Siirry sisältöön
Stressaantunut

Eli vaihdan ehkä koulua nyt kesälomalla, koska tällä hetkellä olen koulussa jossa minulla ei ole kavereita ja sinne on 45min matka. Uusi koulu olisi lähellä.
Mua mietityttää se että uskallanko vaihtaa.. En tunne sieltä koulusta ketään enkä osaa liikkua siellä tietenkään. Olen menossa kahdeksannelle luokalle, josta päästäänkin siihen että esim valinnaisaineet valittiin seiskalla. Tuleeko nyt sitten uudessa koulussa hirveätä säätöä asiasta?
En ole vielä päättänyt koulun vaihtoa, mutta mieli tekee ja vanhemmilleni se käy ja he kannustavat minua. Uskallanko mennä kokonaan uuteen kouluun? Olen hyvin ujo ja stressaantunut helposti. Vaikka nyt on vasta heinäkuun alku mietin jo, että mistä löydän oikean luokan uudessa koulussani jos olen sinne menossa.
Haluisin lukea kokemuksia koulun vaihdosta yläasteella. Saitteko ystäviä? Miten meni? Ja tietenkin – uskallanko mennä uuteen kouluun?

:]

Sinuna menisin. Saa aloittaa kaiken puhtaalta pöydältä. Älä ajattele tässä asiassa pelkkiä miinuspuolia, koska varmasti positiivisiakin asioita löytyy :)

Nimetön

Itsekin vaihdoin koulua tuohon aikaan ja pakko myöntää että ensimmäiset viikot eivät olleet helppoja. Sain vähät väliä kysyä missä joku luokka olikaan(surkea muisti ja suuntavaisto hehe), mutta ajan myötä sieläkin oppii suunistamaan :)

Olin muutenkin tuohon aikaan ujo ja täydellinen nörtti (tosin nörtti olen edelleenkin). Enkä nyt puhu mistään matikka/tietokone nerosta vaan video peli, kirja ja sarjakuva nörtistä. Takkutukka, aina huppari, lökärit ja tennarit, pelikonsoli aina mukana ja meikki on termi jonka joutui tarkistamaan sanakirjasta.
Haastavinta taisi olla muihin tutustuminen, ne ”omat klikit/porukat” kun muodostuvat ensimmäisenä vuonna. Muiden tyttöjen kanssa en oikein saanut ystävyyttä aikaan, yhteisiä kiinostuksen aiheita kun ei oikein ollut. Pojat puolestaan hyväksyvät minut luokkaan yllättävän hyvin ja pian jo olinkin hyviä kavereita heidän kanssaan. Ajan myötä sitten muutaman tytönkin kanssa ystävystyin.

Kyllä ne valinnaiset ja muut saa sutvittua älä huoli! :) Tsemppiä!

