Siirry sisältöön
Jännittää

Moi, mä oon siis 11.v tyttö ja mä oon menos kesäloman jälkeen vitoselle. Mul on sellanen ongelma et mua jännittää mennä kesäloman jälkeen kouluun ihan hirveesti, vaikka mä tykkään koulusta aika paljon. Mä luulen et mua jännittää se et meil tulee yks uus oppilas meidän luokkaan ja ehkä myös mua pelottaa ne muut ihmiset siellä. Mut eniten mua jännittää tai oikeestaa pelottaa se Hpv rokotus! Mä pelkään ja inhoan rokotuksia ihan hirveesti. Mä itken monesti ennen nukkumaan menoa ja en saa sen takia unta. Toivottavasti joku ymmärs mua ja toivottavasti joku vastais. :)

annasananas

Moi!

Minulla oli tuo sama rokotus pari vuotta sitten. Itse en kummemmin pelkää rokotuksia, koska eihän se satu. Onhan se toki inhottavaa.

Ymmärrän jännityksesi, mutta todellisuudessa sitä ei tarvitse pelätä.
Kun pitää kättä rentona kun piikki pistetään, ensin tuntuu vain pieni pistos aivan kuin itikka pistäisi ja sitten ei enää tunnu. Eikä satu.
Ymmärtääkseni hpv rokotus on vapaaehtoinen(ainakin meillä oli), joten sitä ei ole sinun pakko ottaa. Mutta jos vanhempasi haluavat sinun ottavan sen(kuten minun kohdallani), se on pakko ottaa.

Voit sanoa terkkarille, että sua jännittää tosi paljon, ja kysyä vaikka että saatko ottaa kaverin mukaan tai vaikka kuunnella äänikirjaa/musiikkia siinä samalla kun pistetään. Se ehkä rauhoittaisi.

Muistan, kun yksi kaverini pyysi minut mukaan kun pelkäsi piikkejä.
Kyllä hän siinä itkeskeli mutta yritin rauhoitella häntä, ja kyllä se lopulta saatiin otettua.

Älä turhaan jännitä, ei se satu.
Siitä selvitään kyllä.
Toiv. oli vähän edes apua, tsemppiä sulle!❤

Ysille menos :)

Moi!
Itteenikin rokotukset jännittää usein. Ehkä voisit ennen rokotusta olla miettimättä sitä hirveesti (,jos onnistuu). Meidän koulussa muistaakseni rokotettiin vasta keväällä niin ois harmi, jos murehtisit asiaa koko syksyn :(. Sitt kans, jos auttaa voit miettii rokotuksen hyötyä ja kuinka pian se on ohi – muutama minuutti hetkellistä pistoa ja saat jo terveydellistä suojaa! Itseäni auttaa myös rokotustilanteessa toiseen suuntaan katsominen, hengitykseen keskittyminen ja esim. seinän yksityiskohtien tutkiminen ;) – nämä voi auttaa rauhoittumiseen ja käden rentouttamiseen.

Ja loppujen lopuksi, jos se tuntuu maailman lopulta niin eihän se rokote oli pakollinen.

Luotan, että sinulta löytyy rohkeutta päästä asian yli ja otta rokote!

Hyvää loppu kesää ja kouluvuotta! <3

Joku vaan

Ite meen nyt seiskalle ja muistan kyllä että itteäkin pelotti se hpv rokotus. Ymmärrän hyvin miksi inhoat ja pelkäät rokotuksia itellä on ihan sama juttu. Mutta ne terkkarit osaa asiansa ja voit vaikka kertoa sille että jännittää niin se osaa kyllä rauhotella sua. Voit myös pyytää laittaa se rokotus heti tarkastuksen alkuun niin loput menee rennommin ja se on sitten tehty.

