Siirry sisältöön
nelli

moi olen 13 vuotias kahdeksas luokkalainen tyttö ja minua kiusataan koulussa tai ei suoraan mutta aina kun olen lähellä niin eräa tyttö ja hänen kaverinsa haukkuvat minua huoraksi ei suoraan mutta ilmaisevat sen niin että tiedän heidän tarkottavan minua olen alkanut viiltelemään ja jalkani näyttää todella pahalta minua masentaa ja en tiedä miten saisin lopetettua viiltelyn

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei Nelli,

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton). Voit myös kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin tai chattiin, chat on auki ma-ke 17-20. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

terveisin Nuortennetin ylläpito

ei hyvä

juttele jonkun ulkopuolisen kanssa. kerro opettajille ja vanhemmille!!!!

nelli

mua pelottaa puhuu vieraille ihmisille esim. terkka,yms.ja vanhemmille en haluu kertoo koska sit mun äiti haluis et meen juttelee jollekki psykologille vaikka se pelottaa mua

Ikuinen

Minulla on myös kokemusta tuollaisesta ”piilovittuilusta”. Puhutaan mukamas jostakin toisesta, mutta kappas, kuvaus kuulostaakin harvinaisen tutulta.
Itsekään en pystynyt kertomaan asiasta kenellekään, sillä se oli niin häpeällinen. Mutta viiltely on niin vakava asia, että jos sitä ei itse saa loppumaan, niin pitää ehdottomasti hakea apua. Kukaan ihminen maailmassa ei saisi vaikuttaa sinuun noin pahoin :(
Itse en kokenut tilannettani niin vakavaksi, joten en hakenut apua. Mutta tuskin sitä tarvitsee pelätä. Vaikutukset ovat pitkäaikaisia, joten kaikki tuki ja apu on hyväksi niiden lieventämiseksi. Pelottava psykologikäynti on paljon pienempi paha kuin suuretkin vaikutukset myöhemmässä elämässä.
Luulen, että kiusaaminen johtuu hyvin usein ainakin osin ymmärtämättömyydestä. Kun ei ymmärretä, miten vakavia seurauksia pienilläkin asioilla voi olla toisen jopa koko loppuelämään. Tämä on hyvä pitää mielessä, jotta pystyisi edes jollain tavalla ymmärtämään kiusaajien käytöstä.

Vastaa aiheeseen: koulukiusaaminen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top