Siirry sisältöön
Mietiskelijä

Olen 14 vuotias ja olen miettinyt sukupuoltani jo pitkään. Pari viime kuukautta olen tiennyt olevani transfem, mutta minun on hankala kertoa kellekkään. Olen miettinyt paljon kellekkä minun pitäisi kertoa, mutta en ole varma hyväksyisivätkö vanhempani tämän asian. Kaverini luultavasti luulisivat asiaa vitsiksi ja unohtaisivat koko jutun. Parin viime päivän ajan minulla on ollut tunne, että minun on pakko kertoa jollekkin… apua!

Nuortennetin ylläpito

Hei Mietiskelijä
Kiitos viestistäsi.

Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111)
tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa
anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

beta male

En haluaisi loukata ketään, mutta minun kapeakatseinen ja ahdasmielinen näkemykseni on se, että osa nuorista transihmisistä on vielä hukassa itsensä kanssa, ja myöhemmin osasta heistä saattaa tulla cis-sukupuolisia. Tästä on runsaasti tosielämänkin esimerkkejä. Se, että kirjoitin tämän vastauksen, saattaa johtua siitä, että en tunne yhtäkään transsukupuolista. Minun mielestäni omalle sukupuolelleen ei kannata laittaa turhan suurta painoarvoa, sillä se rajaa aivan liian paljon sitä, mitä me olemme.

Olen itse ollut aina suhteellisen androgyyni mieheksi, mutta en silti koe tarvetta identifioida itseäni mihinkään muuhun sukupuoleen tai ei-binääriseksi, vaan hyväksyn biologiani, joka näkyy pärstästäni peiliin katsoessa.

En pyri tietoisesti käyttäytymään stereotyyppisen mieskuvan eli machoihanteen mukaisesti, vaan pyrin olemaan oma itseni. Tunsin kerran henkilökohtaisesti hyvin naisellisesti käyttäytyvän homopojan, joka kuitenkin indentifioi itsensä mieheksi. Voit itsekin tehdä samoin kuin minä ja mainitsemani henkilö, jos satut joskus muuttamaan mielesi.

Jos tämä vastaus loukkasi sinua, olen syvästi pahoillani. En missään nimessä pyri ”eheyttämään” sinua. En myöskään väitä, että sukupuoli-identiteettisi on väärä. Tiedät sukupuolesi paremmin kuin minä.

.

En osaa auttaa, mut mul on sama ongelma.

:D:D:D

Beta male on ihan oikeassa.

Transtyypöä

Siis oon itekki trans ja olen kertonut siitä vanhemmille ja parille kaverille. Ne on ottanut sen tosi hyvin. Ilmoitin heille vain laittamalla viesti et oon trans. Sen jälkee kaikki pn tukenut minua ja olen voinut puhua avoimesti siitä että haluan vaihtaa sukupuolta. Äitini vei jopa minut helsinki prideen jossa sain tuntea kuuljvan joukkoon.

Vastaa aiheeseen: Kuinka kertoa olevani trans

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top