Sanoit että teidän luokalle tulee uus oppilas ja se myös jännittää. Ihan turhaan. Voit koittaa tutustua siihen ja saatat saada uuden hyvän ystävän. Tai jos olet vähän ujompi ei tietenkään tarvitse, kunhan muistat että ihmiset on yleensä mukavia niille jotka on mukavia heille.

Ja vielä niistä muista ihmisistä. Olet kai tuntenut heidät pitempään ja sinulla on toivottavasti ystäviä eli ei ole syytä huoleen. Sulla tuskin muuttuu kovin moni asia. Arki jatkuu alun sekoiluista huolimatta.

Toivottavasti tästä oli nyt apua. Ihanaa kesää kaikille.

Nettiystävä

Ymmärrän sataprosenttisesti miltä susta tuntuu, itseänikin jännittää rokotukset. Sain itse tuon hpv-rokotteen kuudennella luokalla, kolmisen vuotta sitten. Varmasti voi olla vaikeaa ottaa rauhallisesti, mutta turhasta jännittämisestä ei ole mitään hyötyä. Rokote ei ole vaarallinen ja on nopeasti ohi. Kouluun meno taas, menet viidennelle luokalle, joten olet tehnyt sen jo neljä kertaa aiemmin. Muistatko, miten paljon eka luokka jännitti? Anna asioiden mennä omalla painollaan, kaikki menee hyvin.

Pystyisitkö juttelemaan esimerkiksi jollekin kaverille, että sinua jännittää kouluun meno? Myös siitä rokotuksesta voi puhua kaverille, kaikki muutkin ovat samassa tilanteessa. Itseäni ainakin helpotti se tuki, mitä sain muilta rokotteen ottajilta. Siinä itse rokotetilanteessa kannattaa myös sanoa sille terveydenhoitajalle tai lääkärille, että jännittää. Ihan sekin voi jo helpottaa siihen jännitykseen.

Nauti kuitenkin nyt vielä viimeisistä lomaviikoistasi, kesäloma on vain kerran vuodessa. <3

Joo

Ei sitä rokotetta ainakaan tarvi jännittää jos kerrot et sulla on jonkinlainen rokotekammo ni lääkäri khyl hoitaa ja uus oppilas , siit voi tulla mielenkiintoista oot vaa oma ittes ja kyl se siitä btw onne 5🥳😜😎

Samaistun! :(

Et ole ainoa!<3 Menen nyt kutoselle. Itseä jännitti niiiin paljon että en ottanu. D:

moikkuu

Moi! Ei kannata jännittää koulun alkuu. Kannattaa nauttia alakoulusta vielä kun sitä on kaks vuotta jäljellä. Hpv rokotuksesta on aina hirvee paniikki kun siitä on kerrottu kaikkii kauhutarinoita mut se on vaan yks rokotus muiden joukossa. Jos sen ottaminen pelottaa nii kannattaa kysyy terkkarilta et voitko ottaa sen makuulteen (itellä ainaki on kivempi ottaa silleen) ja me saatiin ottaa kaveriki mukaan jos halus. Se pistäminen ei satu mut sen jälkeen saattaa käsi tulla vähän kipeeks ja me saatiin sen takii pyytää terkkarilta särkylääkettä ja kylmäpussii. Itekki jännitin sitä turhaan.
Tsemppii!🥰

mie kans

Siis mäki oon menos vitosel ja en ees tiennyt et simmonen rokotus on tulos mut en hirveesti pelkää sitä koska rokotteen antaja on tuttu. Tsemppiä sulle! Kanttii kysyy jos saisit siihen rokote kohtaan (käsivarteen?
jotain puudutusvoidetta idk koska se itel helpotti verikokeis mut mieti vaan sen rokotuksen hyvii puolii

Peruna

Itsekin Menen viitoselle ja minulla on (tai tulee olemaan) hpv-rokotus. Kannattaa ajatella ettei turhaan huolehdi ja kyllä terkkarit osaa asiansa.

Vastaa aiheeseen: Koulu ja hpv rokotus pelottaa!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top