Siirry sisältöön
mato

meillä ei ole enää mitään yhteistä ja ne pilkkaa minua aikalailla kaikesta mitä minä teen, ja pilkkaa asioista mitä tein vuosia sitten.

Kata, verkk@ri

Hei!

On hyvä, että tiedostat ongelman ja pyydät apua :)

Jokaisen kannattaa viettää aikaa sellasesta seurassa, jossa on hyvä olla. Kaverisuhteet me kuitenkin saadaan valita, esimerkiksi koulukavereita ei.

Vanhasta kaveriporukasta voi olla todella vaikea lähteä, jos siinä on tottunut olemaan jo pitkän aikaa, kenties vuosia. On myös todella kurjaa, että kaverisi kiusaavat sinua. Sellaiset kaverit eivät ole hyviä kavereita, jotka kohtelevat sinua huonosti.

Jos näet ettei tilanteelle ole enää tehtävissä mitään, ehkä sun kannattaisi etsiä muita kavereita ja viettää aikaa heidän kanssa. Kehenkään ei tarvitse katkaista välejä. Sinun kannattaa keskittyä nyt vain tekemään sellaisia asioita, joista sulle tulee hyvä fiilis ja viettää aikaa ihmisten kanssa, joiden seurassa sun on helppo olla. Sellaiset ihmissuhteet kestävät, joiden kuuluukin kestää. Kaikki ihmissuhteet ei ole tarkoitettu ikuisesti kestäviksi ❤️

Tsemppiä!
-Kata, verkk@ri

Mies26

Hei. Olen itse ollut samanlaisessa tilanteessa usein elämäni varrella. On hyvä ymmärtää, että ikävistä kavereista tai kaveriporukoista ei tarvitse pitää väkisin kiinni. Joskus se tarkoittaa vain sitä, että olet kasvanut kaveriporukasta ulos. Vielä aikuisenakin osa entisistä kavereistani haluaa esimerkiksi juoda säännöllisesti alkoholia, kun taas itse olen kasvanut siitä yli ja arvostan nykyään enemmän rauhassa kotona olemista. Eräs kaverini oli myös kova piikittelemään, joten päätin että en pidä enää yhteyttä. En tietenkään suosittele katkaisemaan välejä kylmästi, mutta ala tehdä niitä asioita joista pidät. Jos et halua olla mukana porukassa, sinun ei tarvitse. Enitenhän näissä tilanteissa pelottaa se miten ystävät reagoivat, kun huomaavat, että et halua olla enää tekemisissä. On heidän reaktionsa mikä tahansa, suosittelen keskittymään siihen mitä sinä haluat tehdä. Jossain vaiheessa helpottaa varmasti ja löydät ystäviä, joiden kanssa sinulla on enemmän yhteistä.

Pärjäät varmasti ja et ole yksin!

Vastaa aiheeseen: kuinka lähteä kaveriporukasta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top