Siirry sisältöön
Ahdistunut

Moi! Oon kohta 13v transjätkä ja kukaan ei ymmärrä mua. Äiti on huolissaan ja vaikka kuinka sille yritän selittää mun dysforiasta niin ei se tajuu. Ku tulin sille ulos kaapist se heti leimas mut lesboks. Leikautin tukan lyhyeks ja aloin käyttää ns ”poikien vaatteita” siin toivos et faija sisarukset ja muut sukulaiset alkais tajuu et tyttö mä en ainakaa oo mut EI. sukujuhliin mentiin mummolaan viime viikolla ja heti se alkaa:”Voi kuinka kauniilta nuorelta naiselta Mariella näyttää!” mä vihaan tota nimee yli kaiken ihan vaa sen takii koska se on niiiiin selvästi naisten nimi! Mä oon MIKAEL… Vanhemmat eros ku olin 7 niin vähä ärsyttää ku pitää ympäri kaupunkii ravata vaa sen takii et sais faijanki hämmentymään mun sukupuoli ongelmista. Mä luulin et tää kesä aika olis sit helpompaa ku oon vapaampi yms mut ei. Pistin shortsit jalkaan ja tajusin kui naiselliset muodot mulla jalkopäässäki on. Mä oon koko ajan äreenä ja haluun vaa olla yksin pimees huonees hiljasuudes. Tuun ihan koht hulluks, enkä ees vitsaile.
Kerroin kavereille tästä ja he oli vaa sillee:”ai siistii me kyl hyväksytää sut” ei ollu ihan pelkästä hyväksymisest puhe. Halusin avata vähän tästä mun ahistuksest heille mut nyt yks heistä suuttu jo mulle kun olin suuttunut tälle kun oli ruvennut mun poikamaisuutta haukkumaan ja vielä kutsumut tytöksi… haluisin sopii hänen kaa mut en kyl kaveri enää haluu olla. Miks kaikki on nii vaikeetaaaa…??

Nuortennetin yllapito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi myös aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Kata, verkk@ri

Tosi paljon voimia sinulle! Tosi surullista, että läheisesi eivät hyväksy sinua, koska sä oikeesti olet hyvä juuri sellaisena kuin oikeesti olet! <3

Ahdistunut ja pelokas tyttö

Moi..
Mä en tiiä mitä helvettiä mun pitäis tehä että mua ei kiusattais enään?? mua on jo 8vuot…
Koen et oon täys turha ämmä! anteeks tää kielenkäytö mut mä en koe mitää positiivista ollenkaan itsessäni..tarvitsen oikeasti apua..ja koen että tykkään molemmista sukupuolista..ja en uskalla kertoo siitä kenellekkään…mua ahdistaa olla joka paikas ja jopa mul on masennusta ja mielenterveys ongelmii..mä jopa viiltelen itseäni..koton on kans vaikeet ol…tarvitsen oikeasti apua.. en pärjää ollenkaan…saisko helppii??

Tyttö

Moi! Mua on kiusattu jne. Mä neuvon, miten saat sen loppumaan, kerro kavereille ja sitten porukoille ja sitten koulun henkilökunnalle

Tyttönen täällä

NYT KAIKKI SEIS!
Sulla MIKAEL on oikeus olla se mitä sä haluat! Sä saat olla jätkä, jos sä haluat PISTE(!)
Sun kannattaa sanoa vanhemmilles, että niiden olis aika tottua, koska ketään ei TODELLAKAAN voi kieltää olemasta oma itsensä! Heidän PITÄISI ymmärtää, että et todellakaan oo ainut ja sulla on oikeus tähän.
Tässä maailmassa saa olla mitä haluaa, mutta tietysti järkevästi! :)

Tsemppiä TOSI paljon! <3

Confused

Moi Mikael! Et ansaitse niitä ketkä ei hyväksy sua omana ittenäs! Hanki oikeet ystävät elämääs! Mä haluisin puhuu/tutustuu suhun jos sä vaa haluut.

❤️ Annie 15

tyttö

Moi
Oon 12.v tyttö. Mulla on itsensä hyväksymis ongelmia ja en uskalla kertoo siitä mun vanhemmille. Mulla on r-vika, murrosikä jne. Mulle on tullu painoo lisää, ja kehon muodot eivät miellytä. Haluaisin olla vaan erilainen ihminen. Ja oon ainut mun kavereist jolla on keho muuttunut. Tunnen itseni jotenkin erilaiseksi. En pysty hyväksymään itseäni. Mua on kiusattu
r-viasta nuorempana ja tänä vuonna mun kehon muotoja. Jos mun kaverit ois samas tilantees, voisin kokee itteni ehkä normaaliks. En vaan tiiä, et mitä tehä :(

pearl

tää oli otsikko joka pisti silmään. kukaan ei ymmärrä. siis mul on ollut kans epävarmuuksia mun sukupuolesta. mua kiusataan enkä uskalla puhua kellekkään siitä. oon kans 13 ja jos joku ni mää ymmärrän sua. mä istun kyl kans usein pimeydes yksin jaa mietin miks synnyin tähän kehoon. oon kans biologisesti tyttö mut oon viel siin vaihees etten tiiä mikä oon. leikkautin kans hiukset vähän aikaan sitten sain heti leiman lesbo lotta.
ois kiva jutella like private sun kaa boii koska fiilaan sua. voimii.

