Siirry sisältöön
tiivitaavi

moi

oon nyt ysillä ja en tiedä mihin oikeasti haluan hakea. olen nyt ”päättänyt” että menen lukioon, vaikka en oikeasti halua. haluasin jonnekkin ammatilliselle puolelle, mutta olen tutkinut kaikkia mahdollisia aloja ja mikää ei kiinnosta. en siis oo hakenu vielä mutta oon jo valitesemassa kursseja lukioon… opo sano et toi lukio ois paras vaihtoehto jos ei tiedä mihin hakee ja kaikki muutki sano ja oon lukenu niin, mut musta tuntuu etten jaksa siellä.yhteishakuki on jo alkanu . muutenki just muutin viime kesänä toiselle paikkakunnalle ku vanhemmat eros ja jouduin vaihtamaa koulua yhdeksi vuodeksi, enkä oo saanu oikee kavereita eikä entiseltä paikkakunnalta kaveritkaa pidä paljoa yhteyttä. mua vaa pelottaa että en ikinä löydä kavereitä enkä mieluista työpaikkaa :(

Nimetön

Moi.

Voisitko käydä opolla uudelleen? Lukio on kieltämättä yksi vaihtoehto silloin, kun ei tiedä mihin menisi, sillä se antaa 3-4 vuotta aikaa miettiä ja avaa vielä uusia mahdollisuuksia, jos mieli on sitten toinen. Lukion vaativuuden tietää oikeastaan vasta sitten kun siellä on, ja tarvittaessa sen voi käydä neljään vuoteen. Kohtuullisesti peruskoulussa pärjänneelle ei lukion pitäisi olla ylivoimainen. Voit käydä myös uudelleen opon puheilla tai keskustella vaikka terveydenhoitajan kanssa, jos valinnat tuntuvat liian epäselviltä. Se on kuitenkin ihan normaalia, että ei tiedä, mihin haluaa. Mäkin tiesin peruskoulun lopussa vain sen, että meen lukioon, ja vasta armeijan jälkeen tiesin paremmin mitä teen lukion jälkeen. Kyllä säkin vielä löydät kavereita ja työpaikan, se voi tuntua kaukaiselta juuri tuossa vaiheessa, kun pitäisi tehdä päätöksiä, mutta säkin löydät vielä polkusi. =)

Tsemppiä yhteishakuun! :)

Nimetön

Mä en ole vielä tuolla asti mutta en myöskään tiedä että mihin oikeasti haluaisin.
Älä yritä välttämättä etsimällä etsiä koska silloin turhaudut eikä mikään mieleinenkään välttämättä kiinnosta, mutta mieti että missä oot hyvä (esim. Oot hyvä vaikka ihmisten kanssa tai musiikissa tms) ja mieti että haluaisitko olla jollakin palvelualalla tms. Missä ollaan ihmisten kanssa, tai muusikko jo musiikki kiinnostaa paljon.

Eli hanki vaikka harrastuksia ja kato kiinnostaako niistä mikään, mutta hei, tsemppiä ja kyllä se menee siitä! :)
Ja kyllä sä löydät kavereita ja jonkun unelma-ammatin! ;)

Joku

Okei tää tulee lukiolaisen näkökulmasta mutta 9-luokkalaiset ovat omasta mielestäni liian nuoria valitsemaan alan, jota he haluavat tehdä tulevaisuudessa työkseen. Se on syy miksi minä aikoinaan menin lukioon ja en ole katunut sitä hetkeäkään!

Vastaa aiheeseen: koulu ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top