Siirry sisältöön
Apua tarvitseva

Moi! Minusta otettuja kuvia on levinnyt esim. Google kuvahakuun ja haluaisin ne sieltä pois, mutta se ei ole mahdollista. En tiedä mitä mun pitäisi tehdä tässä tilanteessa, joten olisin kiitollinen jos joku osaisi auttaa.

HotChoclate

Moi!

Korjailkaa jos oon väärässä, mutta Google kuvahakuhan siis kerää kuvia eri osoitteista netissä.
Jos oot ite ladannut kuvasi esim. facebookkiin tai muihin sivustoille, ei ole mitenkään ihme että sun kuviasi on netissä.
Jos esim. sun kaverisi ovat ladanneet kuvia jopa ilman sun lupaa, kannattaa kysyä voisivatko he poistaa kuvat netistä koska et halua niitä sinne.
Yleensä kuvat lähtee kuvahausta itsestään pois kun poistat ne sieltä palvelusta mihin oot ladannutkin, ei heti, mutta itelläni on ollut samanlainen tilanne, poistin kuvat, ootin vähän aikaa (muutama viikko?) ja ne lähti sieltä ainakin omalla kohdallani.
Google ei siis sinänsä etsi kuvia ja laita niitä sinne, eikä sinne myöskään ladata kuvia, vaan ne kaikki kuvat tulee netistä, eri osotteista.
Sanoit kuitenkin ettei poistaminen ole mahdollista, riippuu miten se on. Jos joku on varastanut sun kuviasi ja laitellut niitä ympäri nettiä niin tossa voisi jo varmaan sanoa vanhemmille tms, en todellakaan osaa sanoa mitä siinä pitäisi tehdä. Jos arkaluontoisempaa materiaalia on levinnyt nettiin niin mä harkitsisin jopa nettipoliisille sanomista?
Kannattaa jutella jonkun kanssa joka tietää koneista ja netistä, jos jossain tietyssä sovelluksessa on kuvia (esim instagram muttei sun tililläsi) ota yhteyttä asiakaspalveluun/ylläpitoon mihin lie.

Tsemppiä! :)

Ps. Kannattaa muidenkin muistaa että jos kuvan lataa nettiin, sitä ei välttämättä koskaan saa pois vaikka itse sen poistaisikin, joten kannattaa pitää järki mukana ja miettiä mitä oikeasti muille haluaa näyttää ja mitä ei! :)

Patricia

Alkoi heti mietityttämään, että mistä kuvista on kyse (sori). Facessahan ne leviävät automaattisesti kuvahakuun, itselleni on käynyt niin (ja epäilen, ettei kukaan haluaa levittää mun kuvia)…

Täältä saattaa löytä apua; https://support.google.com/websearch/answer/4628134?hl=fi

Vastaa aiheeseen: Kuvat netissä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top