kiusattu,yksinäinen,itsetuhoinen,masentunut. kaikki tämä ennen

EN ymmärrä minua on kiusattu 3lk asti ilman syytä, olin heikko ja herkkä eli helppo uhri kukaan ei ymmärtänyt vakavuutta. Riidat koulussa oli pakko sopia, mutta eihän se auta mitään.
En tidä miksi minulla ei ollut ystäviä viihdyin yksin aina IHAN AINA totta kai oli luokkakavereita joiden kanssa tulin toimeen jne, mutta ei ne puolustanut tai ollut tukena jouduin kestämään koko ala-asteen väkivaltaa ja kaiken lasaista kiusaamista kävin vanhempien kanssa kiusaajan luona ei auttanut hakkasin kiusaajan ei auttanut. Ylä-asteella pääsin eriluokalle jossa olin yksin, kävin seurustelemaan hän petti ja satutti henkisesti, erottiin masennuin [viestistä poistettu osa] koska kukaan ei auttanut eikä mikään tuntunut olevan hyvin vaikka on ihana perhe, koti, rahaa, sain sen mitä tarvitsin mutta oikeat ystävät puuttuivat menin amikseen sain huikeita ystäviä, uskomattoman tyttöystävän.
Nykyisin jos joku kiusaa kerron ystäville he auttaa pistää kiusaajan sellaseen tilanteeseen et se lopettaa.
olen kasvanut ja oppinut vahvaksi enään ei kiinnosta mitä muut sanoo tai on mieltä. haistan paskat jokaiselle jota en miellytä jos ne siitä käy aukoo päätä
en ymmärää miksi ihmisiä kiinnostaa millainen olet poika tyttö vai et kumpaakaan mitä väliä eikös ihmisessä tarkeintä ole luonne ja se ihmisen läiheisyydestä tuleva tunne

saat olla juuri sellainen kun haluat ansaitset tukea oikeita ystäviä ja kaikkea hyvää elä välitä.
jos joku kiusaa anna olla. on helpompi antaa olla kun taistella vastaan koska kiusaaja on idiotti aivovammainen paskianen millä asiat ei ole hyvin.
olen siis melkeen 18 nyt ja yksi kiusaaja kiusaa vieläkin somessa mutta face to face tärisee ku meen juttelee.

kiitos kun sain purkaa tätä paskan ihmiskunnan aiheuttamaa tuskaa

Nuortennetin yllapito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista siellä ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

lääkäri

Hei, on todella ikävää, että kukaan ei ymmärrä sinua tai ainakin koet, ettei kukaan ymmärrä. Mikäli homma yltyy yli sietokyvyn, suosittelen kääntymään esim. koulupsykologin tai kuraattorin puoleen. Myös eri sairaalat tarjoavat psykiatrisia palveluja esim HUS:in alueella. Mutta hyvä että edes kaverisi ymmärtävät ja tukevat sinua. Ja ennen kaikkea hyväksyvät sinut. Vaikken tunne sinua, sanon että olet todella hyvä omana itsenäsi. Ja siitä Mariella-nimestä kannattaa mainita sukulaisillesi. Ei mulla muuta.

Tsemppiä ja hyvää joulunodotusta!

Liittyy kaikille!

Toi on vaikea tilanne, mutta kannattaa koittaa ymmärtää itse itseään. Miltä sinusta tuntuu? Mitä haluat, että muut ymmärtävät? Mitä ITSE haluat? Kaikki ihmiset eivät ymmärrä. Moni kuitenkin ymmärtää. Esimerkiksi ammattilaiset (psykologit, koulukuraattorit tai kouluterveydenhoitaja ym). Kaverisi myös ymmärtävät sinua. Ja sinulla on kyllä oikeus purkaa tätä asiaa, mutta ei kannata jankuttaa siitä koko ajan. Se voi alkaa ärsyttää joitakin. Toivon, että alat ymmärtämään asiaa myös itse sinun kannaltasi.

Muista, että kaikki ihmiset eivät ole kiinnostuneita. Jotkut kuitenkin haluavat auttaa.
Hyvää Joulua!

yks vaan

moi oon 12 vuotias tyttö ja mä vaan vihaan itteeni.luulen et mul on masennus tai ainaki oon itsetuhone.en uskalla kertoo mun vanhemmille koska pelkään en tarkalleen ottaen tiedä mitä mutta joku mua ahdistaa niin paljon et en ol voinu kerroo ja niinh

littyy kaikkille

Minullakin oli pienenä juurisamoja ongelmia mutta mun perhe on hyväksynyt minut sellaisena kun olen,ite oon ollu masentunut pian 9 vuotta minua on kiusattu alaasteesta 8 lk asti ja oon kans menettäny poikaystävän joka lähti minun vanhab ex kaverin mukaan joka suutui minulle 2019 kesäälä kun leikkasin muka hiukset saalaiseksi ja jne. nyt mun poikaystävä on mua vatsaaan ei halua enää puhua mulle tai muutenkaan ja mun kaveri oli just sellainen joka laittoi kaikki ihmiset mua kohtaan oon sen takia viiltänyt iteeni kun mulla on todella paha olla..ja minua on kiusattu vakavasta lukihäiriöstä ja siitä et oon tyttö/poikamiainen mitä mun knnatasi tehdä koska peloaa olla koulus ja ahdistaa kokoajan vaikka puhunkin asiasta ja olen käynyt pskologilla niin ei auta mitään…ja oon viiltänyt iteeni nyt 2kk pahasti mkut oneksi oon hoitanut haavat aina kuntoon…mutta mä e tiedä miksi mun poikaystävä teki näin koska hän hyväksyi mut sellaisen akun olin

Vastaa aiheeseen: Kukaan ei ymmärrä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top