Siirry sisältöön
danepane

No siis mun numerot on aika alhaal nykyään, en tunnista enää itteäni samaks mitä olin ennen. Ja mulla siis epäillään lukihäiriöö et luku aineet on ihan sika vaikeita mulle. Mun vanhenpia ei vois kiinnostaa mikää muu ku mun numerot, esim tänää menin auttaa mun frendii kuviksen läksyis illal (oon kuvis linjal) Nii mun vanhemmat soitti mulle jonku tunnin pääst ihan raivona et mis helvetis oon, vaikka se oli jo sovittu et meen auttaa sitä. Heti ku pääsin himaa ne alko huuta mulle et miks en oo tehnyt mun terveystiedon läksy, niiku mul loppu 15.45 koulu, olin viiden jälkee himas, menin mun siskon synttäreille ja menin auttaa mun frendii koulun jälkee niiku mis välis oisin kerenny tehä ne?? Ja muutenki terveystiedos on seuraavaks seksi tulos joka ahistaa ihan vitusti mua. Enkä oo muutenkaa tuntenu olooni kauheen turvalliseks koton, mun vanhemmat ei oo alkoholistei tai mitää, mut niit ei vaa kiinnosta (ainakaa mun silmii) mikää muu ku vaan mun numerot koulus. Ne valittaa mulle niiku heti ku tuun himaa koulust et läksyt pitää olla tehty ja kokeisii luku onnistuu ennen treenei ja kaikkee paskaa. Mua ei vois vähenpääkää kiinnostaa koulun käynti nyt kun mun vanhemmat tekee siit noin ison jutun. Auttakaa pliis mitä mä teen

Nettiystävä

Koulun kanssa voi tulla olo, että asioita on liikaa eikä kaikkea jaksa tai ehdi tehdä. Se on ihan tavallista ja voin lähes varmuudella sanoa, että kaikki kokevat niin jossain kohtaa. Vielä jos on oppimisen kanssa haasteita ja kotoa tulee painetta suoriutua hyvin, voi tuntua aika musertavalta.

On hyvä, että mahdollista lukihäiriötä tutkitaan. Jos sinulla sellainen löytyy, voit oppia kuitenkin itsellesi korvaavia tapoja opiskella. Oletko kokeillut kuunnella kirjan tekstejä, onko sinulla tällaista mahdollisuutta? Saatko koulussa tukiopetusta?

Oppimisen haasteisiin voi saada tukea muutenkin. Olet ehkä tavannut jo erityisopettajaa ja/tai koulupsykologia jos sinulla on epäilty lukivaikeutta? Voisitko kertoa siis heille, että opiskelu stressaa ja vanhemmat luovat lisää paineita? Jos taas et ole vielä ketään tavannut, olisiko mahdollista mennä esimerkiksi kuraattorin luo juttelemaan?

Tärkeintä on ymmärtää, että opiskelet itseäsi ja tulevaisuuttasi varten. Onko sinulla toiveammatteja? Tähtäätkö peruskoulun jälkeen lukioon vai ammatilliseen koulutukseen? Mistä pidät, mikä on sinulle tärkeää, mitä haluat edistää tässä maailmassa? Sinun ei tarvitse täyttää vanhempiesi toiveita, riittää että täytät omasi.

Tsemppiä!

:)

Mäkin oon seiskalla ja koulu on nykyään tosi raskasta, vaikka pärjäänkin hyvin.

Tässä mun opiskelu vinkit:
– tee muistiinpanoja tärkeimmistä asioista (helpompaa lukea kokeeseen kun on tiivistetty teksti)
– PIIRRÄ varsinkin jos tykkäät siitä. Piirrä erilaisia kaavoja, pieniä sarjakuvia ja kuvia jotka muistuttavat sinua jostain yms.
– kuuntele, voit ladata Arttu sovelluksen jossa voi kuunnella kirjan tekstejä. Voit lukea ja nauhoittaa itse tai pyydä kaveria nauhoittamaan kun hän lukee kappaleen ääneen niin voit kuunnella sen.

Hei toivottavasti nää autto ja tsemppiä! <3

Simpukkatyttö

Oon itekki seiskalla ja oon ite huomannut myös miten ennen ku numerot oli yleensä ysi tai kasi, mutta nyt varsinkin bilsassa ja maantiedossa kokeiden arvosanat on seiskaa. Suurin osa ajasta menee kouluun ja sen ajattelemiseen ja muutenkin mua harmittaa ettei alueella jossa asun ole kuvisluokkaa. Pidän kaikesta luovasta ja muutenkin mun harrastukset on semmoisia, että mua on kiusattu niistä. Yritän ite rentoutua koulun jälkeen, mutta ajatukset harhailee aina kouluun. Toivon, että tänne tulee enemmän vastauksia ja neuvoja. Oon jo iloinen, että tämmöinen sivusto on!

Vastaa aiheeseen: koulu stressi (7lk)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top