Siirry sisältöön
Eveliina13

Minulla on aina kova stressi ennen kokeen alkua. Tärisen ja minua ahdistaa. Olen 8-luokkalainen tyttö ja olen muuten hyvä koulussa, mutta stressi saa mieleni sekaisin ja saatan tehdä kokeessa tyhmiäkin virheitä. Onko kellään apua miten voisin olla stressaamatta noin paljoa ja olisiko myös hyviä vinkkejä, miten lukea kokeeseen?

HotChocolate

Moi!

Kokeissa stressaaminen on täälläkin tuttua! Joskus jopa nautin siitä kun lievä stressi ns. ”potkaisee eteenpäin”, mutta liika ja turha stressi tosiaan vaan sekottaa päätä ja myös elimistöä.
Ehkä paras vinkki on se että kokeeseen ei kuole vaikka se menisi vähän metsään, yksi tai montakin huonoa numeroa ei kuitenkaan määritä sua ihmisenä ja jos teet parhaasi kokeessa niin voit olla ylpeä siitä kokeesta oli lopputulos mikä hyvänsä! Parhaansa yrittäminen on kuitenkin se tärkein juttu!

En kuitenkaan tiedä mitä stressaat, sitä että saat huonon numeron vai ihan kokonaisuutena sitä koetta ja sen tekemistä? Voisiko sun vanhempasi, sisaruksesi tai vaikka kaverisi tehdä sulle ”harjoituskokeita” jossa teet kokeeseen liittyviä tehtäviä ja luot kokeen tekemisestä positiivisen mielikuvan? (Esim. Kokeen jälkeen saat vaikka suklaapatukan tms?).
Ja koetilanteissa kannattaa muutenkin vaan istua mukavasti ja hengitellä, hengitä syvään ja yks juttu mikä auttaa on että kuvittele että sun hengityksesi on aalto, sisään ja ulos hengitys on vähän kun aallon liikettä ja se on yksi tosi helppo ja yksinkertainen rentoutusharjoitus. Ravistele vähän hartioita ja lue tehtävät huolellisesti.

Kokeisiin lukemisesta sen verran, että meillä kaikilla on oma tapa oppia parhaiten. Voisit esimerkiksi hankkia vihon ja kirjoittaa siihen jonkun aineen kappaleen tärkeimmät kohdat ja muistiinpanot.
Jos vaikka luet kouluainetta X ja kappaletta 1 niin luet kappaleen hyvin ajatuksella ja kirjotat sitten vihkoon tärkeimmät asiat mitkä kannattaa muistaa.
Myös ääneen lukeminen on tosi hyvä keino muistaa paremmin ja erilaiset muistisäännöt samaten, vaikka jonkun vaikeasti muistettavan tekstin muuttaminen esim. pieneksi lauluksi voi helpottaa paljonkin.
Ja kuten jo äsken mainitsin, pienet harjoituskokeet on kanssa avuksi ja jos jollain läheisellä on aikaa kuulustella koealue läpi niin sitä kannattaa käyttää hyväksi myös!
Netissä pitäisi olla testejä joilla pystyy testaamaan miten itse parhaiten oppii (mm. näkö tai kuulomuisti) jos sitä ei itse vielä tiedä, ja sitten on helpompi opetella asiat kun tietää mikä on paras tapa muistaa.

Tsemppiä ja hyvää syksyä! :)

Vastaa aiheeseen: Koestressi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top