Siirry sisältöön
tonnikeiju

Moi! Mä oon siis 6-luokal ja mua kiusataan välillä ja se riippuu mun painosta… [osa tekstistä poistettu] en ihmttele yhtään miks mua kiusataan.. muut meidän luokkalaiset on sellasii kukkakeppei… mutt oonks mä oikeesti valas????? Ja kiusaamista ei ole vaan koulussa… myös ”puoli isäni” haukkuu&vihjailee mua läskiksi. Oon monesti ajatellu [osa tekstistä poistettu].. miks mun elämä luotiin näin vaikeeks? Mä tiedän miksi oon tällänen valas, mä syön suruuni. Alotin sen sillo kun iskäni kuoli…. haluaisim olla joku anerextikko mieluummin…

MLL Ylläpito

Hei,

sinussa ei ole mitään sellaista, mikä oikeuttaisi kiusaamisen ja haukkumisen koulussa tai kotona! On todella ikävää, että joudut kestämään sellaista. Koulussa jokaisella tulisi olla lupa opiskella rauhassa ja tuntea itsensä hyväksytyksi sellaisena, kuin on, mutta näin ei valitettavasti usein ole. Koulun aikuisilla on kuitenkin velvollisuus puuttua kaikenlaiseen kiusaamiseen! On se sitten syrjintää, ulkopuolelle jättämistä tai suoranaista haukkumista. Koetko, että voisit uskaltautua kertomaan opettajalle tai koulun muulle aikuiselle, mitä joudut koulussa kokemaan? Ja kuinka satuttavaa se on?

Myös isäpuolesi toimii tökerösti. Hänellä ei ole mitään oikeutta kommentoida/vihjailla inhottavasti sinulle. Kotona sinulla on oikeus tuntea olevasi arvostettu ja rakastettu ja siksi mietinkin, että voisitko jutella asiasta joko avoimesti äitisi ja isäpuolesi kanssa tai kahdestaan äitisi kanssa?

Joskus, kun elämä tuntuu potkivan päähän ja muut ihmiset kohtelevat kurjasti, koko elämä ja maailma saattaa näyttää loputtoman synkältä. Elämä ei kuitenkaan ole paikallaan pysyvä tila, vaan asiat ja olo muuttuvat. Tärkeää on, ettei jää yksin synkkien ajatusten ja pahan olon kanssa. Saatikaan tuollaisen vääryyden, jota joudut kokemaan!

Olet kokenut ison menetyksen elämässäsi ja olen siitä pahoillani. Suru on sellainen, jota saattaa kantaa lopun elämäänsä mukanaan, mutta ajan kanssa siitä tulee kivuttomampi mukanakulkija. Toivottavasti sinulla on joku (äitisi?), jolle voit puhua ajatuksistasi, tunteistasi ja surusta liittyen isän menettämiseen?

Voi kunpa voisin antaa sinulle ison lämpimän halauksen! Annan sen mielessäni ja toivon, että uskaltaudut juttelemaan aikuiselle näistä asioista. Olet ihana, tykättävä ja valtavan arvokas!

Ps. Muista, että Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 voi soittaa nimettömänä ja ilmaiseksi ja puhua luottamuksella mistä tahansa aikuisen kanssa.

Nimetön

Sun kannattaa sanoo jollekki sun koulun opettajalle vaik sun luokanopelle tai kuraattorille, ei kenenkään tarvi oikeest kestää tommost haukkumist:) oot varmaa tosi mukava oikeesti ! Mä tiedän milt sust tuntuu, varmaa kamalaa mut kyl se siit oikeesti viel helpottuu, oon ite kasilla ja muaki on kiusattu et se ei todellakaan oo kivaa! Ja toi ei oo todellakaan oikee haukkuu muit et kannattaa sanoo tost:)

Vastaa aiheeseen: koulukiusaus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top