Siirry sisältöön
elämänongelmat

Tätä on jatkunu ny jo jonku aikaa, eli aina joskus mun isä juo kännit ja rupee huutamaan kotona. Vanhemmat on välil sanonu, että eroo (silloon ku isä on ollu kännis), mutta mikään ei oo muuttunu. Isä luvannu ettei juo mutta ei oo pitäny lupauksiaan. Nyt en oikee tiiä enää että mihin luottaa ja uskoo tai muutenkaa en tiedä kelle puhua asioista. Yks mun kaveri vaan tietää, että on perhees ongelmia, enkä haluu vaivata mun kavereita omilla huolilla. Jotenki vaa ahistaa kaikki. Nyt oon miettiny kuraattorille puhumista, mutta en oikee tiiä.. Ku välillä oon iha fine ja tällee mut sit välil tuntuu et kaikki romahtaa päälle. Ja nyt mulla ei oo iskään kovin hyvät välit sen viimekertasen kännisekoilun jälkeen. Ei vaan yhtää enää jaksais sen käytöstä ja en oo ny puhunu senkaa paljoo mitää viime kerran jälkeen. Entiiä meneeks tää tunne ohi, tai sit tulee takas jos jatkuu. Kuraattorista entiiä auttaisko, mut mua pelottais mennä sinne. Mitä teen??

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

elämänongelmat

Varasin ajan kuraattorille, mutta nyt vaan ahistaa mennä sinne. Ja tuntuu nyt jo siltä että en pysty puhuu siellä mistää enkä haluis sille, joten saa nähä perunko ajan.

Kukkanen

Moikka! Ite käyn kuraattorilla aika samanlaisesta syystä ja ei sitä tarvi jännittää! He kuuntelee ja sitte ajattelee sun parasta. Lisäksi heillä on vaitiolovelvollisuus eli he ei saa kertoo niistä sun sanomista asioista paitsi jos ne asiat jotenki uhkaa sun omaa hyvinvointia. Stemppiä!

A

Olen huolissani etä millon menkat alkavat. Ja että minkä laiset on valko vuodot. 👀Kiitos jos vastaat

Kuraattori Itä-Suomesta

Moi,
Hienoa, että olet varannut ajan kuraattorille. Älä suotta jännitä, me ollaan ihan tavallisia ihmisiä kaikki! Juttelu helpottaa varmasti oloasi ja mahdollisesti apua saadaa myös teidän kotiin.

Tsekkaa myös nämä: Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai

Lasten ja nuorten puhelin

Joku

Eli siis mietin vaa että milloin menkat alkaa? Tää on mulle outo aihe mutta silti? Mulla on joskus alus housut ihan liti märät mutta ei veressä ja en ees huomaa et mul on vuotanu joku mun sisäelimistä housuihini ja sit tunnen vaa ku ne on ihan märät?! 🙄 Joten miten mä voin tietää miten tunnistaa että menkat on ihan nurkan takana ja alkaa kohta? Kiitos jos vastaat! ❤️

lexie

mulla on sama homma! ite sain kans just tänään ajan kuraattorille ja toivon että auttais. kannattaa aina kuitenkin kokeilla, koska todennäköisesti ne osaa auttaa.

14 v tyttö

Aloittajalle. Mulla oli täsmälleen sama tilanne ite olin sillon tosin kakkosella tiiän ton tunteen mut ite en oikein viel ymmärtäny sitä vaikka olinkin ikäistäni kypsempi. Tarkoitan sillä siis sitä etten ihan tajunnu et olin liian nuori uteleen sitä ja nyt myöhemmin kaduttaa kun puutuin siihen. Tilanne meni siihen että tuin ja kuuntelin äitiäni ja annoin kypsiä neuvoja ja näillä en tarkoita ”jätä se” neuvoja. Äitini siis alkoi kuormittaa minua eikä itse oman murheensa keskellä edes huomannut sitä. Neuvoisin siis että juttele jonkun kanssa kaikilla on tuossa tilanteessa rankkaa ja itse neuvoisin ensin miettimään onko ketään perheenjäsentä perhetuttua jolle voi puhua ennen tuota kuraattori vaihtoehtoa. Meillä oli hyvä tukiverkosto naapurissa asuva pariskunta joille menimme siskoni kanssa kun isä tuli aamuyöllä kännissä toikkaroimaan kotiin ja örveltämään. Lisäksi muu suku ja perhetutut auttoivat.

Vastaa aiheeseen: Kuraattorille? Kenelle puhua? Mitä teen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top