Siirry sisältöön
surullinen

Mulla on tosi paha olla ”kotona”. Vanhemmat on siis eronnu ja äidin kanssa asun, kun isä on alkoholisti enkä tapaa sitä. No siis ollaan nyt 1.5 vuotta asuttu äidin miesystävän (pari päivää sitten menivät naimisiinkin) kanssa, jolla on 2 melkein aikuista lasta. Mutta siis tää mun nykyinen isäpuoli on hirveä. Se huutaa mulle ihan joka asiasta joka päivä ja raivoaa. Kaikista pienimmästä tekemättäjäetystä/ unohdetusta kotityöstä jopa mun syömiseenkin. Pari kertaa on fyysisestikkin vahingossa kuulemma esim työntänyt pois alta. Välillä ”vitsillä” kommentoi esim mun vartaloa ja on saanut mut koulussa esitettävien kommenttejen ohella laihduttamaan ja tosi epävarmaksi itsestäni. kirjoitan myös pientä päiväkirjaa mun ahdistuneisuudesta. Mut siis tää huutaminen häiritsee eniten, välillä äitikin liittyy siihen. Tuntuu että en tee mitään oikein. Aina jos teen vaikka jonkun jutun hyvin siitä ei koskaan mainita vaan ihan aina on joku pielessä. Kotona mulle huudetaan ja raivotaan joka päivä enkä kestä sitä!!! Olen jo pitkään halunnut johonkin laitokseen/lastenkotiin 13v tyttö siis, olisiko tällä taustalla mahikdia? Missä vaan parempi kun täällä kotona.

[Viestistä poistettu osa.]

Nuortennetin yllapito

Hei surullinen,

Hyvä, että kirjoitit, tilanteesi kuulostaa vakavalta. Ja kiva kuulla, että kirjoitat ajatuksistasi, se on varmasti hyödyllistä. Olisiko sinulla ketään luotettavaa aikuista jolle voisit kertoa tilanteestasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa auttaa voi kuraattori tai terveydenhoitaja, olisiko sinun mahdollista puhua heille? Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Apua ja tukea -osiosta https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/.

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://www.lastenjanuortennetti.net/. Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Toivottavasti saat puhuttua jollekin aikuiselle ja tilanne lähtee aukenemaan, etkä jää ajatustesi kanssa yksin. Voimia!

Lämpimin terveisin,
MLL Ylläpito

Vastaa aiheeseen: kotona vaikeeta ja haluun pois

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top