Siirry sisältöön
Tyttö 12v.

Käytättekö te kypärää?
Jos kaverisi kysyisi sinulta noin, mitä vastaisit?
Monet varmaan sanoisivat: en tod, se on ihan nolo ja lapsellinen.
Miten niin nolo ja lapsellinen? Järkevät aikuisetkin käyttävät kypärää pyöräillessään, eivätkä he välttämättä ole noloja tai lapsellisia.
Käyn aika isoa koulua ja siellä vain harvat käyttävät säännöllisesti pyöräilykypärää. Minä itsekin käytän, oman turvallisuuteni vuoksi. Nykyään nuoret jättävät kypärän luistelemaan lähtiessäänkin kotiin, jotkut eivät edes halua omistaakaan sellaista.
Mitä mieltä olette? Mitä noloa ja vastenmielistä kypärässä on? Jos kaikki käyttäisivät kypärää, se ei välttämättä tuntuisi niin lapselliselta. Minua ei ole koskaan kiusattu kypärän käyttöni vuoksi, enkä ole havainnut kypärän käyttöön liittyvää kiusaamista tai ilkeää kommentointia asiasta. Tietenkään ei ole minun tehtäväni puuttua toisten asioihiin, mutta haluaisin teidän vain ajattelevan asiaa. Toivoisin että kirjoittaisitte kommentteja tuonne alas, niin saisin vähän palautetta tästä aiheesta.

Joni

Kypärä on jotenki sellanen et ei oo varma et kaatuuko vai ei…
Jos ei käytä kypärää niin on jotenki vapaamman näkönen

Eppu :3

No, itse en käytä kypärää, sillä monen mielestä se on lapsellista, joten heitin kypärän syrjään. Kaverini katsoivat minua oudosti, joten ajattelin… No, tiedättehän… Ei se ole lapsellista, mutta ajattelin vaihteeksi…

juups

no itekki oon miettinyt tota asiaa. ei ole reilua että siitä kiusataan…mutta onhan se ihan oma päätös joutuuko seuraavan pyörämatkan jälkeen kotiin vai pahimmas tapaukses sairaalan? itse käytän kypärää. olen ylä-asteella mutta en pyöräile kouluun. kävelen sinne kaverini kanssa, koska pelkään että joku ääliö rikkoisi pyöräni tai pilkkaisi kypärän käytöstä.

ENNEN OLI TOSI KOVAA MENNÄ ILMAN KYPÄRÄÄ, NYT ON KAI SITTEN KOVAA OLLA JÄRKEVÄ JA KÄYTTÄÄ KYPÄRÄÄ?:d

Oukkidoukki

En tarvi moista pottaa. Mut ei mua haittaa jos joku tarvii.

Tupuli

Aika moni mun kaveri uudessa yläkoulussa ei käytä kypärää. Alakoulussa mä käytin kypärää eikä mulle ikinä tullu semmosta et en haluis käyttää sitä. Mut nyt en haluis käyttää kypärää enkä uskalla sanoo siitä mun vanhemmille… Pelkään että ne ei ymmärrä mua ja sanoo että mun pitää ehdottomasti käyttää kypärää. Joten en oo sanonu niille vielä mitään, oon menny pari kertaa kouluun ilman kypärää mutta mulle tuöee huono omatunto ja mua pelottaa että mitä jos mun vanhemmat saa tietää etten käyttäny kypärää. Mulla on jopo ja se oli aika kallis ostos joten ymmärrän et mun pitäis käyttää sitä. ja mun vanhemmat aina välillä kehottaa että sähkön voisit mennä pyörällä kouluun tai harkkoihin. AUTTAISKO JOKU PLIIIS!? :0

kypäräinen

Mun mielestä ei oo noloo pitää kypärää… ite käytän kypärää kun lähen pyöräilee yli kilsan matkaa. mut jos esim naapuriin meen pyörällä niin silloin ei kupärä uppoo päähän (naapuriin on alte 100m)

Hansu

Mäkin käytän kypärää ja oon 15-vuotias. Ei meiänkään koulussa hirveen monet sitä käytä.

Nimetön

Mä käytän aina kypärää. Jotkut sanoo et ne ei käytä, koska ne osaa ajaa. Kyl mäki osaan, mut entä jos joku toinen ei osaa?

Ninzaah

mä oon 14-v. ja käytän kypärää. oon nyt siis kasilla ja oon ainut meiän koulun kaseista joka käyttää kypärää. Mut mua se ei haittaa. Mä oon oikeestaa aika ylpee siitä että käytän kypärää. Se on jotenki kivaa ku voi vaa sanoo suoraa et joo käytän kypärää. Kukaa ei enää kiusaa mua siitä koska ne on huomannu ettei muhun voi vaikuttaa kiusaamalla kypärästä koska se on mun päässä ja pysyy. Tosin viime aikoina se on lyhyillä matkoilla, esim. rantaan mennessä jääny kotii. ja joskus kun on tuli tosi kiire ni se on jääny. Mut keskimäärin aina se on mulla päässä. Haluun suojella mun ainoita aivoja joissa on kaiken lisäks ihan sikana tietoo ja hyviä muistoja ni ei ois kiva unohtaa niitä kaikkia aivotärähdyksen takia. Ja muutenkin kun ajelee tuolla nii jos siellä joku ajaa lujaa ja tulee päälle ni se auto on sua voimakkaampi ja pääs hajoo. Mut joo. Kannattaa käyttää kypärää. Mulla on semmone kypärä missä kuuluis olla semmonen lippa mut siin ei oo nii se on ihan kananmunan muotoinen. Mut viel en oo uutta saanu :D

Vastaa aiheeseen: Kypäränkäyttö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top