Siirry sisältöön
girls

Moi,
Oon 12.v tyttö joka harrastaa kilpauintia. Mulla alko kuukautiset ja nyt mietin et voinko mennä uimahalliin harjoituksiin jos mulla on kuukautiset. Voinko tamponin kanssa uida uimahallissa. Auttakaa.

Nimetön

Tamponin kanssa voi uida.

jooo

Voit uida. Ainaki mun liika ope sano niiii: )

eihätää!

Kuukautiset eivät estä uimaan menemistä, vaihdat vain tamponin heti uimisten jälkeen!

Nimetön

Voi mennä, jos vuotoa ei ole hirveästi:) silloin tamponi riittää sen tunnin tai puolitoista ajaaksi mitä treenit kestää. Kannattaa myös huomioida, että liikunta saattaa lisätä verenvuodon määrää…

Miss seko

Uiminen menkkojen aikaan ei ole kovin suotavaa, mutta koska se on hAraastukseai, luulisin että uiminen tamppoonin kanssa on ihan ok. Riippuu tosin vuodon runsaudesta. Suosittelen sinua kysymään asiasta vaikkapa äidilräsi tai valmentajaltasi. Kuukautiset ovat normaali asia ja kaikki aikuiset varmasti kyllä ymmärtävät huolesi ja mietteesi. :)
Tsemppiä siule elämään ja menkkojen kokemiseen :)

Floweer

Moi! Tääl on yks 16-vuotias tyttönen ja sanon vaan, et uimaan ei ainakaan musta voi mennä kuukautisten aikana, mut tampoonista en tiiä… Kannattaa kysyy viel joltain tai kattoo vaikka netistä, sielt varmaan löytyy vastaus. : )

Moii?!

Mitä jos ei halua käyttää tamponia??

Hotelli uimari

Moi olin paripäivää sitten hotellissa ja minulla alkoi menkat juuri kun olimme lähdössä uimaan ja olin varautunut tähän jo aikaisemmin kysymällä äidiltä mitä voin tehdä ja hän antoi minulle tamppooneja ja sanoi että kokeile laittaa semmoinenja pitää sitä vähän aikaa koska sen kanssa voit mennä uimaan jos se ei satu liikaa. Ensimmäisellä kerralla laittaminen sattui aika paljon, mutta en ollut silloin katsonut mitään muita ohjeita muutakun nähnyt jonkun videon missä kerrottiin miten se laitetaan sen laittimen kanssa sinne sisään. Mutta en lannistunut ja kokeilin viikonpäästä uudestaan ja silloin minulla oli menkat ja olin lukenut miten se kuuluisi asettaa ja kaikkea(tämä tapahtui siis jo kuukausi aikaisemmin) laittaminen sujui paremmin ja sitten pääsin uimaan kylpylään. Mutta silloin kun tamppoonia laittaa kannattaa etsiä hyvä asento jossa haarat olisi vähän levällään ja alapää olisi aivan rentona itse sain ensimmäistä kertaa tamponin kunnolla sisään kun makasin selälläni polvet koukussa ja kurotin käsilläni ja laitoin peili minulla oli jotta näin mitä siinä tapahtuu ,myöhemmin olen oppinut laittamaan sen vessanpöntönpäällä rennossa asennossa. Menkkojen aikaan tamppooni on helpompi asettaa, koska siellä on silloin verta joka toimii liukasteena jolloin tamppooni liukuu paremmin. Laittamisessa saattaa pelottaa että tunkee tamponin liian syvälle, mutta se tuskin käy. Kannattaa ensin tutkiskella ihan sormella miltä siellä tuntuu ja mistä se veri sitten tulee ja tutustua kuinka syvälle tampooni laitetaan. Asettimen kanssa sen asettimen minä ainankin saan tunkea lähes kokonaan sen osan missä tamppooni on minun sisään, jotta sitten kuin puristan sen sieltä asettimesta ulos se menee tarpeeksi syvälle tässä vaiheessa alussa vielä kokeilin uudestaan missä tamppooni on ja sitten laitoin narun uikkareitten väliin ja menonoksi vaan. Jos tamppoonia ei laita tarpeeksi syvälle liikkuminen sattuu, mutta jos sen saa oikeaan kohtaan vähänajan päästä sitä ei enään tunne ja voit helposti kulkea, mutta muista vaihtaa se paketissa lukevan ajan välein ja valita tamponin vuotosi mukaan. Ei kannata nolostua sen takia se on aivan luonnollinen asia jonka monen äidit ja tutut ovat käyneet läpi. Mutta totuushan on se että vedessä suurimmalla osalla ei edes vuoda minäkin olen kylpyammeessa menkkojeni aikaan ilman suojaa , mutta jos lähdet johonkin veteen missä muutkin uivat tai mikä on likaista huolehsi suojat kuntoon, koska muuten se ei ole kauhean hygienistä.

Huolestunut uimari

Olen myös 12-v olen lähdössä kuukauden päästä uintileirille ja kuukautiskierto sovellukseni mukaan ne hemmetin menkat sattuvat juuri sille viikolle, joten miten minun kannataisi tehdä. En aio perua reissua tai mitään mutta olisiko ideoita

Nimetön

Oon 13v tyttö ja yleensä kun meen uimaan uin ilman tamppoonia (siis esim järvissä) mutta nyt ollaan menossa uimahalliin ja tamppoonia oon tottunut käyttää mutta uiminen sen kanssa pelottaa ehkä siksi että paisuuko tamppoonia silloin todella paljon koska ite oon vaihtanu sen aina niin aikaisin ettei ole kovin suureksi kerennyt vaikka vuodot ovat yleensä suuria
Auttakaa…

Auttakaa!

Ollan menossa luokan kanssa uimaan ukmahlliin ja minulla alkaosi menkat edeĺisenä päivonä en kä ole klskaan käyttänyt tamppoonia
Enkä uskalla kysyä äidiltä

Apua!

Mä olen 12 vuotias tyttö joka on menossa huomenna uimaan ja minulla alkoi tänään menkat. En tiedä mitä tehdä koska ei ole tappooneja ja vanhemmat huomenna töissä joten en voi kysyä heiltä. Mitä pitäis tehdä? Voinko Mennä ilman sitä jos ei tule paljon? Minua pelottaa!!

Etukäteen hermoileva

Voiko kesällä uda meressä, vaikka olisi kuukautiset? Meillä on mökki jossa käy koko isän suku käy uimasa ja mietin että voinko käydä uimassa?

epävarma

Moi! Oon 11.v ja mulla alkoi menkat tänään ja ollaan menossa huomenna uimaan mutta en oo käyttänyt ennen tampponia enkä viiti kertoa äitille niin mitä voin tehdä? Voinko mennä uimaan uimahalliin ilman suojaa kun vuoto niukka?

Oikeesti auttakaa en vielä kovin hyvä näissä asiossa!

Vastaa aiheeseen: kuukautiset ja uiminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top