hattivatti

Moi!
Sinuna vaihtaisin koulua, koska se helpottaa sun arkea, kun ei ole niin pitkä koulumatka. Varsinkin kun vanhempasi vielä ovat asiassa tukenasi. Uuteen kouluun meneminen jännittää ihan sikana, varsinkin jos ei tunne ketään. Mutta ajattele sitä näin päin: et tunne ketään ja kukaan ei tunne sinua. Voit siis aloittaa aivan puhtaalta pöydältä. Ensimmäisenä päivänä päätä olla rohkea ja reipas ja näyttää iloiselta ja mennä juttelemaan kivoilta näyttäville ihmisille. Voit myös kertoa, että sinua jännittää. Aluksi voi olla hankalaa keksiä puheenaiheita, mutta voit valmiiksi miettiä niitä tai osallistua keskusteluun esittämällä vaikka omia mielipiteitä puhuttavasta asiasta. Muista olla oma itsesi, mutta voit ottaa tavoitteeksesi olla hieman rohkeampi. Eivät ihmiset pure. Voit myös miettiä, mikä olisi pahinta mikä voisi tapahtua ja miettiä sitten kuinka todennäköistä sen tapahtuminen olisi. Uutena oppilaana olisit aluksi varmasti mielenkiinnon kohteena, mutta jos ajatus tuntuu sinusta epämukavalta, muista, että pian kuulut jo siihenen luokkaan, eikä sinuun kiinnitetä luonnottoman paljoa huomiota. Ystäviä saat, jos yrität jutella mahdollisimman monelle tyypille ja sitten voit yrittää jutella kivoimmilta tuntuville enemmän. Voit myös kysyä, haluaisivatko he olla koulun jälkeen kanssasi. Se, että et tunne koulurakennusta korjaantuu parissa viikossa. Opit hahmottamaan luokkien sijainnit ja aluksi mene vain rohkeasti kysymään apua. Valinnaisaineiden suhteen voit keskustella vanhempiesi kanssa ja heidän kanssa yhdessä olla koulun henkilökuntaan yhteydessä ja asia varmasti hoituu nopeasti. Voi olla, että joudut joustamaan toiveissasi hieman, mutta uskon, että saat mieleistäsi opiskeltavaa. Luokalleni tuli yläasteella yhdeksännellä uusi tyttö. Häntä jännitti aluksi ja se oli mielestäni ihan normaalia. Kukaan ei tehnyt hänestä sen suurempaa numeroa ja uskon että sinun ikäisesi ihmiset osaavat käyttäytyä ystävällisesti uutta tulokasta vastaan. Muista, että elämässä ei voi voittaa jos ei pelaa.

Nimetön

Jos sullei oo kavereita sun koulus, nii mun mielest se ois ihan hyvä vaihtaa kouluu ja sit se on tosi hyvä juttu jos koulu on lähel. Mä ite olin mun lähikoulus 1-3 luokat mut vaihdoin tietyist syistä kauemmas kouluun ja siel oli tosi kivaa, mut se matka sinne oli tosi pitkä nii en oikee jaksanu, nii se on vaa hyvä jos menisit siihen kouluuu mikä on sun lähel:) Mutnojoo, tuskin niistä valinnaista mitää hirveet säätöö tulee, et aika monis kouluis vrmaa aika samoi valinnaisii, ett niii…
Mä ite en oo vaihtanu kouluu kesken yläasteen, mut siis mullaki ois varmaan tarkotus vaihtaa kouluu ehkä, koska ei oo kauheesti kavereita ja mun nykyises koulus ei oo kauheen mukavaakaa, mut siis sanon vaan, et kannattaa vaihtaa jos silt tuntuu ja sä voit saada paljo uusii kavereit jos hyvin käy ja seki helpottaa varmaa jos on lyhyempi matka! :) Ja hei, kyl siel uudes koulus oppii ihan hyvin liikkuu, ite ku menin seiskalle, siit on jo aikaa, no mut siis, en mäkää aluks löytäny luokkii, mut on siel aina jotain jotka neuvoo ja kyl uudes koulus ain oppii liikkuu et nojoo hyvin sul varmaa menis jos vaihtaisit kouluu ja etsä menetä siin mtn et jos sul ei oo frendei sun nykyises koulus, nii mitässä siin loppuen lopuks menetät, et mtn :) tsemppii!

Randomm

Okei, mä oon menossa yläasteelle nyt 9.8.2018! Mua pelottaa tai oikeestaa jännittää et saanko mä kavereita, miten muhun suhtaudutaan ja kui mä muistan mihin mun pitää mennä

Joku vaan

Oon pikku koulussa ja haluun vaihtaa koulua toiseen lähellä olevaan kouluun. Mua lavastetaan ja kaikki ymmärtävät asiat väärin. Mutta äiti ei suostu vaihtamaan koulua. Haluun vaan kadota. Mitä teen?

