Siirry sisältöön
Tyhmä poika

Joo eli voiko joku selittää mulle miks menkkojen aikana ei voi muka uida?

Ja kouluinneissa on myös se että aika moni sanoo että olisi menkat joka viikko ja sitten nostaa melun kun ei mene läpi… voitteko selittää miksi

🫨

Ekaan kysymykseesi osaan vastata, toiseen en mutta toivon että joku muu osaa, menkkojen aikaan ei voi uida, koska se olisi hyvin epähygienistä. Mieti vaikka uimahallissa punainen noro seuraa jotakuta…🥴

Kolmiapila

Hei! Kuukautisten aikana (yleensä kestävät joku 5 päivää kerran kuukaudessa) emättimestä vuotaa hieman verta (ei koko aikaa, mutta aina välillä).

Verenvuodon takia käytetään erilasia kuukautissuojia, ettei vaatteisiin menisi verta. Yleisimmät kuukautissuojat varsinkin teinien keskuudessa ovat terveyssiteet ja tampoonit. Kummatkin niistä ovat kertakäyttöisiä. Siteet ovat kiinni alushousuissa, joten niiden kanssa ei voi mennä uimaan. Tampooni laitetaan emättimen sisään ja sen kanssa voi mennä uimaan.

Saatat miettiä, miksi luokkalaisesi eivät vain laita tampoonia. Syitä on monia. Monet eivät halua käyttää tampooneja, sillä eivät koe niitä mukaviksi, eivät pysty fyysisistä syistä käyttää niitä tai eivät vain muuten vaan halua. Tampoonit eivät myöskään välttämättä pysty imeä kaikkea verta. Varsinkin ihmiset, joiden vuoto on todella runsas, eivät pysty mennä uimaan tampoonilla.

Ei ole itsessään vaarallista uida kuukautisten aikana. Mutta ei tietenkään ole kiva, jos uima-altaaseen menee verta. Luonnonvesissä uidessa ei ole samanlaista ongelmaa, ja kuukautisten aikana voi ihan hyvin mennä uimaan ilman tampoonia vaikka oman mökin rannasta.

Vuoto ei ole ainoa syy, miksi kuukautisten aikana ei haluta uida. Joidenkin kuukautiskivut voivat olla niin kovat, että liikunta ei tosiaankaan ole kannattavaa.

Ja tosiaan, jotkut saattavat sanoa, että heillä on kuukautiset, vaikka ei olisikaan. Sillä jotkut ihmiset eivät vain pidä uimisesta. Toisia taas saattaa ahdistaa se, että muut näkevät hänet uikkareissa/alasti (monilla nuorilla on huono itsetunto ja he ovat epävarmoja kehostaan). Tietysti osa vain inhoaa liikuntaa ja yrittää vältellä sitä kaikin keinoin.

Omasta mielestäni uiminen on tärkeä taito, mutta minusta ei ole järkeä, että ihmisiä pakotetaan siihen.

Toivottavasti tämä auttoi <3

imhinen

Jos käyttää kehon sisäisiä suojia (tamponi, kuukuppi), voi aivan hyvin uida. Kaikilla ei kuitenkaan ole fyysisesti mahdollisuutta tähän tai voi kokea kyseiset suojat epämiellyttävinä tai liian vaikeina käyttää.

Siihen, miksi koulu-uinteja skipataan menkkojen takia jatkuvasti, en osaa ottaa kantaa. Toki jotkut kokee uinnin ahdistavana erinäisistä syistä ja siksi mieluummin keksii minkä tahansa syyn jonka varjolla voi olla menemättä.

Kenelle vaan jolla tilanne on tämä suosittelisin, että sen sijaan juttelisit ihan rauhassa liikunnan opettajasi kanssa. Oli syy ahdistukseen mikä tahansa, sille voidaan varmasti tehdä jotain jotta pystyisit osallistumaan ja saisit suoritusmerkinnän. Etenkin peruskoulussa uinti taitaa nykyään olla pakollinen suorite, jotta liikunnasta on ylipäätään mahdollista päästä läpi. Uimataito on tärkeää ja on hyvä, että sitä koulussa vaaditaan.

Vähän aiheen vierestä tuo loppu mutta toivottavasti vastasin edes tyydyttävästi myös itse kysymykseen XD

Spageli

harva haluaa uida menkkojen aikana jos ei vaikka käytä tamponia, tai muuten vaan ei huvita uida menkkojen aikana

Just me✨

Heii
Jos menkkojen aikana haluaa uida pitää olla tampooni ja jotkut ei sitä halua käyttää vain sen takia miten sitä pidetään (jos et tiedä niin Googlaa) eikä sidettä voi käyttää kun ui

Liikkaaminen voi olla vaikeaa menkkojen aikana esim menkkakipujen takia

Toivottavasti auttoi✨

Tyttö010💋

Moi ”tyhmä poika”

Haluisitko että uima-allas olisi verinen? et varmaan(?)

Menkkojen kanssa voi uida jos ei tule kauhean paljoa verta, tai tamppoonin ja kuukupin kanssa voi uida(?) ☺️🫶🏼

Joillakin on tosi epäsäännölliset kuukautiset/menkat ja toisilla säännölliset.

Voit itse kirjoittaa googleen esim ”miksi menkkojen kanssa ei voi uida” tms jne yms

En oo mikää expertti joten 🙄❤️

🤍

niien aikana pystyy uimaan mut jotku ei haluu, en oo ihan varma miks mut ehkä siks että niistä saattaa tulla tahra uimapukuun ja sitä saattaa tulla veteen

Lukutoukka 📚📚📚🐛🐛🐛

Moi tyhmä poika nimimerkkinen!
Siinä on vähän se ettei vesi mee punaiseksi. 😅😅
Hyvää alkanutta kouluvuotta kaikille 📚📘📗📓

😶‍🌫️

No siis sitä verta menee sinne veteen. Aina voi tietty käyttää tamppoonia jonka kanssa mun mielest kai voi uida mut kaikill ei välttämät oo sellasta tai ei haluu käyttää ku senki laittaminen ei oo välttämät ihan helpoin juttu kaikille, oon siis tyttö mut toivottavasti tää autto ees vähä.

🌿

No siis menkat on noin kerran kuussa joten ei oikeen voi olla ainakaan montaa viikkoo peräkkäin. Onhan se nyt aika inhottavaa uida menkkojen aikan ku allas tulee täyteen verta ofc.

Tyhmä poika

Meidän kouluintihan on siis ulkona… isossa järvessä joka on aika hummuspitoinen…

Vastaa aiheeseen: Kouluinnit ja menkat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top