Siirry sisältöön
Lukutoukka 📚📚📚🐛🐛🐛

Moii kaikki!!
Olen 12 vuotias tyttö ja haluaisin käydä kuntosalilla mutta en tiedä olenko liian nuori kuntosalille?
Hyvää kesää kaikille 🌺💐💚🌴

🌼

En ehkä sun ikäisenä vielä lähtis kuntosalille kannattaa oottaa ainakin pari vuotta sit voit vaikka käydä vähän kokeilemassa parikertaa ja jos se tuntuu kivalta niin voi alkaa käydä sit vähän useemmin jos haluaa. mutta sun ikäselle en ehkäi ihan vielä suosittelis. Mut oma päätös!

🌼

Hyvää kesää sulle myös 🍉🍨🌸🌴

Jooh…

Sanon tän nyt aika suoraan, mutta varmaan itsekin tajuat, että oot? Meidän kaupungin kuntosalit on k18, en tiiä siellä teillä päin, mutta joka tapauksessa kuntosalit ei oo tarkotettu lapsia varten.

14v

Itse suosittelen odottamaan vielä vaikka 2-3 vuotta. Sitten kun alat käymään salilla, on se sitten nyt tai myöhemmin, muista keskittyä korkean painon sijaan oikeaan asentoon ja liikerataan, jotta et loukkaannu. Älä pelkää pyytää apua vaikka salin pitäjältä, jos jokin arvelluttaa. Introvertimmille (esim. minä xd) sopii myös nopea googlaus tai youtube-videot, joissa selitetään liike. Kannattaa myös merkitä muistiin, mitä painoa ja toistomäärää olet tehnyt mitäkin liikettä, koska et välttämättä muista enää ensi kerralla. Salipäiväkirjan pitäminen voi myös motivoida. Kannattaa myös pyytää kaveri mukaan, jos jännittää tai on motivaation puutetta!

-n. puolen vuoden salikokemus

….

Monet kuntosalit vaativat jäseniltään vähintään 15 vuoden ikää, joissakin ikäraja on jopa 18. Tämä johtuu pääosin siitä, että jäsenyys on tilattava ennen kuin kuntosalille pääsee ja se veloitetaan useimmiten kuukausi- tai vuositilauksena pankki- tai luottokortilta. Avoimille kuntosaleille (esim. hotellien tai kaupungin/kunnan ylläpitämät) voi päästä nuorempikin, eikä niihin yleensä vaadita jäsenyyttä. Kuitenkin toisinaan nämäkin paikat saattavat pitää ikärajoja (tavallisesti 13-15), sillä harjoittelu väärällä tavalla ja huonolla tekniikalla voi aiheuttaa loukkaantumisia. Tämä ei tietenkään ole pelkästään nuorten, vaan kaikkien aloittelijoiden ongelma, mutta siitä syystä kuntosaliharjoittelua ei suositella kovin nuorille.

Jos kuitenkin haluat aloittaa säännöllisen kuntosaliharjoittelun, kannattaa kartoittaa vaihtoehtoja. Monet avoimet kuntosalit, joista aiemmin mainitsin, päästävät ikärajaa nuorempia kuntoilijoita salille täysi-ikäisen valvojan seurassa. Onko sinulla huoltajaa tai jotakin muuta läheistä aikuista, jota voisit pyytää kanssasi salille? Tietenkin nuo avoimet ovat usein hieman kalliimpia kuin jäsenyyskuntosalit, mutta niihinkin voi joskus ostaa esimerkiksi 10-kortteja tai muita tukkuetuja, joilla hintaa saa alas.

Jos kuntosaliharjoittelu ei onnistu vielä, odottele muutama vuosi. Kaupoista saa ostettua esimerkiksi käsipainoja ja kahvakuulia, ja internetistä löytyy hyviä vinkkejä kotitreeneihin. Tärkeintä on varmaankin liikunnan ilo, ei se, teetkö salilla vai et.

Vastaa aiheeseen: Kuntosalille?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top