tyttö kohti seiskaa

moi, oon seiskalle menossa syksyllä 2019 ja en haluaisi enää jatkaa nykyisessä kielipainotteisessa koulussani, joka ei ole edes lähikouluni. Joo, bussilla pääsee noin vartissa.. mutta äiti ja isä vastustaa lähikouluun menoa. Kuulemma huonoja kokemuksia koulusta ennen ja nykyisin. Itselläni muuten kaikki ok, mutten halua opiskella nykyisen kouluni kielipainotteista kieltä, Venäjää.. miten ootte sopeutuneet uuteen kouluun, jos seiskalla ootte vaihtaneet? Onko kenelläkään kokemusta, jos tavallaan palaa takaisin oman alueen lähikouluun, jossa on jo muodostuneita kaveripiirejä ja porukoita ja itse tulee siihen tavallaan ulkopuolelta, kun ei tunne ketään vaikka lähellä asuukin. Minulla ei ole ollut harrastuksia, jossa olisin tutustunut lähialueen samanikäisiin tyttöihin tai poikiin. Lähtisin siis aikalailla tyhjästä liikkeelle seiskalle mennessäni..

Nimetön

Mitä teen kun mua kiusataan sekä haluan vaihtaa koulua mutta toiseen kuntaan siirto ei onnistu eikä asialle tehdä yhtään mitään

1346

Vaihtaisin sinuna. Oon iteki miettiny koulun vaihtamista ku ei oo ketään kavereita eikä koulussa oo kivaa. Mut mä vaihtaisin kauempana olevaan kouluun et joo. Mut sunyt kannattaa vaihtaa

8lk tyttö

Moi oon miettiny koulun vaihtoo mä en oikee tykkää mun tänhetkisest koulust ja en jaksa opiskella kunnolla jos kuolun vaihto tois motin takas. Mul on montaki kaverii siel toises koulus mut tän jetkises ei tyylii yhtää. Tietty sinne ois noin 10min matkaa autolla. Mun äiti sano et en sais vaihtaa kuoluu ku se on mun lähikuolu mut iskälle sopis se. Ja millä menisin kouluu. Tuntuu vaa nii yksityiselt ku kaikki kaverit on siel toises kuolus ja mä eri kuolus.pliis vastatkaa joku

🤗

Moikka ! 🤗

Valinnaisaineiden kanssa ei luultavasti tulisi hirveää säätöä.

Kuka koulun vaihtamista on ehdottanut ?

Suosittelen sua jatkamaan samassa koulussa.
Siellä on sun kaverit ja tutut luokkalaiset ja opettajat ja tunnet koulun.

Päätös on kuitenkin sun.
Jos koet, että koulun vaihtaminen olisi hyvä asia, voit vaihtaa koulua.

Toivottavasti 8-luokkasi alkaa hyvin, olitpa kummassa koulussa vain !

Tsemppiä ! 🤗

!

en tiedä mitä teen kun haluisin vaihtaa koulua kavereiden takia tai siis kun mulla on enemmän kavereita siellä toisessa koulussa mihin nyt 2021 kesän jälkeen haluisin, meen siis 8 luokalle mutta en tiedä mitä mieltä vanhemmat ovat asiasta tai luokanvalvoja

ujo tyttö

siis olen 12vuotias tyttö me ollaan muuttamassa joko keseken 6lk tai ennen 6lk ja mua jännittää tosi paljon oikeesti. en tunne koulusta ketään ja tuntuu et mua vihataan joka paikas. Oon niiiiin ujo ja en uskalla puhua esim luokan eessä tai pitää esitelmii yms.. niin miten mun pitäs tää asia aatella?? ku pelottaa aivan suunnattomasti ja pelkään et jään yksin:(?????

ujo

Moi !!
Auttakaa mua pliiis
oon menossa nyt 6lk kesäloman jälkeen.
ollaan kai muuttamas kesken 6lk tai ENNEN SITÄ mua pelottaa suunnattomasti ku en tunne ketään sieltä minne muutetaa.. ja oon tosi tosi ujo ja HERKKÄ ja stressaannun tosiiii helposti pienistäkin asioista, mitä teen? miten saan itteni aattelemaan positiivisesti? Pelkään kans et jään yksin enkä löydä frendejä!

Vastaa aiheeseen: Koulun vaihto ja sen vaikeudet

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top