Siirry sisältöön
lopen uupunut :(

Hei kaikille! Olen lopen kyllästynyt elämään. Asun pienellä paikkakunnalla. Kiusaaminen alkoi n. kun olin 2 luokalla. Haukuttiin, naurettiin, ja jauhetaan säännöllisesti pas*aa. Nettikiusaamista on ollut ja on edelleenkin. esim. kommentointia instagram kuviini, facebook kuviini. Ja tuijottamista, sitä en siedä. Syy kiusaamiselleni on että olen ujo, ”Nolo”, säälittävä, jne… En jaksa enää. Näitä on jatkunut kauan ja haluan pois! Mikä neuvoksi kun olen menossa seiskalme ja olen surullinen. [osa tekstistä poistettu] Näkisivät siinä mitä ovat tehneet. Ja 2. kysymys saako isosisko lähettää kiusaajille viestin esim näin: ”Tajuatko mitä sää oot tehny :(!!@@$/&?¿?:'( ?? Matias on hypänny kalliolta maahan ja on teho-osastolla :'(. ” ihan vaa pelotteluks kiusaajille. kun haluisin nähä niitte reaktion. [osa tekstistä poistettu] Apua ois kiva saaja

MLL Ylläpito

Moikka,

kuulostaapa todella kurjalta, että olet joutunut kestämään kiusaamista noin pitkään. Et todellakaan ole ”nolo” tai säälittävä. Me ihmiset olemme erilaisia ja on täysin normaalia ja ok olla ujo. Sinulla on oma temperamenttisi eikä siinä ole mitään väärää. Valitettavasti kiusaajat ottavat ”kynsiinsä” usein jonkun ihmisen ja hänen jonkun piirteensä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kyseisessä ihmisessä olisi mitään ”vikaa” tai epänormaalia, vaan sitä, että kiusaajat toimivat tyhmästi.

Oletko kertonut kiusaamisesta koulussa tai kotona? Opettajilla on velvollisuus puuttua kiusaamiseen, vaikka tiedän kyllä, ettei puuttumista aina tapahdu tai se ei ole tarpeeksi tehokasta. Kuitenkaan sinua tulisi jättää yksin kiusaamisen jalkoihin, vaan ansaitset siihen aikuisten tukea ja yritystä saada sitä kuriin. Sisko sinulla on onneksi tukenasi. Mietin, että olisiko kuitenkin parempi jättää valhe viestistä pois? En usko, että siitä seuraisi mitään hyvää, vaan heille asian selvittyä, saattaisi olla niin, että kiusaaminen vain yltyisi. Jos siskosi haluaa viestittää kiusaajille, niin olisiko parempi, että hän laittaisi, että ”Matiaksella on todella paha olo kiusaamisesta ja tosi synkkiä ajatuksia. Pyydän, että jättäisitte hänet rauhaan…”. Jotain tuon tyyppistä, kuitenkin puhuisi totta.

Seiskan alkaessa, jos kiusaaminen jatkuu, kerro heti opettajalle! Myös kuraattorille voi kertoa, hän on koulussa muun muassa puuttumassa kiusaamistilanteisiin. Kannustan sinua kertomaan myös vanhemmillesi, jolloin tarvittaessa he voivat olla yhteydessä suoraan opettajaan tai rehtoriin.

Vaikka olosi on varmasti niin surullinen ja epätoivoinen, niin aina löytyy muu ratkaisu asioihin, kuin elämän päättäminen. Sinä olet ihana omana itsenäsi, arvokas ja hyvä tyyppi! Kiusaajat eivät sitä näe, mutta maailma ja elämä eivät saa olla yhtä kuin kiusaajat! Toivon, ettet satuttasi itseäsi. Kukaan ei saisi kohdella sinua kaltoin, et sinä itsekään. Satuttaminen ei kuitenkaan auta mitään, vaan pidemmän päälle se pahentaa oloa.

Keitä muita välittäviä ihmisiä sinulla on elämässäsi siskon lisäksi? Onko ketään kaveria koulussa tai vapaa-ajalla? Jos tällä hetkellä ei, niin yläaste saattaa tuoda myös uusia mahdollisuuksia kavereiden löytämiseen. Entä harrastukset? Älä luovu toivosta! Sinulla on koko elämä edessäsi ja asiat ja tilanteet voivat muuttua. Tulee aika, jolloin sinun ei tarvitse enää kestää kiusaamista.

Tsemppiä sulle, tule kertomaan kuulumisiasi! Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen ja purkaa aikuiselle pahaa mieltäsi. Puhelin on auki joka päivä, se on ilmainen ja luottamuksellinen. Numerosi ei näy eikä siitä jää merkintää puhelinlaskuusi. Siellä kuunnellaan Sinua.

Hiinokka

Kuulostan ehkä töykeältä, mutta minua on kiusattu yhdeksän vuotta (päiväkodista asti). Menen itse kahdeksannelle ja kiusaaminen jatkuu edelleen, ja yltyy vain kun paras ystäväni lähti pois… (hän oli yhdeksännellä) Kannattaa vain yrittää jaksaa ja ajatella ”Kyllä tämä pian loppuu! Edessä on valoisa tulevaisuus…!!!” Ja muista aina että olet aina parempi kuin ne kiusaajat! :)

John

Pakko sanoo et ei kannata pistää tollast viestiä… Saattaa tulla järkyttävää palautetta mitä todennäkösimmin, joten en suosittele.. ;| Suosittelisin vaan give up on social life, turhaa illuusiotaha se vaan on anyway. Siihen asti ku pääsee ”normaalimpien” ihmisten keskuuteen kellä on muutaki ku paskaa aivoissa. Tsemppiä

Äiti, jonka lasta kiusattiin

Ensinnäkin, en usko siskosi viesti kiusaajille auttaa sinua. Voi olla, että viesti vain herättäisi negatiivista huomiota ja jopa lisää kiusaamista.

Oletko puhunut kiusaamisesta vanhemmillesi? Kannattaa keskustella vanhempien kanssa, mitä tuossa tilanteessa voi tehdä. Minun lastani kiusattiin todella rankasti yläkoulussa. Ainakaan tuossa koulussa kiusaamisen esille tuomisesta ei ollut apua. Silti uskoisin, että parasta olisi ensin tuoda kiusaaminen esille koulussa ja pyytää koulua puuttumaan kiusaamiseen. Jos koulu ei tee mitään, tai kiusaamisen esille tuominen vaikeuttaa opintojasi tuossa koulussa, kannattaa vaihtaa koulua. Kiusaaminen vaikuttaa yleensä negatiivisesti kiusatun terveyteen ja koulumenestykseen, siksi kannattaa hätätapauksessa vaihtaa koulua – mielellään viimeistään 7.lk:n kevään jälkeen, jotta sinä saat parhaan mahdollisen päästötodistuksen peruskoulusta.

Tarvitset tähän aikuisten apua. Siksi aivan ensiksi pyydä vanhempiasi auttamaan sinua. He ovat kaikkein varmimmin sinun puolellasi.

Vastaa aiheeseen: kuuden vuoden kiusaamiset.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top