Siirry sisältöön
Se yks 010

Moii! En nyt oo ihan varma et kuuluuko tää aihe tälle palstalle, mut laitoimpa silti. Mulla oli siis ekat menkat viime vuoden lokakuussa ja siitä asti on tullu suht säännöllisesti ja joka kuukausi. Harrastan kilpa uintia ja oon nyt ettiny sopivaa kuukautissuojaa sitä varten. Kokeilin jo tamponia, joka ei ollu mun juttu, koska se ei tuntunu kovin varmalta ja tuntu että kokoajan vuotaisin läpi. Nyt ostin sit kuukupin ja oon tutkiskellu netistä löytämien videoiden avulla, että miten se laitetaan. Tiedän siis miten se pitäisi tehdä. Mun kuukuppi on kaupan pienintä kokoa ja vaikka mitä yrittäisin se ei vaan mee sisään. Taittelen sen aina niin pieneksi kuin saan, mutta se ei siltikään mahdu. Onko mun reikä on siis liian pieni kuukupille vai mitähh?? Tarviin apua tän ongelman kaa, koska en voi missata treenejä viittä-seittemää päivää joka kuukausi. JOS SULLA ON HAJUAKAAN, MITEN MÄ SAISIN SEN SISÄLLE, KERRO PLEASE!!

Puryy

No en oo nyt varma mut kannattais ehkä testaa laittaa se menkkojen aikana nii se on kai sillo helpompi

Tyyppi

Juu, harmi, en voi auttaa, koska en ite es tiiä mikä kuukuppi on. Jos voitte selittää mulle ni kiitti. Oon siis kyl itekki tyttö ja oon kuullu ton sanan, mut en tiiä mitä se tarkottaa. Btw tsemppii sulle ja näkemii!

ihminen

Moi. Kuukuppeja on eri kokoisia, ja niistä kannattaa kysyä apua myyjältä. Yleensä kuukuppia kannattaa käyttää vasta vanhemmalla iällä. Muista että monella on tämä sama ongelma ja jos tampooni ei ole juttusi niin tietääkseni apteekista pitäisi saada pillereitä joilla voi siirtää kuukautisia. Tsemppiä.

tyttönen

Kokeileppa mennä esim. vähän leveämpään kyykkyasentoon ja muista rentouttaa sulkijalihakset. Ihan rauhassa kun hengittelet ja sitten kokeilet niin eiköhän tuo mene. Voit käyttää myös jotain intiimialueelle sopivaa öljyä ”liukkarina” niin se kuppi menis sitten helpommin. Kyllä siihen oppii ajan kanssa

13v tyttö

No en itekään tykkään tamponeista mut mitenköhän auttaisin. No siteet silloin ku ei oo kilpa uintiin. Sori jos huono apu mut en harrasta enää uintia joten mut stemppiä sikan.

tyttö

Kannattaa kokeilla eri asentoja, ja tutkia omaa kehoa ja sitten kokeilla saada sitä. Netistä saa myös tietoa miten kuukuppi taitellaan ja miten sen saa paikalleen. Kun se ei tunnu miltään, oot laittanu sen oikein. Kannattaa kysyä myös vanhemmalta tai myyjältä vinkkejä ja tietoa kuukupeista.

Eräs

Moikka!
Mä oon nyt viimesien 3-5 menkkojen aikaan köyttänyt kuukuppia ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Äitini ehdotti minulle sitä ja auttoi valitsemaan oikean kokoisen ja ns. aloittelijalle helpommin laitettavan. Siinä sitten etsin netistä mm. valmistajien nettisivuja mistä löytyi hyviä vinkkejä esim. kuukupin pesuun ja paikalleen laittoon.
Minulla kuukupin laittaminen oli alussa todella hankalaa, joten ymmärrän sen, että et saa sitä laitettua. Omalla kohdalla ehkä oarhaiten on toiminut menkkojen aikaan testaaminen ja suoraan wc pöntöllä istuminen. Kuukupin voi taittaa erilaisiin asentoohin ja etsiä juuri sitä itselle sopivaa. Kannattaa huomioida että kuukupin laitto on hieman erilaista mitä tamponin, sillä kuukupin täytyy ns. pysyä taitettuna siihen asti kunnes se on oikeassa kohdassa. Kun kuukuppi on avautunut, sitä ei enää kannata liikuttaa, tai useimmiten se sattuu.

Minun vinkkinä siis on, että kysyt joltain läheiseltä vanhemmalta tai ehkä sellaiselta jonka tiedät käyttävän kuukuppia, millainen kuukuppi voisi olla sinulle sopiva. Lisäksi kokeile kuukuppia laittaessa eri asentoja esim. Istut wc pöntöllä tai olet kyykyssä lattialla. Taitteluohjeita in myös hyvä katsoa netistä.
Kuukuppi asettuu yleensä itsestään sopivaan paikkaan, kunhan sormilla varmistaa että se on auennut kokonaan, ettei ohivuotoa tule. Kuukupin ns. ”Narua” voi myös saksilla lyhentää, jos tuntuu ensimmäisten käyttökertojen jälkeen että se painaa.

Tsemppiä kuukupin käyttöön ja toivottavasti tästä oli apua!

å

Voitteko kertoo mikä on kuukuppi??

Vastaa aiheeseen: Kuukuppi (TYTÖT VASTATKAA!)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top