Siirry sisältöön
littlemouse

minkä ikäisenä on teidän hyvä muuttaa pois kotoa omaan asuntoon/johonkin asuntolaan? mikä on alin ikä jolloin saa muuttaa? Ja mitä hyötyjä ja haittoja siinä on? onko kivaa? tätä olen mietiskellyt eikä täällä mun mielestä vielä ole tästä keskustelua ja sori ku laitoin tälle keskustelu palstalle mut se on vaa sit et sori >_<

kaitaliina

Moi!
Itse en tarkkaan tiedä onko pois kotoa muuttamiselle mitään ikärajaa, mutta käsittääkseni yksin saa asua vasta 18-vuotiaana. Asuntolaan voit muuttaa ainakin väliaikaisesti kun menet vieraalle paikkakunnalle opiskelemaan, ja mikäli kotona asiat ei välttämättä suju hyvin niin nuorisokotiin voi myös muuttaa.

Yksinasumisessa on puolensa ja puolensa. Saa nauttia ihanasta omasta rauhasta, mutta toisaalta välillä tulee yksinäinen olo. Saa päättää mitä syö ja milloin, mutta kaikki pitää maksaa ja valmistaa itse. Myös siivoaminen ja muut kotityöt täytyy hoitaa itse. Laskutkaan eivät katoa itsestään.

Hah, älä turhaan pahoittele viestisi kirjoittamista, sitähän varten Nuortennetin keskustelut ovat, kysymyksiä, vastauksia ja keskustelua. :)

Sartsu – Verkk@ri

Moi,

Mä olin 16-vuotta kun muutin opiskelija-asuntolaan, koska menin opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Viikonloput ja loma-ajat oon kuitenkin porukoiden luona himassa.

On ollu kiva kun on päässyt ”itsenäistymään”. Tavallaan huomaamatta on tullu paljon vapautta ja vastuuta, kun porukat ei tiiä mitä teen viis päivä viikosta.

Asuntolassa ehdoton hyvä puoli on se, että aina tehdään kaikki yhdessä, eikä ikinä oo yksinäistä. On saanu hirveesti uusia ystäviä, tai nehän on melkeen ku toinen perhe. Huonona puolena kyllä sama, vaikka haluis joskus olla rauhassa yksin ni ei se onnistu.

Mutta siis opsieklija-asuntolassa elämä on kyllä loppuenlopuksi ihanaa, tuntuu kauheelta että mulla on enää yksi vuosi opiskeluja jäljellä ja sitten kaikki taas lähtee takasin, eri puolille suomea.

-Sartsu

Vastaa aiheeseen: kotoa pois muutto?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top