Siirry sisältöön
Mursumarsu

Moi! Yläaste alkaa syksyllä ja mua pelottaa mennä sinne. Oon kerrannu ykkösluokan kaks kertaa, en sen takia etten osaa yms. Mua on kiusattu tarhan vikalta vuodelta tähän päivään asti koulussa ja vapaa-ajalla. Yks nykynen kasi lähettelee kaikkee et ”Mun elämä on paljo parempi ku tollasen räkiksen” ”Oot lutka…” ”Kuole pois, tapa ittes.. Ei kukaa jää ees kaipaa sua!” ”Oottakaapa vaa ku tuutte tänne, ni me kiusataa teijät maan rakoo” ”Me hakataa teijät!” Yms. Ja ne on tosissaan, koska ne on tehny tollee jo aikaesmmin. En uskalla kertoo vanhemmille, koska ne on molemmat masentuneita. Oon joskus kyl kertonu. [osa tekstistä poistettu] Lähetin koulupsykologille viestin, et mua pelottaa/ahistaa tulla sinne kouluun. Koulun alkuun on enää jtn. 8viikkoa. Ajattelin mennä vessaan ja olla siellä niin kauan, että tunti alkaa. Mutta se osoittais et pelkään niitä. Ne sano et mun pitää tehä itsari, ja et kukaa ei tuu kaipaa mua jos teen sen. Ja ne sanoo et ne laittaa mut maahan ekana koulupäivänä. Ja samanlaisia ovat siskolle ja parhaille ystäville. Sanoo, et jos meille yrittää puhuu, me ollaa iha kuset housussa . Vaik se johtuu siitä et mun molemmil kavereilla on masennus, koska niit on kiusattu monta vuotta. Ja oon ujo, joten en puhu mielellään muille yms. Vinkkejä kouluun menon uskaltamiseen.

Nimetön

Hei ”marsumursu”,

tuo kertomasi kiusaaminen on tosi vakava juttu ja siihen tulisi aikuisen puuttua. On hienoa, että olet lähettänyt viestin koulupsykologille! Onko hän vastannut sinulle mitään? Tulevan opettajasi olisi myös hyvä saada tietää kiusaamisesta, jolloin hän voisi seurata tilannetta ja olla tukenasi.

Ymmärrän, ettet haluaisi ”kuormittaa” vanhempiasi, mutta kannustan sinua silti kertomaan heille. Sinä olet lapsi eikä sinun tulisi joutua miettimään, voitko pyytää vanhemmiltasi apua. Jos sinulla ovat nämä uhkailuviestit tallessa, niin voisitko näyttää ne vanhemmillesi? Voisivatko vanhempasi olla yhteydessä uhkailijan/uhkailijoiden vanhempiin? Viestit, joita kuvaat, ovat todella vakavasisältöisiä ja uhkailu väkivallalla on rikos. Jos uhkailut eivät lopu koulun aikuisen ja vanhempiesi puuttumisella, niin asiasta voi olla yhteydessä myös poliisiin. Ensisijaisesti olisi tietysti toivottavaa, että lähiaikuiset pystyisivät puuttumaan kiusaamiseen.

Kerroit, että myös kavereitasi ja siskoasi kiusataan. Voisivatko he olla tukenasi/mukana, kun kerrot aikuiselle? Samalla myös he saisivat apua.

Hyvä kuulla, ettet enää satuta itseäsi. Pysy yhtä vahvana ja pidä itsestäsi huolta, sillä olet arvokas ja kehosikin ansaitsee huolenpitoa! Toivon todella, että kiusaaminen saadaan loppumaan ja et joutuisi koko kesää pelkäämään koulun alkua. Kerro rohkeasti asiasta aikuisille, älä jää yksin!

Mursumarsu

Se koulupsykologi ei oo viel vastannu, mut sit ne sano et mun ja kamujen ois parempi tehä itsari yms. Sit ne sano et ne vois vaik joku päivä pahoinpidellä meitä, eikä me uskalleta sen takia mennä kouluu.

MLL Ylläpito

Toivottavasti koulupsykologi vastaa viestiisi ja ottaa asiakseen selvittää tilannetta.

Nuo kiusaajien viestit ovat kyllä tosi törkeitä. Kannattaa säilyttää ne kaikki ja näyttää vanhemmillesi sekä koulussa syksyllä, jos tilanne edelleen jatkuu.

moimoi

Kouluun meneminen pelottaa, koska parhaat ystäväni kiusaavat, mutta eivät pidä sitä kiusaamisena vaan vitsinä. En myöskään yltä stop-nappeihin aina ja pelottaa toimiiko ne ja pääsenkö kotiin vai joudunko kävelemään monta kilometriä kotiin. En haluaisi ottaa asiaa puheeksi kenenkään aikuisen kanssa. Mitä pitäisi tehdä?

’¨ök,lkmnm

tsemppii kaikille

Marnie

Tsemppiä teille kaikille! <3

Error

Tosta rikosilmoitus ja lastensuojeluilmoitus.

Gilly

Marsumursu, tosta sun jutusta, et sano vaan sun vanhemmille, sulla on siihen täys oikeus.

Moimoi, sun kannattaa kertoo sun kavereille, et toi vitsillä kiusaaminen ei tunnu susta kivalta. Ja toi stopnappijuttu, niin jos et yllä siihen ja sua pelottaa et se ei toimi, niin älä paina sitä vaan huuda bussikuskille vaikka että tähän jää.

Toivottavasti näet tän viestin. Tsemppiä! :)

Vastaa aiheeseen: Kouluun meneminen pelottaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top