Siirry sisältöön
miten panostaa/onnistua?

Hei olen 14v poika minulla on kavereita ja harasstuksia siis ei mitään sellasita ongelmaa mutta jostai syystä tunnen suurta ahdistusta koulun käynnistä vaikka luen kokeisiin ja koetan tehdä läksyt en saa todistuksiin ja kokeisiin hyviä numeroita ja se saa minut raivostumaan ja numerot laskeva esim 7lk päättö todistuksessa oli peräti 3 9:siä ja nyt väliarvioinnissa ei enää yhtään voisiko joku auttaa

Sartsu – Verkk@ri

Moikka!

Hienoa, että olet ahkera käymään koulua. On yleistä ja ihan normaalia, että numerot laskevat vähän ainakin yläasteaikana. Täytyy siis tehdä paljon töitä sen eteen, että ansaitsee hyvät arvosanat! Kannattaa kokeilla kirjoittaa kappalaiseta esimerkiksi tärkeimmät asiat ylös tiivistetysti ja lukea ne ääneen. Tälloin näet, kuulet sekä sanot tiedon ääneen ja se jää parhaiten mieleesi! Yritä myös keksiä asioista muistisääntöjä ja omasta elämästäsi tilanteita tai asioita johon tiedon voisi soveltaa. Mitä lähempänä tieto on omaa elämääsi, sitä mielenkiintoisemmaksi sen varmasti koet ja paremmin asian muistat!

Vaikka mielestäni on hyvä, että panostat koulunkäyntiin, on tärkeää muistaa myös levätä. Älä siis stressaa liikaa. Ei se maailmaa kaada, jos todistuksessa on muutama huonompi numero. Kaikkea ei voi osata, eikä kaikessa voi olla hyvä. Mihin aijot hakea yläasteen jälkeen? Kuinka korkean keskiarvon tarvitset, jotta pääset todennäköisesti tahtomaasi paikkaan?

Tottahan se on, että jokainen päätös on valinta, ja valinta luopumista jostakin muusta. Kokeesta seiska puolen sijaan kymppi sillä että lukee kaiken vapaa-aikansa vai harrastukset ja kaverit? Okei, asia ei onneksi ole näin mustavalkoinen. Kuuntele tunnilla tarkasti ja osallistu, niin saat kokeesta paremman numeron vaikket lukisikaan kahta edellistä viikkoa joka päivä. Kokeisiin lukemisen ja kaverit voi myös yhdistää, -näin siitä tulee paljon hasukempaa! Lukekaa toisillenne ääneen tai opettakaa toisianne.

Stressitöntä joulunodotusta!
-Sartsu

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei,

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Tukioppilaalle voit aivan hyvin mennä juttelemaan, hän on koulussa juuri auttamassa ja tukemassa muita oppilaita. Hänen tukemana voisit ehkä mennä juttelemaan jonkun aikuisen kanssa?

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Halutessasi voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Nimetön

hei,
kävin vähän aikaa koulun psykologilla, mutta mulle tuli liikaa paineita ettei jotkut ihmiset koulussa saisi tietää että käyn siellä, joten lopetin menemästä sinne.
Ja ajatelin että voisin vaikka puhua tukarille niistä asioista! mutta mä en oikeen tiedä mitä mun pitäisi sanoa hänelle, se on aina välitunneilla jonkun kanssa ja sillä on yleensä kiire! ja en tiedä että ärsytänkö mutta and mitenkään haluis arsyttää sitä näillä asioilla!

Nimetön

Moi.

Mun mielestä sun kannattais puhua esim. terveydenhoitajalle, vaikka sulla onkin ollut pulmia aikaisemmin. Stressiin ja väsymykseen voi saada apua, ja sitä kannattaa ottaa vastaan. Sun ei tarvitse ollenkaan hävetä avun hakemista, päinvastoin, sillä se osoittaa että olet rehellinen itsellesi ja viisas myöntämään ongelmasi! Pahempaa on se, ettei tee asialle mitään ennen kuin se on vaikeampaa. Mitä aikaisemmin saat apua, sitä parempaa ja yksinkertaisempaa on ongelman ratkaiseminen. Aina voit myös soittaa MLL:n Lasten- ja nuorten puhelimeen tai kirjoittaa kirjepalveluun. Oot kaunis ja arvokas ihminen. Ansaitset saada apua =)

Tsemppiä ja halaus! (:

Nimetön

Hei,

sinun kannattaa kirjoitella Kouluun ja työhön liittyvälle keskustelupalstalle:
http://www.mll.fi/nuortennetti/koulu_ja_tyo/keskustelu/

Puhuminen ja suunnittelu

Jos se homma tuntuu ihan hirveen hankalalta niin kannattaa ehkä puhua opettajille tai opoille ja tehdä joku toimintasuunnitelma, varsinkin noi opinnäytetyöt ja näyttötyöt yleensä on tosi laajoja ja isoja juttuja. Ootko jaksottanu noita töitä? Tyyliin, tekisit jonain päivänä jonkun osa-alueen työstä ja toisena toisen. Mua itteäni helpotti just noiden kouluhommien ryhmittely ja sit väli breikit. Eli ei liian isoja kokonaisuuksia yhelle kertaa, siitä menee vaa vintti sekaisin. Ja aina pitäis voida kysyä opettajilta jos tulee jotai hankaluuksia. Tsemppiä!

Siiri-Verkk@ri

Hei!

Voi harmi, että sinulla on tällainen tilanne.

Sinun kannattaa jutella asiasta jonkun itsellesi luotettavalta tuntuvan ihmisen kanssa. Juttele hänen kanssaan, mitä voisit tehdä. Kokemuksesta tiedän, ettei ole kiva tehdä sellaista, joka ei kiinnosta! Sinun ei kannata tehdä sellaista asiaa, mistä et pidä, vain muiedn painostuksen takia.

Paljon tsemppiä ja rohkeutta jutella jonkun kanssa asiasta!

Vastaa aiheeseen: koulu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top