Siirry sisältöön
Tyttöh14

Kuinka voisin lopettaa muiden kiusaamisen?

Minua on pienempänä kiusattu, joten minulle on turha sanoa, että mieti miltä kiusatusta tuntuu. Tiedän kyllä, ettei se ole kivaa. Jotenkin minusta vain tuntuu, että kun minua on kiusattu, se antaisi minulle oikeuden kiusata muita. En ole ikinä lyönyt ketään, mutta suulliset kommenttini, hakkuminen ja ivaaminen ovat minulle liaankin yleisiä. Haluaisin tavastani eroon. Ystäväni ovat saman laisia kuin minä, heitäkin on kiusattu, ja siksi kiusaamme muita yleensä porukalla, vaikka yksinkin se onnistuu. Onko täällä muita, jotka ovat joskus kiusanneet toisia? Miten pääsitte eroon kiusaamisesta?

sama

oon itä kova haukkuun kavereita ja ne ei oikeen pidä.sekä luen paljon mutta en määkään mitään voi

umh…

Minua kiusattiin kun olin eskarissa. Se tuntui pahalta, mutta en halua kiusata muita, koska pelkkä ajatus inhottaa. En ole koskaan kiusannut muita, mutta haluan yrittää auttaa.
Olen ajatellut tuota sinun ”oikeuttasi” joskus aikaisemmin lyhyesti se meni näin:
”Jos äitini olisi lyönyt minua, olisiko minulla oikeus lyödä lapsiani, jos niitä saan?
Yksinkertainen vastaus: Ei ole, koska ei ole heidän vika että minua lyötiin.” Tota kannattaa miettiä oikeen ajan kanssa.
Eli ensiksi kannattaa muuttaa ajattelukantaa. Ihmiset joille sanot kommenttejasi eivät ole koskaan tahtoneet sinulle mitään pahaa. Miksi sinä haluaisit aiheuttaa pahaa heille?
En kyllä osaa sanoa miten voisit korjata tilanteen, koska vahinko on jo tapahtunut.
Yritä kuitenkin vähentää kiusaamista pikku hiljaa ja lopeta lopulta kokonaan, ja kerro kavereillesi uudesta näkökulmasta (jos se yhtään vaikutti järkevältä) ja voit myös yrittää hankkia uusia kavereita, kun olet päässyt pahasta tavastasi eroon.
Zemppiä!

Vastaa aiheeseen: Kuinka lopetan kiusaamisen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top