Siirry sisältöön
Jokuvaan

Oon 09/13v tyttö ja haluisin karata kotoo. Haluisin tietää myös että onko mun karkaaminen aiheellista, ja mulla on useampi syy tähän: 1. Mun perhe on lestadiolainen, mutten ite enää usko Jumalaan enkä haluu kertoo mun vanhemmille. 2. Oon ihastunu tyttöön, mut mun vanhemmat on homofoobikoita ja en haluu tietää mitä tapahtuu jos ne saa tietää. 3. Mun vanhemmat on hirveen kontrolloivia ja selkeesti ajattelee et mä oon ihan kuuliainen uskovainen joka käy ilomielin kirkossa. 4. Mun vanhemmat ei anna mun ilmasta itteeni tyylin/vaatteiden/muodin kautta vaikka se on mun intohimo.

Niin onko teijän mielestä aiheellista, kun oon tässä jo jonkin aikaa suunnitellu et lähen ku kesäloma alkaa. Mulla on muitakin syitä mutta ne on niin yksityisii et en ehkä mielummin kerro.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei Jokuvaan

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

09 tyttö❤️‍🩹

Ymmärrän tilanteesi. Mutta sun kannattaa ymmärtää sun vanhempia. Kotoa karkaaminen ei auta yhtään. </3

Juustonaksutin 🏳️‍🌈

Mä oon ite 15v homo ja lestadiolainen.
Mä annan mun mielipiteet näihin sun syihin.
1. Mä tiiän muitaki ex-lestadiolaisia, jotka on luopunu siitä jo teini-iässä ja on ne ihan fine suhteissa perheenjäseniin. Jos sä et uskalla kertoo sun vanhemmille, niin älä sitte kerro. Mut mun mielestä niiden ois kyl ihan hyvä tietää, et sä et haluu enää uskoa, ettei ne luulis sitä koko loppuelämän.
2. Sun vanhempies homofobisuus tulee varmaan jostaki muusta syystä ku lestadiolaisuudesta. Oon ihastunu poikiin (ja oon poika). Mun vanhemmat tietää mun suuntautumisesta ja niillä ei oo mitään sitä vastaan. Se kielletty asia on vaan sen *toteuttaminen*. Älä kerro niille ainakaan vielä, vaan odota.
3. No kaikkien vanhemmat on aina kontrolloivia, ja kyl se muaki välil ärsyttää, mut ehkä ne siinä asias haluu sun parasta. Murrosiässä kai halutaan koetella rajoja jne…
4. Mun mielestä sun pitäis kyl saada päättää miten pukeutua.

Mut anyway, en mä kuitenkaan kannusta, et sä karkaisit kotoa. Mieti vielä. Mihin sä menisit? Miten se rikkois välejä sun perheen kanssa?
Toivottavasti tää oli ees vähän hyödyksi!

😵

Joo vois itekkii, mun elämä on [osa tekstistä poistettu], se ois niin paljon parempaa ja helpompaa, kun tän kaiken jaksaminen.

 

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”Kotoa karkaaminen” ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle]

Pusheli Pasheli

Mee puhuu vaik ensin jonkun kuraattori kaa tai silleen. Todennäkösesti sun vanhemmat soittaa heti poliisille kun ne huomaa et oot kadonnu ja poliisit löytää sut parissa päivässä. Tai sit puhu vaan sun vanhempien kaa ja kerro miltä susta tuntuu. Ei se oo sun syy et et usko jumalaan ja se on ihan sun oma pöätös. Jos ne ei hyväksy sua sellasena ku oot niin kannattaa kertoo jollekki aikuiselle kun ei sua voida pakottaa uskomaan jumalaan.
Tsemppiä sinne :)

Juu

Karkaamista en kyllä ikinä suosittelisi kenellekään, mulla kaveri yritti ja laitokseenhan se sillä vaan joutui. Paljoa sä et noin reippaasti alaikäisenä pysty tekemään muutenkaan, lain mukaan vanhemmillasi on velvollisuus elättää sinua ja kotoa lähtemisestä etenkin salaa koituu vain haittaa.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei 😵,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

🎁🎖🏆🏅🥇

Et ikinä karkaa kotoa.

Vastaa aiheeseen: Kotoa karkaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top