Siirry sisältöön
Stressaaja

Olen 15v tyttö. Olimme viimeyönä sängyssä poikaystäväni kanssa, ja hänellä ei kerennyt tulla mälliä mutta kondomi puhkesi lähellä alapäätäni varmaan n.sentin syvyydellä. Olen toivoton stressaaja enkä saanut nukutuksi yhtään vaikka hän minua rauhoitteli. Olisin siis tänään menossa ostamaan jälkiehkäisypillereitä. En ikinä voisi kertoa tästä vanhemmilleni, koska en saisi enää olla hänen kanssaan. Pelottaa että jälkiehkäisypillerit eivät toimi. [osa tekstistä poistettu] Viikko sitten mUlla oli kihomatojakin. Voiko siis jälkiehkäisypillerit kokonaan lopettaa raskauden jos siltä vaikuttaa esim. kuukautiset tulevat? Kuinka monella on kokemusta jälkiehkäisypillereistä? Seksistämme on n.9-tuntia.

MLL ylläpito

Hei,

Hyvä kun laitoit viestiä. Ehkä oletkin jo hankkinut jälkiehkäisypillerit, sillä viestisi lähettämisestä on nyt 3 päivää, mutta vastaan tähän kuitenkin vielä.

Ensinnäkin tosi hyvä, ettet jäänyt miettimään tätä yksin ja tosi hienoa, että huolehditte yhdessä ehkäisystä. On tosi tärkeää, että olette tästä yhdessä jutelleet ja poikakystäväsi on rauhoitellut sinua. On tosi ymmärrettävää, että kondomin hajoaminen huolettaa.

Jos kondomi hajoaa emättimessä, siittiöt pääsevät siis ”karkuun”. Vaikka poikaystäväsi ei olisi lauennutkaan, yhdynnän aikana peniksen päästä tulee ”ilotippoja”, joissa on siemennestettä ja siittiöitä. Eli kondomin tulisi pysyä ehkänä koko aktin ajan.

Jälkiehkäisytabletteja saa nykyään myös alle 15-vuotiaat ilman reseptiä apteekista. Pilleri on otettava mieluiten 12 tunnin sisällä, mutta viimeistään 72 tunnin (3 vuorokauden) kuluessa yhdynnän jälkeen. Teho on sitä parempi, mitä aiemmin se otetaan. Voit kysyä apteekista myös muita jälkiehkäisyvalmisteita, joissa tabletin voi ottaa vielä 5 päivää yhdynnän jälkeen.

Voit kysyä apteekista vielä tarkemmin jälkiehkäisyn käytöstä. Jos yhdynnästä on enemmän kuin 5 vuorokautta, voi olla, että joudut odottelemaan seuraavia kuukautisia. Kannattaa tehdä raskaustesti 3-4 viikon päästä yhdynnästä, jolloin saat varmuuden siitä, miten on käynyt. Raskaustesti maksaa muutaman euron ja sellaisen voi ostaa joko apteekista tai ihan tavallisista marketeista. Kysy tästäkin vielä apteekista lisätietoa.

Jälkiehkäisytablettia ei voi käyttää usein eikä ehkäisynä, joten on tärkeää, että mietitte myös, onko kondomi teille toimivin vaihtoehto ehkäisyyn. Kysy vain rohkeasti kaikki mielessä olevat kysymykset apteekin henkilökunnalta, he ovat sitä varten. Voit myös kysyä kihomadoistakin, jos kaipaat niiden hoitoon vielä apuja.

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen, juttelemme mielellämme kanssasi ihan mistä vain asioista. Seksi on ihana asia ymmärtävän kumppanin kanssa ja on tärkeää, että siitä voi nauttia turvallisesti ilman raskauden pelkoa. Ethän jää yksin miettimään ja murehtimaan! <3

Tsemppiterkuin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Kondomi petti

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top