Siirry sisältöön
väsynyt98

Moi, tossa pari päivää sitten jouduin autokolariin. Ite en ajanu vaan kaveri ajo ja mä istuin apukuskin paikalla. Oltiin ajamassa tälle mun kaverin poikaystävälle. Sinä päivänä oli satanu vähän ja maa oli märkä ja liukas. Oltiin nousemassa rampista pois ja vauhtii oli ihan liikaa ja sit yhtäkkii auton renkaista lähti pito ja kuski kääns rattii ja menetti auton hallinnan. Sit mulla on muistikatkos ja muistan seuraavaks että auto meni ojaan, kuuluu kova pamaus ja mä alan ottaa turvavyötä irti. Tän mun muistikatkoksen aikana me mentiin toisen kaistan yli ja mietin vaan koko ajan et entä jos sieltä ois tullu vaikka rekka tai toinen auto niin ei oltais välttis selvitty siitä. Iltasin ku yritän mennä nukkumaan ja yritän miettii kaikkee muuta ku tätä kolarii niin en pysty. Saatan alkaa itkemään ku se ahistaa jollaki tavalla liikaa koko asian aatteleminen…. Onko teil mitää neuvoja tähän asiaan?

Veturointi_Mari

Hei!
Kolari olisi hyvä käsitellä kunnolla, jotta ahdistus helpottaa. Oletko esimerkiksi ajatellut, että voisit varata terveyskeskukseen psykologille tai vastaavalle ammattilaiselle keskustelu aikaa, jolloin voisit käydä ammattilaisen kanssa läpi kolarin tapahtumia ja omia tuntemuksiasi tilanteesta? Kolarista on sen verran vähän aikaa, että se on varmasti vielä myös paljon mielessä. Uskon, että ajan kanssa tilanne helpottaa, kun saat kunnolla keskusteltua ja käsiteltyä tapahtuman.

Väsynyt

Hei
Olin itsekkin kolarissa viime joulukuussa, jossa auto meni samantien romuttamolle. Vaikka minä ja kuski selvisimmekin pienillä vammoilla ja syy oli toisen osapuolen, joka ajoi päin punaisia, minua silti ahdistaa olla autossa.
Aina autossa ollessa olen ”hyper aktiivinen”, jolloin en voi olla kännykällä tai laulaa radiosta tulevien laulujen mukana mitä ennen aina tein, sydän hakkaa hulluna ja pelkään kamalasti autoja, jotka tulevat vasemmalta puolelta(kolaripuoli).
Ja vaikka kolarista onkin kulunut kohta jo 4kk, vielä 2vk sitten minulla oli meneillään viikon painajaisten putki, joista jokainen liittyi autokolariin(silloin oli kyllä huonompi aika enkä yleensä näe siitä niin paljon kolareita).
Mutta pointtini on se, että en voi kulkea autolla tai olen autossa todella ahdistunut sekä se vaikuttaa koko loppupäivään myös, koska se ”hyper vilkkaus” jatkuu koko loppupäivän ajan tai useammankin päivän.
Tiedän, että asiasta pitäisi puhua jollekkin mutta kuski on kunnossa eli minunkin pitäisi olla myös jo, eli haluan vain tietää sen, että onko olemassa jotain keinoja, jonka avulla voisin vähentää ahdistussa autossa ollessa?

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei nimimerkki Väsynyt,

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Kolari ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top