Siirry sisältöön
Paino

Hei, olen 13-vuotta täyttävä tyttö. Olen alipainoinen, minulla näkyy selkeästi luut, ja jos kumarrun yhtään, niin selkäranka tulee todella hyvin näkyviin. Kun laitan jalkani vierekkäin, niin reisien väliin jää ainakin 5cm rako. Täällä ei voi kertoa painoa, mutta olen reeeiiilusti päälle 10kg alipainoinen, kuten terveydenhoitaja sanoi. Olen ollut myös painokontrollissa, eli painoani tarkkailtiin, mutta sitä ei saatu nuosuun ja sen suhteen luovutettiin. Yritän parhaani mukaan syödä hyvin ja meillä on aina kotona noin kuuden maissa päivällinen, jolloin syömme kaikki yhdessä.

Kysymykseni kuuluukin, että kuinka paljon täytyisi painaa jotta kuukautiset alkavat normaaliin aikaan? Onko siihen jotain ”painomäärää”?
Minua on huolestuttanut asia kauan, mutta en ole uskaltanut sanoa kenellekkään.

Toivoisin pikaisia vastauksia!

MLL Ylläpito

Hei,

kuukautiset alkavat jokaisella yksilölliseen aikaan – joillain jo 11 vuotiaana ja joillain 16 vuotiaana. Alipainolla on toki merkitystä kuukautisten alkamiseen ja niiden alkamisen jälkeen painolla on merkitystä niiden säännöllisyyteen/jatkumiseen. En osaa sanoa, mikä on ”sopiva paino”, mutta se on toki fakta, että kunkin ihmisen normaalipaino, eli ei yli- eikä alipaino, olisi ihanteellinen. Pieni alipaino ei välttämättä vaikuta kuukautisten tulemiseen, mutta merkittävä alipaino kyllä.

Suosittelisin sinua juttelemaan terveydenhoitajasi kanssa painosta ja sen vaikutuksesta kuukautisiin. Hän on paras asiantuntija! On hienoa, että syötte perheesi kanssa yhdessä ja tärkeää onkin syödä monipuolisesti ja riittävästi. Uskon, että kuukautisesi alkavat kyllä ajallaan eikä ole mikään kiire. Tärkeää kuitenkin terveytesi kannalta on se, ettet kärsisi alipainosta. Onneksi olet saanut siihen jo apua terkkarilta.

Hyvää kesän odotusta sinulle!

Vastaa aiheeseen: Kuinka paljon…?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top