Siirry sisältöön
Tyttönen

Hei! Olen 12 vuotias tyttö. Syksyllä aloitan kuudennen luokan. Mulla alkaa sitten Ruotsin opiskelu. Kannattaisiko mun panostaa kouluun vähän enemmän alakoulun viimeisenä vuotena? :) 5-luokan kevättodistuksen keskiarvo oli 8.8. Yritän saada vähintään keskiarvoksi 9.0. Sanokaa, onko 8.8 hyvä keskiarvo? Mun mielestä se on ihan ok. Parempikin vois kyllä olla :) Mulla oli liikunta 7, joten yritän sitäkin parantaa. Anyway, eikös 6lk:n päättötodistus oo kuitenkin jonkunverran tärkeä? :) yritän sitten siihen panostaa. Onko kellään vinkkejä, miten panostaa koulunkäyntiin enemmän? :)

Siiri-Verkk@ri

Hei!

Mahtavaa, että sinulla oli nyt keväällä noin hyvä todistus!

8.8 keskiarvo ei ole todellakaan huono keskiarvo! Se on erittäin hyvä ja siitä huomaa, että olet varmasti erittäin hyvä koulussa. Monella keskiarvo ei ole noin korkea edes ylä-koulussa tai lukiossa. Sinun ei kannata kuitenkaan ottaa liikaa paineita koulun käynnistä ja opiskelusta.

6-luokan päättötodistuksen keskiarvo ei ole hirveän tärkeä. Ylä-koulusi määräytyy sinulle lähikoulusi mukaan, jolloin 6-luokan keskiaroasi ei katsota. Jos taas aiot hakea johonkin painotus ylä-kouluun, kannattaa katsoa sen koulun nettisivuilta tai kysyä opettajaltasi, tarvitseeko siellä keskiarvoa. Yleensä kuitenkin ylä-kouluun mentäessä ei katsota keskiarvoa.

Jos haluat panostaa koulun käyntiin, sinun kannattaa miettiä, millä tavalla itse opit parhaiten. Opitko kirjoittamalla, kuuntelemalla,katselemalla vai jollain muulla tavalla parhaiten.
Sitten pitää tietenkin muistaa tehdä läksyt, kuunnella tunnilla ja opiskella hyvin kokeisiin. Opiskelutaidot kehittyvät vuosien varrella, joten niistäkään ei tarvitse olla huolissaan.

Nauti nyt kesälomasta ja paljon tsemppiä 6-luokalle!

pöö

ei hätää mun keksi arvo oli vaa 4.5 ja oon ysi luokalla pääsen vamrasti hyään lukio pukioon

muija

Moi, olen 14v tyttö käyn 8lk ja olen stressaantunut nykyään koulusta ja kokeista. En muista kauheasti mitään ja vaikka kuinka paljon panostan kokeisiin tulee niistä huono numero ja sitten tulee paha itsetunto ja ei vanhemmatkaan siitä kauheasti tykkää. Näen kokoajan vaivaa mutta välillä tulee huonoja numeroita. Miten pystyisin parantaa tätä ongelmaa ja saamaan hyviä numeroita vaikka luen kokoajan ja teen muistiinpanoja jne. En kuitenkaan halua että tulee huonompi todistus kuin viime vuonna. Mulla tuli 8.7 keskiarvoksi ja siellä oli yksi 7 fysiikasta. Onko 8lk todistus niin tärkeä, tai no tottakai se on koskar jotkut numerot ovat päättötodistukseen meneviä. Pystyiskö kukaan auttamaan tässä ongelmassa?

🤗

Moikka nimimerkki muija ! 🤗

Kertoisitko ongelmastasi vähän lisää. Voit käyttää apuna seuraavia kysymyksiä.
• Miten opiskelet ? (lukemalla, …)
• Mihin aikaan opiskelet ?
• Kuinka kauan opiskelet päivässä
a. normaalisti ?
b. ennen koetta ?
• Saatko tarpeeksi apua ?

Voit vastata tähän keskusteluun tai Mieli ja keho-keskustelualueella olevaan Apua ja tukea-keskusteluun.
Käytä ylhäällä olevia kysymyksiä apuna.
Vastaan sulle.

Tsemppiä kaikille ! 🤗

Vastaa aiheeseen: Kouluun panostus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top