Siirry sisältöön
joku henkilö

Moi, tämä viesti on hieman sekava ja aika pitkä niin sori siitä.
Mutta oon nyt jonkun aikaa miettinyt olevani trans. Oon netissä esittäytynyt ensin jonkin aikaa vaan muunsukupuolisena ja jonkin aikaa poikana jonkun 2 vuotta. Olen myös huomannut, että pidän paljon enemmän kun minua sanotaan pojaksi tai käytetään jotain maskuliinisia termejä. Kuitenkin olen todella epävarma siitä olenko oikeasti trans.
Suurin asia joka tekee epävarmaksi on se, ettei minulla nuorempana ole ollut paljoa mitään merkkejä siitä etten ole trans. Olin myös lapsena ”normaalin” tyttömäinen. Käytin mekkoja ja leikin tyttöjen leluilla jne. Vasta kun murrosikä alkoi, minua esimerkiksi rintojen kasvu hieman ”ällötti”. Silloin kuitenkin kun saatiin terkkarilta jotkut lappuset jossa oli että uusi ja muuttuva keho voi tuntua oudolta niin en ajatellut asiaa pariin vuoteen ollenkaan mutta tuntuu vieläkin samalta. Pelkään että sekoitan olevani trans vain koska tykkään jostain poikamaisisita jutuista ja jos oikeasti kuvittelenkin sen että pidän enemmän siitä että olisin poika. Myös joidenkin tyttömäisten juttujen ja tyttönä olemisem inhoaminen/tunteminen epämukavana alkoi vasta kun aloin miettiä olevani trans ja huomasin että poikana oleminen tuntuu mukavammalta. Sitä ennen tyttönä oleminen oli enemmän vain asia jota en ajatellut. Ehkä tuntui hieman oudolta mutta en luota omaan muistiini kokemuksistani nuorempama yhtään. Tykkään myös jostain tyttömäisitä jutuista eikä kaikki niistä ole niin ällöttäviä/epämukavia.
On nyt myös syitä minkä takia ajattelen olevain trans. Kuten se, että pidän siitä että minua kutsutaan esimerkiksi pojaksi. Olen myös leikannut hiukseni lyhyemmäksi ja pukeudun aika poikamaisesti joka tuntuu kivalta. Olen myös todella pitkään, ennen kuin ajattelin edes mahdollisuutta että olisin trans, halunnut vaihtaa nimeni. En aikaisemmin tiennyt yhtään mihin olisin vaihtanut sen, mikään nimi ei tuntunut omalta. Kun aloin miettiä olenko trans, kokeilin skpl neutraaleja ja poikien nimiä jotka heti tuntuivat hyviltä. Yksi asia joka myös muuttui on se, että itseni kuvitteleminen missään suhteessa ei ole niin ällöttävää. Ennen kenekään sukupuolen pelkkä pussaaminen ajatusksena tuntui todella ällöttävältä. Kun kuvittelen itseni poikana se ei olekkaan niin outoa. Pystyn kuvitella jopa tykkääväni jostain henkilöstä jos olisin poika. Tunne, että olisin poika on vain vahvistunut kahden vuoden aikana. Ensin ajattelin olevani vain muunsukupuolinen ja sitten hiljalleen kun kokeilin nimiä ja muita, tunsin enemmän ja enemmän olevani poika.
Pelkään, että ajattelen olevani trans vain jonkun muun ongelman takia. Esimerkiksi oman ahdistukseni takia, vaikka olenkin tullut siihen tulokseen että oma sukupuoli jopa lisää jonkin verran normaali ahdistustani.
Haluaisin jutella sukupuoli-identiteetistäni esim. vanhempieni kanssa mutten uskalla. Pelkään etteivät he ottaisi minua tosissaan, tai jos oikeasti olenkin väärässä niin heidän kuvan muistakin transihmisitä muuttuvan ja heidän ajattelevan sen olevan usein vain vaihe. Ainut jolle olen maininnut asiasta on yksi pikkusiskoistani, mutten halua häntä häiritä asialla enempää ja yrittää kysyä häneltä apua. Puhun sukupuoli-identiteetin epävarmuudesta varmaan koulupsykologilla syksyllä kun asia tuli mainittua keväällä, mutta sekin jännittää todella paljon joten haluaisin sitä ennen enemmän anonyyminä jotain apua tilanteeseeni. Kuinka tiedän varmasti, että olen oikeasti trans? Tai kuinka tiedän ettei tämä ole vain joku vaihe? Asian varmaksi tietäminen tekee vaikeaksi itselleni se että tuntuu ettei olisi tarpeeksi todisteita siitä että olisin trans, etten luota omiin tunteisiini yhtään ja ehkä sekin että pelkään sitä että olisin trans. Eniten sitä että menettäisin perheeni, varsinkin kun itselläni ei ole edes kavereita joiden puoleen voisi silloin kääntyä. Olen samaan aikaan varma siitä että olen oikeasti poika mutta silti todella epävarma. Kiitos jos kukaan lukee tätä kokonaan tai osaa jotenkin auttaa. Sori todella sekava teksti ja jos on jotain toistoa tai kirjoitusvirheitä.

Ihan pihalla

Mä oon pyöriny nyt ihan samojen asioiden kanssa. Mä haluisin auttaa sua ja myös itteäni mutta en osaa. Sori😕

Insecure

Sama ongelma, voisko joku tulla pliis auttaa meitä!😭

Insecure

Mulla on oikeesti ihan sama juttu, voisinpa vaa olla poika!!

Insecure

Ollaa täs asias tosi samanlaisii, ois tosi kiva jutella sun kaa lisää ja tutustuu, kerranki löysin jonku samanlaisen! Jeee! :)

joku henkilö

Vaikkei oo tullu oikee mitää vastauksia kiva et on muitaki jolla samaa tilannetta!
Jos nimimerkkillä insecure näkee tän nii joo ois kiva puhuu! [Osa viestistä poistettu]

joku henkilö

Tajusin just ettei mun edellistä viestiä välttämättä ees julkaista kun ei saa kait jakaa mitään some tilejä tääl, mut nimimerkki insecure voiaan jutella enemmän tääl! Ellei oo jotain tapaa miten pystyttäis vaikka jollai yksitysviesteil juteltuu :). Mut kiva tietää et on muitaki joilla samanlaine tilanne

Insecure

Joo, näin mä noi. Kiva et säkin haluut puhuu :)

A<3 [nimimerkki muutettu]

Moro moro!
Itse olen miettinyt ja kokenut samaa🙋‍♂️minä olin lapsena samanlainen prinsessa tyyppinen tyty. Mutta asiat alkoivat mietityttää ha poikuus tuntui enemmän omalla ja paremmalta. Mutta asiaa saa ja kannattaa miettiä, ja jos on jotain siltä väliltä niin muistaakseni non-binäärinen eli on vähän molempia. Ja ei niitten oppainen mitä koulussa on jaettu, niin antaa häiritä. Tee ha ole sitä miltä susta tuntuu❤️

Vastaa aiheeseen: Kuinka tietää onko varmasti trans?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top