Siirry sisältöön
Tarvitsee apua

Hei, haluaisin kovasti vaihtaa yläastettani samassa kaupungissa olevaan kouluun, joka on vähän kauempana kuin nykyinen kouluni. Mietin vain keheen ottaa yhteyttä? Vanhempani eivät suostu tähän ehdotukseen. Äitini on tavallaan suostunut mutta ollessaan vihainen sanoen että jos vaihdat niin teet sen yksin. Haluan vaihtaa koulua koska kouluun mihin haluaisin vaihtaa on paljon parempia ystäviäni, ja en viihdy nykyisessä yläasteessa koska suutun niin helposti 2 ystävälleni melkein viikoittain. Olin ennen niin iloinen ja positiivinen ja olen puhunut tästä äidilleni mutta hän oli soittamassa jo ystävieni vanhemmille. Haluan vaihtaa koulua, en vain rasittavien ystävieni takia vaan koska parhaat ystäväni käyvät koulua mihin haluaisin. Kumpa voisitte auttaa, tarvitsen sitä!

HotChocolate

Moikka! :)

Koulun vaihtohan on yleensä suht painavista syistä koska se voi olla jossain määrin vaikeaa niin oppilaalle kuin kouluillekin. Jos kuitenkin tuntuu että tosissasi haluat ja tarvitset koulun vaihtoa niin siitä tosiaan kannattaa jutella ekaksi vanhemmille ja pohtia yhdessä käytännön asioita; kuinka paljon kaukana uusi koulu olisi ja miten saat sinne kyydin? Haittaako sua jos päivä pitenee pidempien kuljetusmatkojen takia? Kärsiikö siinä harrastukset ja ehkä koulunkäyntikin?Ja mitä konkreettista hyötyä koulunvaihdosta on, hyödyt ja haitat voisi vaikka kirjoittaa lapulle ja vertailla keskenään, se on parhaimmillaan hyvä tapa vaikuttaa vanhemmatkin :)
Kaikkea sellaista siis mistä kannattaa keskustella.

Koulun vaihdosta on sitten hyvä jutella mm. opon ja rehtorin kanssa joiden kanssa mietitte miten asiat hoidetaan yms. Mulla kun ei ole kamalasti kokemusta koulujen vaihdosta, niin uskon että parhaiten saatkin neuvoa opolta joka sitten neuvoo ja kertoo kenen puheille kannattaa mennä ja mitä asioita pitää hoitaa.
Vanhempien luvanannosta en tiedä, miten tärkeä se on joten ehkä heidänkin kannattaisi tavata oposi ja vaihdella kuulumiset?

Pidä nyt kuitenkin rento kesäloma ja siunausta! :)

Vastaa aiheeseen: Koulun vaihto 7 luokalta 8 luokalle

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top