Siirry sisältöön
normaalipainoinen

Moi! Oon 15 v poika ja oon kokenu itseni monta vuotta ”lihavaksi” vaikka en todellakaan ole. Olen maininnut asiasta terveydenhoitajalle, joka sanoi että olen normaalipainoinen enkä yhtään lihava. Siitä huolimatta koen itseni yhä lihavaksi. Harrastan liikuntaa yli 3 tuntia viikossa ja olen käynyt pitkään kuntosalilla ja olen aika lihaksikas, mutta lihavuuden tunne vain jatkuu. Mitä minun kannattaisi tehdä?

f

Yritä vaikuttaa päähäs, älä kehoos.

Nii moni ihminen tekee sen virheen, että kun niille tulee fiilis että ne on rumia/lihavia/mitä lie, niin ne yrittää tehdä SILLE asialle jotain. Eli ne alkaa meikkaan/käy leikkauksissa/alottaa dieetin. Karu tosiasia on että vaikka ne sitten muuttuiskin komeammiksi, laihoiksi ja täydellisiksi, niitä yhä kalvais se ajatus ettei se riitä. Mistä se johtuu? No siitä, ettei se ajatus tosissaan katso sitä miltä sä näytät, se vaan on. Siispä jos sä alotat laihduttaan, sä et välttämättä siltikään tunne ittees ikinä laihaksi.

Mikä tähän auttaa?

Mä ite olin tossa kierteessä, kunnes poksautin sen kuplan missä olin. Sen sijaan että aloin vaikuttaa siihen miltä näytin, aloin vaikuttaan siihen mitä ajattelen. Se on paljon parempi keino lähestyä asiaa. Silloin myös tapahtuu muutosta, ja joku pieni pömppömasukin alkaa näyttään hyvältä, ilman sen raskaampaa treeniä.

Mä en tarkota tällä et nyt kaikkien pitäis lopettaa urheilu ja lähtee mäkkiin ajatellen että ei täs mitää oon tyytyväinen itteeni, vaan tietty tasapaino pitäis löytyä. Urheilun pitäis olla sitä että nautit siitä ja haluat hyvän terveyden, ei sitä että haluat laihtua ja siks kidutat ittees. Eli sun pitäis nyt hoitaa kuntoon toi sun ajatukses. Siinä miten onnistut, en osaa välttämättä auttaa. Jokaisella on nimittäin oma tapansa lähestyä asioita, mieti mikä on sulle mielekkäin tapa.

Tsemppii kuitenki, tuu kertoo vaikka kuulumisias vielä joskus

Vastaa aiheeseen: koen itseni lihavaksi, vaikka en ole

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top