Siirry sisältöön
tyttönen

Oon 12,5 vuotias tyttö, ja murrosikäni alkoi yli kolme vuotta sitten. Valkovuotoa alkoi tulla silloin yli kolme vuotta sitten ja puoli vuotta siitä rintojen kasvu alkoi. Rintojen kasvun alusta muutama kuukausi, niin häpykarvat alko kasvaa alhaalle. Vuos sitten kainalokarvat alkoivat kasvamaan. Terveydenhoitaja sanoi jo vuosi sitten, että kasvupyrähdys vauhissa, ja nyt alkanu hidastumaan. Kasvoin kasvupyrähdyksen nopeimpaan aikaan 14 cm/ vuosi. Olin siis valkovuodon/murrosiän alkasessa täyttänyt juuri 9v. Mutta kuukautisia ei vieläkään kuulu? Äidilläni alkoi 13-14v kuukautiset. Tiedän että kaikilla aikataulu on erilainen, mutta osaatteko suunnilleen kertoa, milloin kuukautiseni voisivat alkaa? Kiitti jo etukäteen jos autatte! :)

HotChocolate

Sitä ei kyllä todennäköisesti tiedä kukaan, vaikka menkkojen alkaminen on monesti sama kuin äidillä, ne voi olla aikaisemmassa tai myöhemmässä. Todennäköisesti ne siinä samojen ikien paikkeilla (13-14v) alkaa mutta niistä ei kannata todellakaan stressata, ne alkaa sitten kun alkaa :)

Jos asia mietityttää vielä niin mm. terkkarit osaa varmasti laskeskella ja miettiä vielä paremmin, mutta kuten sanoin, ne voi alkaa ihan nyt tai vuosien päästä eikä niitä sen paremmin voi ennustaa kun katsomalla omaa kehitystä ja sitä äidin ikää siinä vaiheessa.

Siunausta ja hyvää kesää! :)

t 16

Älä murehdi, ne tulevat kyllä siinä parin kolmen vuoden sisällä :) Mutta itse voin kyllä sanoa että nauti vielä siitä kun sinulla ei ole alkanut! Se nimittäin ei aina ole niin kiva juttu… :D

tyttönen

Kiitti teille! :) Viimeyönä ne sitten alkoivat, ja heti tosi runsaina… Vatsaan sattuu.. Ja tällä viikolla ollaan menossa kylpylälomalle.. :D No, kerroin heti äidille ja äiti ymmärsi ja neuvoi. Eivät nämä TODELLAKAAN mukavat ole, mutta hyvä tietää että kaikki on hyvin. Hyvää kesää kaikille! :)

Hämmentynyt

Oon siis yläasteikänen tyttö, ja mun menkat ei oo vielä alkanu. Viime kuussa valkovuoto oli kuitenki ehkä 5 päivää sellasta rusehtavaa. Nyt taas ehkä reilun kuukauden päästä se on taas rusehtavan kellertävää. En kuitenkaan tiiä, ku se on kumminki aika valkovuotomaista ja mun alapää on kutissu lähiaikoina jonku verran. Voiko kyseessä olla myös joku infektio?

Vastaa aiheeseen: Kuukautiset? Lukekaa ja auttakaa? :)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top