ;) On kokemusta. Jos sun ’läskeytes’ (ei oo sana? :D) ei oo niin paha, että pystyt tekemään kaikkea normaalisti, sä et ole läski. Jos sä pääset ylös sängystä joka päivä sä et voi olla läski. No paitsi jos oot ollu joku huippu-urheilija :D Mut eti kavereita. Niitä on jossain. I could be your friend! Eiku ihan tosi.
Koita pärjätä ♥♥

-13v tyttö :))

Toinenki kiusattu 99 tyttö

Tiiän tunteen koska oon itekkin kiusattu. Oon tosi pahoillani että säkin joudut kokemaan tuollasta. Voisin ihan hyvin olla sun kaveri.
Kaikki ihmiset on yhtä arvokkaita. Myös sä. Voimia :)

:)

Kurjaa kun sua kiusataan :( kaikki on erilaisia, eikä esim. Pituuden tai ’lihavuuden’ takia sais haukkuu toisii…. Mun mielest sillä ei ole välii, et onks laiha vai ’lihava’ mäkii voisin ihan hyvin olla sun kamu… :D <3 <3 <3 tiiän et voi olla vaikeeta, mut voit yrittää olla kuuntelematta kun sua haukutaan... Kun et noteeraa mitenkään ei nekään jaksa kauaa haukkuu sua... Esim. Yks mun luokka lainen sano et se tykkää ärsyttää yhtä toista munkaa samal luokal olevaa, koska se ärsyyntyy niin helpost....... Tsemppiä ja hali sulle :) <3

T: -98 tyttö

Junnu

Hei! Kiusaaminen on tosi paha asia. Tiedän miltä sinusta tuntuu. Se sinulle todella rakas henkilö kyllä varmasti oisi sanonut jos ei haluaisi olla sinun kanssa sen takia että sinua kiusataan. Sinä voit tietty kysyä häneltä suoraan. Ja jos tuntuu niin sinuna soittaisin/laittaisin viestiä MLL aikuisille. Nekin osaavat auttaa ja kuuntelevat! Minä en osaa auttaa sinua enempää. Toivottavasti se kiusaaminen loppuu! Oletko kertonut kenellekään aikuiselle?

samu

moi
kerroit, että sinua on kiusattu todella pitkään (päiväkodista-yläasteeseen). Vika ei ole sinussa, olet varmasti ihana ihminen. Vika on kiusaajissa eikä sinussa. Siulla on rakas ihminen, ja hän on siulle todella tärkeä. Kannattaisi vaikka hänelle puhua tunteistasi ja olostasi. Hän varmasti ymmärtää sinua. Kannattaisi mielestäni myös kertoa koulun alettua koulukuraattorille tai muulle luotettavalle aikuiselle.
Voimia sinulle, ja toivottavasti tästä vastauksesta oli apua sinulle❤

Frida

Moikka,

Hyvä että uskalsit kirjotta. Tosi tärkeetä että uskallat kirjottaa tänne, että sua voidaan tukea. Tiedän miltä susta tuntuu, itsekin saanut tuota kokea. Vika ei tosiaankaan oo siussa. Oot täydellinen omana itsenäsi. Tyypit jotka sua on kiusannu, jättänyt ulos ym. ei oo aatellu kuinka paljon antaa pois jättäessään sut. Pidä vaan yhteyttä siihen sulle rakkaaseen ihmiseen, puhu hänellekin asiasta, kysy vaikka suoraan että mitä hänelle merkitset. Olet vahva, pystyt kyllä.

Ollaan täällä sua varten!

Nimetön

Vika on niissä urpomaisissa kiusaajissa jotka on iha kuin jotain 8 vuotiata koska ne kiusaa

Vastaa aiheeseen: kiusattu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top