Siirry sisältöön
THE one baddie

…on meidän koulussa olematon. Tällaisista asioista on vain YHDEN kerran puhuttu, ja se oli kun kysyttiin haluaako joku luokasta sen sukupuolineutraalin hymypatsaan. Joka oli tietenkin pakollinen kysymys, ties mitä kuraa koulu olisi niskaan saanut saanut jos ei oltaisi kysytty, vaan oletettu että se on tyttö- tai poikapatsas, that’s it. Pakollisen jäykän siitä teki sen että normisti opettajani vain sanoi ”tytöt” tai ”pojat”, mutta tuolloin opettajani sanoi ”tyttöoletetut” ja ”poikaoletetut”, jota arvostan.
Tiedän että moni ihminen meidänkin vanhalta luokalta pyörittelee näitä asioita päässään. Niin että kun seksuaalisuuskasvatus joku velvoite on kai opetussuunnitelmassa. (?) Millä luokalla siitä puhutaan? Koska ei ainakaan alakoulussa mainita mitään.

Imhinen

Seksuaalisuus ja sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus on aiheena terveystiedossa 8- tai 9-luokalla yläasteella. Alakoulun opetussuunnitelmaan ei virallisesti kuulu, toki opettajien nykyään tulee huomioida monimuotoisuus kaikessa opetuksessaan.

THE one baddie

Imhinen kiitos avusta👍

🩷🤍💜🖤💙

TÄMÄ

Meil on ollu ny viiden vuoden aikana YKSI tunti jossa puhuttiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä ja seki oli semmosta ”Sukupuolia ja seksuaalisia suuntautumisia on paljon ja kaikki eivät pidä vastakkaisesta sukupuolesta ja kaikki eivät ole tyttöjä tai poikia” ja sit katottii pari videoo josta ei ois saanu mitää irti jos ei ois tutustunut siihen aiheeseen aikaisemmin. Veikkaan et yli puolelle luokalle jäi vielä tosi pimentoon nää asiat. Myös lähes kaikki meidän koulun opettajat käyttää tyttöpoikajakoa ja muutenkin olettaa kaikkien sukupuolet. Vaik näistä (toivottavasti) puhutaan yläkoulussa, nii näistä pitäs puhuu paljon aikaisemmin, meidänkin luokka on todella homo-/transfoobinen.

Kei🏳️‍🌈

Meidän koulussa ne oli 8-luokalla.

Dreamer✨️🧿💋

Mun mielestä näistä asioista vois puhuu aikasrmminki kuin vasta kasiluokalla

Ihan ku se asia ois joku salaisuus mut sit kasilla se salisuus otetaan esiin ja kerrotaan.
Näistä asioista vois mun mielestä puhuu paljon aikasemmassa vaiheessa ni saatais ihmiset ymmärtämään ja kasvamaan siinä uskossa että noi asiat todellakin on ok eikä kenenkään tarvis hävetä omaa sukupuoltaan tai seksuaalista suuntautumista!

MUISTA!

Mikä sukupuoli tahansa, mikä seksuaalinen suuntautuminen tahansa, minkä pituinen oot, minkä väriset hiukset, mikä paino

Millään noilla ei oo väliä! Luonne ratkaisee! Jos oot töykee ihmisille, kukaan ei haluu olla sun kaa. Jos oot kiva ja kannustava ja mukava kaikille niin ne on sulle!

Ja jos joku nyt on niin tyhmä että haukkuu sua niitten edellä mainittujen juttujen takia niin tiedoks että se ei oo millään tavalla sun vika. NIILLÄ tyypeillä on jotain vikana jos ne niin tekee. Ei sulla.

Sä. Oot. Ainutlaatuinen, ihana, täydellinen.

Everything will [Osa tekstistä poistettu.] you, so choose something fun!

No risk, no fun!

Make someone smile everyday. But never forget that you are someone too.

[Osa tekstistä poistettu.] 

(Joku noista oli sulle tarpeellista kuulla, ite tiiät parhaiten mikä.)

Vastaa aiheeseen: Koulun opetus seksuaalisuudesta…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top